1. Anasayfa
  2. Genel

En İyi Oyun Bilgisayarları 2023

En İyi Oyun Bilgisayarları 2023

Oyun sektörü konsolda gelişmeye başlamasına rağmen son 20 yılda bilgisayar odaklı bir sektör haline gelmeye başladı. Bununla beraber çoğu oyuncu için en iyi oyun bilgisayarları artık lüks değil bir ihtiyaç haline geldi.

Konsol için geliştirmeye müsait olmayan donanımsal durumlar PC için geçerli olmadığından dolayı daima güncel ve destekli sistemler gerekmektedir. Çoğu oyuncu nasıl bir bilgisayar alacağı konusunda tereddüde düşmektedir. En iyi oyun bilgisayarları denildiğinde sektörde bilinen belli başlı markalar üzerine yoğunlaşılsa da tek seçenek kesinlikle bundan ibaret değil. Gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık bütün oyuncular fiyat/performans ürünlerine ya da en pahalı, en kaliteli ve en iyi oyun bilgisayarlarına da tek tık uzaklıkta erişebilmektedirler.   

En İyi Oyun Bilgisayarı Nelerdir?

en iyi oyun bilgisayarı

Öncelikle bu “en iyi oyun bilgisayarı” dediğimiz şey nedir onu bilmemiz gerekmektedir. Size göre tam olarak iyi olan nedir bunun tespitinin yapılması gerekir. İyi bir oyun performansı mı? Yoksa uygun fiyata sadece istediğiniz oyunun çalışması yeterli mi? Yahut hepsinin üzerinde bir beklenti mi? Bu soruların tümünün cevabını alabileceğimiz kadar geniş olan hem oyun dünyası hem de bilgisayar dünyası sizlere yardımcı olacaktır. Listemiz sayesinde sizler de kendiniz için en iyi oyun bilgisayarı hangisi ona karar verebileceksiniz.

 En İyi Bilgisayar Önerileri

Oyun bilgisayarları 2 farklı tipte oluşmaktadır. Birincisi yanımıza daima taşıyabileceğimiz oyun laptopları, diğeri ise masaüstü bilgisayarlarıdır. Bununla beraber sizlere öncelikle en iyi oyun bilgisayarları olarak portatif olması sebebiyle laptop önerileri ile başlayacağız.  

Abra A5 V17.2 15,6″ Laptop

Monster’ın en iyi oyun bilgisayarları arasından olan bu model, oyuncular arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Özellikle çoğu laptop oyun bilgisayarında en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de bir süre sonra aşırı ısınma ve performans düşüklüğüdür. Fakat Monster oyun bilgisayarlarının bu konuda aşılmaz bir duvarı olduğunu söylemek isteriz. Özellikle Abra serisi ile yakaladıkları ivme sayesinde oyuncuların gözünü doldurmaktadır. Kısaca bilgisayar özelliklerinden bahsetmek gerekir ise:

  • Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB L3, 8GT/s; 2.7GHz> 4.5GHz; 45W; 10nm SuperFin
  • Nvidia RTX3050 TI Max-Performance 4GB GDDR6 128-Bit DX12
  • 15,6″ FHD 1920×1080 144Hz AHVA Mat LED Ekran
  • 8GB (1x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM 500GB PCIe M.2 2280 3.0 x4

MSI Titan GT77 Laptop

Oyunlarla ilgili bir laptop düşündüğünüz zaman MSI gibi bir devi anmamak kesinlikle hata olur. Sistem olarak hem sessiz çalışan hem de performansı hiç sekteye uğramayacak ve ısınmak bilmeyen bir oyun bilgisayarı istiyorsanız Titan GT77 tam size göre. Çalışma süresi boyunca 17,3 inç ekranından dolayı kaliteli bir seyir ve oyun zevki yaratmaktadır. Bununla beraber yeni nesil oyunların tamamında yapılan stres testlerinde üst düzey başarı sağlayan bu laptopun başlıca özellikleri ise başlıca şu şekildedir:

  • Intel® Core™ i9-12900HX (30M Cache, 3.60 GHz, up to 5.00 GHz)
  • 17.3″ UHD (3840*2160), 120Hz 100% DCI-P3 Chipset: HM670
  • RTX3080TI, GDDR6 16GB

Masaüstü En İyi Oyun Bilgisayarları Nelerdir?

Masaüstü bilgisayarlar oyunlar için daima en iyi performansı sunacak tipte sistemlerdir. Özellikle sabit bir konfor alanınız varsa sizin için en tercih edilebilir olanı genelde bu sistemlerdir. Laptoplara oranla daima sonradan takviye yapılabilir ve güncellenebilir olmaları da bu avantajı gözler önüne sermektedir.

MSI MAG Infinite 11TG Masaüstü Bilgisayar

Yapay zekâ ile bezenmiş ve desteklenmiş grafiklerle, en yüksek performans garantisiyle ve RTX teknolojisinden en iyi verimi alabileceğiniz detaylandırılmış bir kasa. Özelleştirilebilir RGB desteği sayesinde sadece sistemin içi değil dışı da ortamı güzelleştirecek ve içinizi açacak! Genel özellikleri ise başlıca şu şekildedir:

  • Windows 10 Home İşletim sistemi
  • Intel Core i5-11400F İşlemci
  • 512GB*1 SSD + 1TB*1 HDD Depolama
  • 16GB(8GB*2) / DDR4 SDRAM / 1600(3200) MHz / Max 64GB Bellek
  • RTX 3060 Ti Ekran kartı

Asus ROG Strix G10DK Masaüstü Bilgisayar

Piyasada MSI ayarına yakın fakat daha alt kademede fiyatlandırması ile adeta fiyat/performans ürünü bir kasadır. Oyunlarda alınan sabit ve oynamayan FPS’ler ile de tercih edilebilirliği bulunmaktadır. Özellikleri ise başlıca şu şekildedir:

  • Windows 10 PRO İşletim sistemi
  • Ryzen™ 7 5800X İşlemci
  • GeForce RTX™ 3060 Ekran kartı
  • 64GB DDR4-3200 Ram
  • 1 TB M.2 PCIe SSD

MAG Codex X5 12th Masaüstü Bilgisayar

MSI markasının en kaliteli kasalarından birisi olan MAG Codex X5 bu yüzden genel olarak en yüksek ayarlarda bile oyunlarda ciddi kalitede performans isteyenler için tercih edilmektedir. MSI sistemleri arasında en çok satış yapan ve dolayısıyla stoklarda bile bulmakta zorlanacağınız türde bir hazır sistemdir. Özellikleri ise başlıca:

  • Windows 10 Home İşletim sistemi
  • Intel Core i7-11700KF İşlemci
  • 1TB*1 SSD Depolama alanı
  • 32GB (16GB*2) / DDR4 SDRAM / 1600(3200) MHz / Max. 128GB Bellek
  • GeForce RTX 3070 ekran kartı

Yazımız boyunca önerilerde bulunduğumuz tüm özel sistem kasalar ile oyun laptopları kesinlikle yüksek performans ürünleridir. Dolayısıyla piyasada en çok tercih edilen ürünlerdir. Fiyat olarak piyasanın üzerinde olabilirler lakin verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğiniz ürünlerdir.

en iyi oyun bilgisayarları

Yeni nesil oyunlar için RTX teknolojisini aktif bir biçimde kullanılan oyunları desteklemektedir. DLSS teknolojisi ile daha iyi oyun performansına sahip olmanızı sağlamaktadırlar. Bütün bu faktörlerin birleşiminde ise sizler için yüksek FPS’li oyunlar, kare hızında ani düşmeler olmadan ve adeta oyunun içinde gibi hissettiren kaliteli grafiklere hazır olun! Oyun dünyasının heyecanlı sonsuz evreni en iyi oyun bilgisayarları ile sizleri bekliyor.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir