1. Anasayfa
  2. Genel

CS 2 Ping Düşürme İpuçları

CS 2 Ping Düşürme İpuçları

Her oyunda olduğu gibi CS 2 oyununda da pingin düşük olması büyük önem taşımaktadır. Ping ne kadar düşükse oyun deneyiminiz de o kadar iyi olur. Bu yazımızda CS 2 ping düşürme kodu paylaşacak ve genel olarak oyunda nasıl ping düşürülebileceğini sizlere aktaracağız.

Ping nedir?

Bilgisayardaki verilerin karşıdaki sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre ping olarak adlandırılır. Milisaniye olarak ölçülen ping arttıkça veriler sunucuya daha geç iletilir ve bu da oyun deneyiminizi olumsuz olarak etkiler. Sunucudan ne kadar uzaksanız ping seviyesi de o kadar yüksek olur.

Örneğin Counter Strike 2 oynarken siz ateş etmek istediğinizde bu bilgi milisaniyeler içerisinde sunucuya iletir ve karşıdaki oyuncunun konumu baz alınarak yaptığınız atışın hedefi vurup vurmadığı anlaşılır. Pinginiz yüksek olduğunda ise bu işlem sırasında gecikme yaşanacaktır. Mesela kapının yanında gördüğünüz düşmana ateş ettiğinizde gecikme nedeniyle bu bilgi sunucuya geç iletilir. Sizin kapının yanında gördüğünüz rakip aslında o esnada farklı yerdedir ve sizin yaptığınız atış boşa gitmiş olur.

CS 2 oyununda ping düşürme için hangi işlemleri yapmak gerekir?

Pingin yükselmesi birçok nedene bağlıdır. Pingin artmasına neden olan unsurların bir bölümü kullanıcı tarafından ortadan kaldırılabilir. Aşağıdaki adımları uygulayarak daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

İnternetinizi diğer yazılımlarla paylaşmayın

Counter Strike 2 oynamaya başlamadan önce bilgisayarınızda internet kullanan uygulamaları kapatmayı unutmayın. Chrome gibi internet tarayıcılar, Skype gibi iletişim uygulamaları ve Hamachi gibi ağı kullanan yazılımlar internetin ağırlaşmasına neden olur. İnternetinizin performansı düştükçe ping yükselecektir. İyi bir oyun deneyimi için oyun dışında hiçbir yazılımın indirme ve yükleme yapmamasına dikkat edin.

VPN’i kapatın

İnternette gezinmek için VPN kullanıyorsanız oyun oynarken pasif hale getirmenizde fayda var. Çünkü VPN ile bilgisayarınız önce başka bir sunucuya bağlanır ve sonrasında internete bağlanır. Direkt olarak internete bağlanıldığında bile ping sorunu yaşanabilirken böyle bir bağlantı şekliyle oyun oynamak neredeyse imkânsız hale gelmektedir.

Sunucuların ping seviyesine dikkat edin

CS 2 oynarken gireceğiniz sunucuyla aranızdaki mesafenin en fazla ne kadar olabileceğini seçmeniz mümkündür. Oyunun ayarlarından “Kabul edilebilir en yüksek eşleştirme pingi” sayısını düşürürseniz her zaman seçtiğiniz ping seviyesinin altındaki sunucularda oynayabilirsiniz. Aksi takdirde oyuna hızlıca giriş yapmak istediğinizde size uzak olan sunucularda ve yüksek ping ile oynamak zorunda kalabilirsiniz.

Modeme kabloyla bağlanın

Oyunu stabil internet bağlantısıyla oynayabilmek için modeme kabloyla bağlanmanız yararınıza olur. Wi-Fi ağları duvarlardan geçmekte zorlanır, her türlü manyetik ortamdan kolayca etkilenir ve bu nedenlerle oyunlarda istediğiniz performansı sunmakta yetersiz kalır. Oysa kablolu bağlantı sayesinde stabil şekilde maksimum verimle internet bağlantısı sağlanabilir. Modem bilgisayarınıza yakınsa ve kısa bir kabloyla kablosuz bağlantı yapabiliyorsanız ping sorunu yaşama ihtimaliniz çok azdır.

CS 2 ping düşürme kodu

Ping düşürme için verdiğimiz tüm önerileri uyguladıysanız ancak halen ping seviyesi istediğiniz noktaya gelmediyse ping düşürme kodunu kullanabilirsiniz. Bunu yapabilmek için CS 2 oyununa girin ve konsolu aktif hale getirin. Aşağıdaki kodları sırasıyla konsola yazın.

Bu komutlar oyunun bağlantısını optimize ederek pinginizin düşük olmasını sağlar. Kodların tamamen yazılım bazlı optimizasyonlar yaptığının altını çizmek gerekiyor. Bu kodları yazdığınızda ping sorunundan anında kurtulmanız mümkün değil. Fakat yazının başlarında bahsettiğimiz ipuçlarıyla birlikte bu kodu uyguladığınızda mutlaka etkisini görürsünüz.

Konsolu açabilmek için oyun ayarlarına girip geliştirilmiş konsol seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekir. Sonrasında “é” tuşuna basarak konsolu açabilirsiniz.

cl_interp 0

cl_interp_ratio 1

cl_updaterate 128

cl_cmdrate 128

cl_predict 1

cl_predictweapons 1

cl_lagcompensation 1

Türkiye lokasyonlu sunucularında düşük ping ile oyun keyfi yaşatan Rabisu’dan dakikalar içerisinde uygun fiyatla sunucu kiralayabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir