1. Anasayfa
  2. Genel

CS:GO’da Bunnyhop Nasıl Yapılır.

CS:GO’da Bunnyhop Nasıl Yapılır.

Öncelikle selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi sizlere bunnyhop nasıl yapılır, onu özetlemek istiyorum. Hatırlayanlarınız vardır. önceden CS 1.5 veya CS 1.6’da kullanılırdı bu taktik. Ve alışılması kolaydı. Fakat şu an CS:GO için oynanışı etkilememesi için daha da zorlaştırıldı. Sizlere anlatacağım yöntem üzerine çalışılması gereken bir yöntemdir. O yüzden bunnyhop alıştırmaları yapmayı bırakmayın ve sürekli geliştirmeye çabalayın.

Birinci Kısım: İstatistik

İlk olarak Bunnyhop (bhop) yapmak sizi karakterin normal koşma hızının üstüne çıkartır. Bu yüzden kendi hızınızı bilmeniz önemlidir. ” cl_showpos 1 ” komutu ile hız istatiskilerini öğrenebilirsiniz.

İkinci kısım: Kodlar

Şu konuda anlaşalım. Pek çok bhop yapan kişi space tuşunu kullanmaz. Space tuşu ile zıpladığınızda yere temastan sonra ufak bir yerde kalma gerçekleşir. Salise sürse bile sabit durmak hızınızı bir miktar düşürecektir. Bunu engellemek için ise pek çok kişi mouse tekerleğini kullanır. Size pek önemli gelmeyebilir fakat uzun bhop’larda hız kaybetmemek önemlidir. Mouse tekleğine zıplama komutunu ayarlamak için hem ayarlar – fare ayarları menüsünden, hem de console yardımı ile yapabilirsiniz. Console kodları ise şunlardır;

bind mwheelup “+jump;+jump;+jump;+jump;+jump;+jump;”

bind mwheeldown “+jump;+jump;+jump;+jump;+jump;+jump;”

Bu kodları kullanarak mouse tekerleğine zıplama komutunu atayabilirsiniz.

Üçüncü Kısım: Hareket

CS:GO’da bhop yapmak için önceklikle hızınızı almalı, zıplamalı ve sağa hareket edecekseniz “D” tuşuna, sola hareket edecekseniz ise “A” tuşuna basmalısınız. Düz bir şekilde ilerlemek isterseniz de yere temas ettikten sonra tuş değiştirmelisiniz. Örneğin sağa doğru döndüyseniz, yere dokunduğunuz anda sola dönmelisiniz.

Umarım sizlere yardımcı olmuştur. Tekrar Hatırlatmakta fayda var. Bu hareketlere Uzun süre çalışmanız gerekmektedir. Eğer yeni öğrenme aşamasındaysanız rekabetçi oyunlarda kullanmamanızı öneririm. Tam olarak öğrenmeden yapılan hareketler size fayda yerine zarar verebilir. Hareketlere iyi çalışmalı ve düzgün olana kadar rekabetçi maçlarda kullanmamalısınız.

İyi oyunlar!

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir