1. Anasayfa
  2. Genel

CS GO Surf Server Nedir? Surf nasıl yapılır?

CS GO Surf Server Nedir? Surf nasıl yapılır?

CS GO’da rakiplerimizle sıkı çatışmalara girmek keyifli ancak bazen bu aksiyondan uzaklaşarak farklı modlar denemek isteyebiliyoruz. CS GO surf modu işte böyle zamanlarda iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen eğlence odaklı bir oyun modu olan CS GO Surf (sörf) modunu oynayabilmek için birçok CS GO surf server bulunuyor. CS GO surf moduyla ilgili detaylı bilgilere yazımızda yer vereceğiz.

CS GO Surf Nedir?

Adından da anlaşılabileceği üzere sörf sunucularında amaç tıpkı sörf yapar gibi engelleri aşmak ve haritanın sonuna ulaşmaktır. Surf modunda başarılı olmak için haritayı iyice öğrenmek, çok hızlı hareket etmek ve hız kaybetmemek gerekiyor. CS GO topluluğunun hazırladığı yüzlerce farklı surf haritası bulunuyor ve bu haritalar zorluk seviyelerine göre kendi aralarında ayrılıyor. 1. seviye haritalar yeni başlayanlar için ideal zorluk seviyesini sunarken 6. seviye haritalar surf profesyonellerine hitap ediyor.

Surf haritalarında üçgen formunda rampalar bulunuyor. Bu rampaların kenarlarında hızlı ve dikkatli bir şekilde ilerlerken aşağı düşmemek için doğru hamlelerin yapılması gerekiyor. Rampalar arasında sürekli olarak geçiş yapılması gerektiğinden atlama noktalarında doğru konumlarda olunması büyük önem taşıyor.

CS GO Surf Server nasıl bulunur?

CS GO surf sunucularını bulabilmek için oyuna girerek server bölümüne ilerleyin. Alt kısımda yer alan arama kısmına “surf” kelimesini yazarak arama yaptığınızda oyunda aktif olan tüm surf sunucularını görüntüleyebilirsiniz. Sunucuların isminde “Tier 1” veya “Tier 3” şeklinde kademeleri görebilirsiniz. İlk defa deneyecekseniz başlangıç kademelerinden birini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca buradan da sunucu listesine göz atabilirsiniz.

Surf sunucusunda oynama ipuçları

Yazının başlarında da belirttiğimiz gibi surf sunucularında hız çok önemlidir. Parkurun bir bölümünde hızınızı kaybederseniz atlamayı gerçekleştiremez ve dolayısıyla aşağı düşersiniz. Hangi yoldan giderseniz hızınızı daha iyi koruyacağınızı hesaplayarak hareket etmelisiniz.

Bu modu iyi bir şekilde oynayabilmeniz için sürekli olarak antrenman yapmalısınız. Oyunu uzun bir süre oynadıktan sonra haritalara daha hakim bir hale gelecek ve nerede ne yapmanız gerektiğini daha iyi öğrenmiş olacaksınız. İlk başlarda büyük ihtimalle bol bol aşağı düşecek ve baştan başlamak durumunda kalırsınız fakat pes etmeden oynamaya devam ettiğinizde bir süre sonra daha iyi oynadığınızı fark edebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 4]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir