1. Anasayfa
  2. Genel

En Çok Kullanılan 10 Arama Motoru Ve En Az Bilinen 10 Arama Motoru

En Çok Kullanılan 10 Arama Motoru Ve En Az Bilinen 10 Arama Motoru

İnternet üzerinden araştırma yapanlar için arama motorları oldukça önemlidir. Günümüzde internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği ve en bilinen arama motoru Google’dır. Ancak buna rakip olan pek çok platform olduğu halde kullanıcıların bilmediğin arayüzler vardır. İnternet üzerinden arama yapmanızı sağlarken çeşitli avantaj sunan arama motorları sayesinde web deneyimini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

DuckDuckGo

İnternet dünyasında yeni arama motoru arayanlar için 2008 yılında Amerika’da kurulan DuckDuckGo tavsiye edilmektedir. Kişisel verileri kaydetmeyen, IP adreslerini toplamayan bir arama motoru olduğu için son derece kullanışlıdır.

Microsoft Bing

Google arama motoru rakibi olarak kullanıma açılan Microsoft Bing sade arayüze sahiptir. Google’dan farklı olan yönlerinin başında arama sonuçlarında reklam göstermemesi gelir.  Ayrıca arama sonuçlarında kendi algoritmasını kullandığı için daha verimli çözümler sunmaktadır.

Baidu

2000 yılında Çin’de hayata geçen Baidu, Google’ın yasaklanmasının ardından popülerlik kazanmıştır. Kendine has özellikleri ve eğlenceli arayüzü ile son derece ilgi çekici bir arama motorudur. Günümüzde Çin’de milyonlarca kullanıcısı bulunan Baidu her geçen gün yeni kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Yahoo

1995 yılından bu yana kullanılan Yahoo arama motoru dünya çapında geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Yahoo Movie ve Yahoo Music gibi hizmetler başta olmak üzere ABD’de oldukça yaygındır. Bu arama motorunda kullanıcı güvenliği üst seviyededir.

Yandex

yandex arama motoru

Yandex arama motoru, ülkemizdeki internet kullanıcılarından da büyük ilgi görmektedir. Çünkü Canlı trafik, panoramik fotoğraf, haber, e-posta ve 360 derecelik sokak görünümü hizmetleri ile Yandex arama işlemleri çok daha verimli biçimde yapılabilmektedir. Yandex fotograf arama, 2011 senesinden itibaren yoğun ilgi gördüğü için Google’ın en büyük rakiplerinden biridir.

CC Search

ccsearch arama motoru

Kâr amacı gütmeyen Creative Commons, şirketi tarafından kurulan CC Search oldukça verimli bir kullanım alanına sahiptir. CC Search son yıllarda arama motoru nedir sorusunun en net karşılığı olarak gösterilmektedir. Her türlü ücretsiz içerik, resim ve video gibi görsel hizmetlere telif meselesine uygun bir şekilde sunulmaktadır.

WolframAlpha

wolfram arama motoru

WolframAlpha temelde matematiksel hesaplar yapan bir bilgi motorudur. Bilimsel sorulara ve matematiksel hesaplamalara cevap vermek için tasarlanmıştır. Herhangi bir ülke adını aradığınızda detaylı bilgileri ve tarihsel olayları arama sonuçlarına taşımaktadır. Rus arama motorları arasında gösterilen WolframAlpha kullanıcı dostu arayüzü ile genellikle hesaplama yapan kişiler tarafından tercih edilebilmektedir.

Ask

ask arama motoru

1996 yılında kullanıma açılan Ask.com otomasyon sistemine sahip değildir. Bu yüzden geri planda kalan Ask üzerinden soru -cevap şeklinde bir arama yapılmakta. Kullanıcılar soru sorduklarında cevapla en alakalı web sitelerini bulabilse de diğer kullanıcıların desteğine ihtiyaç duyulduğu için pratik kullanım konusunda sınıfta kalmaktadır.

GoodSearch

goodsearch arama motoru

GoodSearch şirketin elde ettiği gelirin yarısını gelirinin yarısını kullanıcıların belirlediği vakıflara bağışlar. Ayrıca GoodShop üzerinden, alışveriş yapma imkanı tanır. Türk arama motoru olmadığı için ülkemizde popülerlik kazanamayan GoodSearch’ün ana sayfasında toplanan bağışın miktarı da kullanıcılara gösterilmektedir.

Yippy

yippy arama motoru

İnternet üzerinden yapılan aramalarda resimler, web, haber, blog ve iş ilanları gibi farklı kategorilerde güncel sonuçlara ulaşmak için Yippy arama motoru kullanılabilir. Özelleştirilmiş reklamlar olmayan ve kullanıcı verilerini toplamayan bu sitede arama yapmak son derece güvenlidir.

StartPage

startpage arama motoru

Google arama gizliliği konusunda endişeli olanlar Startpage arama motorunu tercih ederek bu endişeden kurtulacaktır. Çünkü kullanıcı profillerini tutmayan ve veri saklamayan bu sistemde herhangi bir tarafa paylaşılabilecek bir veri bulunmaz. Bu özellikleri ile Startpage kendini “dünyanın en gizli arama motoru” olarak tanımlamaktadır.

Google Gravity hilelerini merak ediyorsanız buradan Google Gravity hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir