1. Anasayfa
  2. Genel

İnfluencer Ne Demek?

İnfluencer Ne Demek?

Özellikle son dönemlerde oldukça fazla duyduğumuz kelimelerden biri de influencerlık mesleğidir. Bu meslek, yalnızca birkaç yıllık bir geçmişe sahip değil. İnfluencer nedir ve influencer ne demek soruları ise uzun zamandır gündemde olan sorulardandır.

İnfluencer Nedir, Ne İş Yapar?

Her meslek grubunda olduğu gibi bu meslek grubu hakkında da oldukça fazla bilgi kirliliği var. İnfluencerlığı, yalnızca ürün tanıtım yüzü olarak gören bir kitle bulunmaktadır. İnfluencerlığı bir meslek olarak kabul eden kısım ise maalesef daha az kalabalığa sahiptir.

İnfluencer, bir bakıma şirketlerin pazarlama ve reklam departmanlarının görevlerini yerine getirir. İş birliği yaptıkları markaların ürünlerini, hedef kitlesine tanıtmak ile yükümlüdür. Ancak bunu yaparken, şirket resmiyetinden uzak ve profesyonel şekilde yapmalıdır. Yalnızca ürün değil, aynı zamanda hizmet tanıtımı da yaparlar.

Büyük oranda deneyimledikleri ürün ve hizmetleri, kendi kitlelerine ulaştırırlar. Bu sayede hem marka daha büyük bir kitleye erişebilir hem de influencerın kitlesi, bu sayede farklı ürünlerle tanışma fırsatı yakalayabilir. İnfluencer ne demek diyorsanız gelin birlikte bakalım.

İnfluencer Kime Denir?

influencer ne demek

Günümüzde oldukça göz önünde olan sosyal medya, iş dünyasında da çeşitlenmeyi sağlamıştır. İnfluencerlık mesleği, sosyal medyanın fazla kullanıcı sayısına ulaşması ile gelişmiş ve gün geçtikçe büyümeye devam etmektedir. İnfluencer hakkında bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İnfluencer nedir ve influencer kelimesi ne demek gibi sorular uzun zamandır net cevaplar ararlar. Ancak bu meslek, artık resmi şekilde benimsenmiştir. İnfluencer kelimesinin gerçek bir anlamı var mıdır peki? İnfluencer, kelime anlamıyla etkileyen kişi demektir. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarıyla birçok insana nazaran daha etkili kullanan kişilerden ortaya çıkmaktadır.

Bir kişiye influencer diyebilmemiz için belirli şartlar gerekir. Öncelikle, sosyal medya platformunda belirli bir kitleye erişmiş olması gerekir. Birkaç bin takipçi, maalesef kimseyi influencer yapmaz. Bundan dolayı, yüksek sayıda takipçiler ve yüksek seviyede bir kitle oluşumu aranmaktadır. Bir kişiye influencer diyebilmek için yalnızca takipçi sayısı da yeterli olmaz. Bunun yanında, bu kitleyi yönetebilmeyi bilmelidir. Aynı zamanda, influencerlık yapmak için marka anlaşmaları sağlanması gerekir. İnfluencerlar bu sayede, markayı kendi geniş kitlesine duyururken bu kitlenin de markaya erişimini sağlar bunu yaparken de takipçilerinin satın alma kararlarını da önemserler. Tıpkı pazarlama ve reklam yönetimi gibi ürün ve hizmetlerin tanıtımında görev yaparlar.

İnfluencer Nasıl Olunur?

Sosyal medya kullanımının atmasıyla birlikte influencer ne demek sorusu da en  çok araştırılan konular arasına girmiştir. Sözlük anlamına bakıldığında bu kelime, influence etmek anlamına gelir. Bu da etkilemek, etki altına almak ya da yönlendirmek anlamlarında kullanılmıştır. Sonrasında gelen eklerle birlikte bu kelime bir mesleğe dönüşmüştür. Sosyal medyanın çok kullanılması ve insanların oldukça zaman geçirmesi kaynaklı oluşan bir meslektir.

İnfluencerlar; marka iş birlikleri, ürün bilgileri, hizmet detayları gibi konuları detaylandırarak kullanıcı kitlesine aktarmakla yükümlü kanaat önderleridir. İnfluencer ne demek sorunun ardından en çok araştırılan konu ise peki nasıl bu mesleği yapabileğiniz konusudur.

Bu mesleği yapabilmek için hali hazırda belirli sayıda takipçiye ulaşmanız gerekir. Bu sayıya eriştiğinizde markalar ile iş birliği yapabilirsiniz. Bunun yanında yeterince yüksek kitleye ulaştığınızda, markalar size ulaşarak birebir iş birliği kurmak isteyeceklerdir. Bu mesleğin sahibi olmak için bakılan bir diğer özellik de sosyal medyayı ne kadar etkin kullandığınızdır. Kendinizi daima hatırlatan ve aktif paylaşım yapan kişilerseniz siz de influencerlığa adım atabilirsiniz.

İnfluencerlar Ne Kadar Para Kazanıyor?

Son dönemlerin çok ses getiren mesleklerinden biri olan influencerlık, aynı zamanda kazandırdığı ücretlerle de gündeme gelmektedir.

Yalnızca sosyal medya üzerinden postlarda ya da hikayelerde görülen bu mesleğin arka yüzünde yoğun bir emek bulunmaktadır. Bu emeğin karşılığında ise yüksek kazançlar elde edilir. İnfluencerlar; sahibi olduğu hesabın takipçi sayılarına, gerçek kitlelerine ve tıklanma sayılarına göre farklı ücretler elde ederler. Bu sebepten dolayı net bir rakam verilemez. Ancak 10.000 takipçi ve üzeri kişilerin sosyal medya fenomeni olarak mesleğe başlayabileceği bilgisini baz alarak bir hesaplama yapılabilmektedir.

Ortalama 50.000 takipçiye sahip bir sosyal medya fenomeni, anlaştığı markalar ile yaptığı anlaşmalarda verilen bütçeler farklılık gösterir. Takipçi sayıları arttıkça ve influencerların etkileşim oranı yükseldikçe, markaların teklif ettikleri ücret de yükselmektedir. Bununla birlikte, ne kadar büyük bir kitleye ulaşılırsa o kadar büyük markalarla iş birliği yapmak da kolaylaşmaktadır. İnfluencer lar, birkaç bin TL kazanabileceği gibi yüz binlerce TL de kazanabilir. ne kadar büyük bir takipçi kitlesine sahipseniz kazandığınız para da buna oranla artmaktadır. İntenet üzerinde fazla etkiye sahip olan internet ünlülerinin kazandığı para da buna dahildir . Bu fiyat farkı tamamen sosyal medyada ne kadar etkileyici pazarlama yetkinliğine ve etkilediği kitlenin sayısına bağlıdır.

İnfluencer Olmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?

İnsanların hala tam olarak adapte olamadığı mesleklerden biri de influencerlıktır. Yıllardır bu meslek konusunda pek çok bilgi dolaşsa da hala influencer ne demek ve bu mesleği olmak ile ilgili araştırmalar yapılmaya devam edilmektedir.

Sosyal medya fenomeni olmak için takipçi sayısı büyük önem taşır. Zaten, bu mesleği yapabilmeniz için belirlenen alt limit bir takipçi sayısı vardır. Bu limitin üzerine ne kadar geçerseniz kazancınız da aynı oranda artış gösterir.

İnfluencer olmak için 10.000 takipçi sayısını geçmiş olmanız beklenir. Bu sayede, markalarla işbirliği yapmak için teklif sunabilirsiniz. Aynı zamanda markalar da sizlerle çalışmak için teklif getirebilmektedir. Büyük markalar, iş birliği yapmak için daha yüksek takipçi sayısı belirlemiştir. Takipçi sayınız ne kadar yüksekse, o kadar yüksek seviyede marka ile çalışmak için fırsat yakalayabilirsiniz. İnfluencer ne demek sorusunu araştırmadan önce, bunun nasıl yapılacağı konusunda araştırma yapmak bu mesleğe yönelik daha doğru bir karar olur. Takipçi sayınızı ve aktifliğinizi yüksek tutarak siz de bu mesleği yapabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir