Genel

CS 2 Başlatma Seçenekleri (2024)

CS 2’yi iyi bir performansla oynamak için oyun içerisinde birçok ayar yapmak gerekiyor. Oyunun kasmaması ve yüksek FPS değerlerinde çalışması için yapılan bu ayarlar son derece önem taşıyor. Oyun içerisindeki ayarların haricinde bir de oyun dışında yapılabilecek ayarlar bulunuyor. CS 2 başlatma seçenekleri menüsünden girilebilen kodlarla oyun deneyimi iyileştirilebiliyor. Yazımızda belirttiğimiz kodları kullanarak siz de daha performanslı bir şekilde CS 2 oynayabilirsiniz.

İşinize yarayacak CS 2 başlatma seçenekleri

CS 2 başlatma seçeneklerine ulaşmak için öncelikle Steam’i açın ve Steam kütüphanenize girin. Burada CS 2’ye sağ tıklayın ve özellikler kısmından başlatma seçeneklerini ayarla menüsüne girin. Buraya girdiğinizde kod yazabileceğiniz bir alan karşınıza gelecektir. Buraya aşağıdaki kodların tamamını veya yalnızca işinize yaracağını düşündüklerinizi aralarında boşluk bırakarak yazabilirsiniz.

-novid

Bildiğiniz gibi CS 2 her açıldığında önce bir video karşımıza çıkıyor. Oyunu yeni oynamaya başladığınızda bu videoyu görmek etkileyici gelebilir ancak emin olun 500. kere aynı videoyu görmek o kadar da eğlenceli olmuyor. “-novid” kodunu başlatma seçeneklerine girdiğinizde artık oyun açılırken video çıkmayacak ve böylece daha hızlı bir şekilde oyuna geçiş yapabileceksiniz.

-high

Bu kod sayesinde oyunda daha yüksek FPS değerlerine ulaşabilirsiniz. Kodu yazdığınızda bilgisayarınız donanım kaynakları kullanımda önceliği CS 2’ye verir. Bu sayede arka planda çalışan yazılımlar nedeniyle oyun performansı etkilenmez ve oyun açık kaldığı sürece donanım kullanımı önceliği oyunda olur.

+cl_forcepreload 1

Normalde sunuculara bağlanırken haritaların yüklenmesi gerekiyor. Bu kodu kullandığınızda oyun açılır açılmaz haritalar yüklenmeye başlar. Dolayısıyla sunuculara bağlanırken haritaların yüklenmesi için beklemenize gerek kalmaz.

-tickrate 128

Sunucuların yenilenme hızına tickrate adı verilir. Tickrate yüksek olduğunda sunucu daha fazla veri işler ve oyunda bastığınız tuşlar daha hızlı bir şekilde sunucu tarafından işlenebilir. Bu kodu yazdığınızda normalde 64 olan tickrate değeri 128’e yükselir ve bu da oyun performansına olumlu olarak yansır.

-console

Oyun açılır açılmaz konsol ekranı karşınıza gelir ve istediğiniz kodları hızlıca girebilirsiniz.

-threads (Çekirdek Sayısı)

Oyunlar işlemcinizin çekirdeklerinin bir kısmını kullanır. Eğer daha fazla çekirdek kullanmasını istiyorsanız bu kod sayesinde kullanılan çekirdek sayısını artırabilirsiniz. Örneğin 8 çekirdekli işlemci kullanıyorsanız -threads 8 kodunu yazabilirsiniz.

-nod3d9ex1

Sürekli olarak alt+tab ile diğer yazılımlara geçiş yapmanız gerekiyorsa bu kodu kullanabilirsiniz. Kod sayesinde Counter Strike 2 ile diğer uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 16 Ortalama: 3.7]
Eyüp Gökhan Çayır

Recent Posts

Windows CMD ile Disk Hızı Testi

Daha önce hiç disk hızı ölçtünüz mü? Disk hızınızı ölçmek için onlarca program indirmeye aslında…

3 ay ago

2023 Yılında en çok izlenmiş 5 Türk Dizisi

Toplamda 57 adet dizi ekranlara yansıtıldığı 2023 Televizyon sezonunun en çok izlenen 10 dizisini hiç…

3 ay ago

Netflix’te kesinlikle izlemeniz gereken 7 Film

Daha önce hiç aklınızda benim acaba izlemediğim güzel bir film var mı diye bir soru…

3 ay ago

2023 Yılında çıkış yapmış en iyi 5 Oyun

2023 Yılı bir çok yeni oyunun çıkışına yüzgöstermiş bir çok yeni oyuna tanıklık eden bir…

3 ay ago

Hiç duymadığınız 2023 Yılının en büyük hack olayları!

2023 Yılı dünya çapında büyük ve yıkıcı siber saldırıların dolu olduğu bir yıldı, özellikle casino…

3 ay ago

En iyi müzik dinleme uygulamaları

Günümüzde boş anında veya çalışırken müzik dinlemek isteyen insan sayısı gittikce artıyor, son yıllarda Akıllı…

4 ay ago