1. Anasayfa
  2. Genel

ASUS’un Oyuncu Telefonu ROG Phone 3 Tanıtıldı

ASUS’un Oyuncu Telefonu ROG Phone 3 Tanıtıldı

Günümüze kadar üretilen telefonlar arasında en gelişmiş özelliklere sahip oyuncu telefonlarından biri olan Asus ROG Phone 3 bu yüksek özelliklerin farkını mobil oyun severlere ciddi şekilde hisettirmeyi planlıyor.

Mobil oyuncuların,oyuncular arasında bu cihazı kabullenmesi’de pek kolay olmadı. Yine de bugün oyun pazarlarına baktığımızda en büyük payın bu alanda olduğunu görebiliyoruz. Haliyle bu kitleye yönelik cihazlar da üretilmeye başladı.

Oyunculara yönelik telefonlar arasında en önde gelenlerinden biri’de ASUS ROG Phone serisi’dir.Asus’un yeni telefonu olan ROG Phone 3  bütün ayarlarını özelleştirebileceğiniz bir performans canavarı olacak.

Özelleştirilmiş Tavan Yapıyor

rog phone

Yeni  ROG Phone3  Kullanıcıları  telefonu tam anlamıyla kendi hakimiyetleri altına alabilmektedir.İşlemci çip sistemin’in hızını ayarlamakta ekranı ve sesi  eğlenceye göre ayarlama, ağ hızından şarj  bütün özellikler özelleştirilebilecek.

Yeni Snapdragon 865+ kullanılacak olan ilk Android telefonlar da bu seri olacaktır. Strix Edition olarak anılan bu  modelde ise Snapdragon 865 ‘e yer verilmiştir.İşlemci’nin sürati 3,09 GHz’i bulabilecek, hatta overclock ile performansı %10 daha artacaktır.

Standart versiyonda 12 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı mevcut olsada bunları sırasıyla 16 GB ve 512 GB’ye kadar yükseltmek mümkün , bunun için tabiki’de yeterli bütçeniz olması şart. LPDDR5 Ram ve UFS 3.1 depolamaya sahip,oldukça donanımlı bir ürün olduğunu açık ve net  belirtmektedir.

Telefonu  oyun oynamak yada video izlemek için tuttuğunuzda işaret parmaklarınızın altında kalan ultrasonik düğmeler’de özelleştirilebilir hale getirildi.Ayrıca ASUS’un ekran bölümündeki  en düşük dokunma gecikmesi olan 25 ms süresine sahip ve HDR10+ özelliğe sahip 6,6 inç ekran 1 milyar renk yardımına sahip.

Oyuncu telefonu değil telefonlu oyuncu bilgisayarı

rog phone 3

 

Her ROG kulaklık için bir ayara sahip olan AudioWizard uygulamasıyla gelen telefon,her uygulama için sesi kendinize göre özelleştirebileceğiniz bir ayarlayıcı’ya sahiptir.Ayrıca telefon 144 Hz yenilenme’sini destekleyecek olan altyapıya’da sahip. İşletim sistemi ise Android 10 olacak.

Telefonun bataryası 6.000 mAh olurken 30W hızlı şarj desteği de sunmaktadır.ASUS’a göre 46 dakikada telefonu %70 şarj etmek büyük ihtimal olarak gözüküyor. Şarj şiddetinin ölçüsünü ya da vaktini de telefonda bulunan ASUS yazılımından kontrol altına alabiliyorsunuz.

En sonunda telefona üçüncü bir arka kamera  bulundurmak isteyen,ASUS seçimini 5MP makro kamera olarak tercih etti. Diğer kameralar ise 64 MP ana özellikve 13 MP geniş açı özelliği oldu.  Ana kamera 8K 30 fps ya da 4K 120 fps video çekmekle yükümlü. Ön kamera çözünürlüğü ise 24 MP.

Asus Rog Phone 3 Fiyatı ve Özellikleri

asus rog phone 3

-Ekran: 6,6 inç, 1080x2340p 144 Hz AMOLED-İşlemci: Snapdragon 865+ 8 çekirdek-RAM: 12/16 GB-Depolama: 128/256/512 GB-Arka Kamera: 64 MP + 13 MP + 5 MP-Ön Kamera: 24 MP-Batarya: 6.000 mAh, 30 W hızlı şarj–  Çalışma Sistemi: Android 10 (ROG UI arayüzü)-Bağlantı: Wi-Fi, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, 2x USB Type-C-Özellikleri: Ekrana gizli parmak izi, hız ölçer, jiroskop, yakınlık, pusula

Asus, ROG Phone 3’ün esas sürümü  1.000 euroluk bir bütçe belirlediğini belirtti. Bugünki değeri ile hesapladığımızda  bu miktar, 7.927 TL’ye tekabül ediyor. Henüz ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı belli olmayan  cihazın Türkiye’ye gelmesi boyutunda bu ücrete vergiler de eklenecek. Yani telefonun fiyatı da bir oyuncu bilgisayarlarıyla kafa kafaya  yarışacak durumda olacaktır.

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 1]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir