1. Anasayfa
  2. Genel

Instagram Dondurma Nedir? Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram Dondurma Nedir? Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Sosyal medya kullanımına getirdiği yeni bakış açısıyla milyarlarca kullanıcı Instagram’dan vazgeçemiyor. Hızlı fotoğraf ve video paylaşımı, uygulanan birbirinden güzel filtreler, hikâye oluşturma gibi pek çok özelliği bir arada sunmaktadır. Kişisel kullanıcılar kadar mağazalar da bu platform üzerinden bambaşka müşteri kitlelerine ulaşıyor. Özellikle gençlerin vazgeçemediği bu platformu kullanmak da basit ve ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak bazen de Instagram dondurma işlemi gerekebiliyor. Kullanıcıların bir süre platformdan ayrı kalmasını sağlayan bu özellik sık kullanılıyor. Bu sayede hesap sanki hiç açılmamış gibi ulaşılmaz oluyor.

instagram dondurma nedir

Instagram’dan bir süre uzaklaşmak istiyorsanız, hesabınızı dondurmanız yeterlidir. Eğer tekrar geri dönmek isterseniz de kolay bir şekilde hesabınızı açabilirsiniz. Bu özellik birçok sosyal medya platformunda bulunuyor. Çünkü kullanıcılar bazen uzaklaşmak istiyor. Bu sırada bulunmamak, mesajları almamak sanki hesap hiç olmamış gibi davranmak istiyor. Bazı kullanıcılar da kısa süreliğine sosyal medyadan uzaklaşmak istiyor. Bu gibi durumlar için hesabı dondurma işlemi yapılabiliyor.

Instagram Dondurma Nedir?

instagram dondurma nedir

Neredeyse her telefonda uygulaması bulunan Instagram, kullanıcılarına hesap dondurma imkânı da sunmaktadır. Instagram’da hesabın gizlilik ayarlarına göre sadece takipçilerin ya da herkesin görebileceği paylaşımlar yapılabiliyor. Ayrıca süreli olan hikayeler paylaşılabiliyor. Kullanıcılar, takipçileriyle arkadaşlarıyla paylaşmak istediklerini platforma yüklüyorlar. Takipçiler beğeni gönderiyor, yorum yazabiliyor. Ancak bazı kullanıcılar tüm bunların yok olmadan ulaşılmamasını istiyor. Hal böyle olunca da Instagram dondurma işlemi gerekiyor.

Birçok sosyal medya platformu gibi Instagram da kullanıcılarına bu seçeneği sunuyor. Dondurma işlemi yapıldığında o güne kadar olan tüm veriler korunuyor. Yani bu esnada fotoğraflar, paylaşımlar, beğeniler ve yorumlar olduğu gibi kalıyor. Ancak ulaşılmaz oluyor. Sizi takip edenler hesabınıza ulaşılamadığına dair bir mesaj alıyor. Ancak hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Eğer sonra geri dönmek üzere hesabınızı dondurmak istiyorsanız Instagram hesabı dondurma işlemi yapmanız yeterlidir. Platform, bunu hayli kolay hale getirmiştir. Instagram geçici dondurma işleminin ardından anında hesabınız dondurulmaktadır.

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

instagram hesap dondurma nasıl yapılır

Milyarlarca kullanıcısı bulunan Instagram’da hesabınızı dondurmak sonra da geri dönmek istiyorsanız yol çok basittir. Günümüzün sosyal medya platformlarında kullanıcıya kolaylık sağlamak önemli bir artıdır. Hesabı açmak da dondurmak da kolay birkaç adımla yapılmaktadır. Eğer Instagram dondurma işlemi yapmak istiyorsanız öncelikle şifrenizi hatırlıyor olmalısınız. Çünkü şifrenizi bilmiyorsanız bu işleme izin verilmemektedir. Şifrenizi hatırlamak için hatırlatma seçeneklerini deneyin. Ardından şu yolları izleyerek hesabınızı dondurun:

  • Telefondan Instagram uygulaması ya da bilgisayardaki tarayıcıdan Instagram sayfasına gidin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayarak -Profil- sayfasına gidin
  • Ekranda aşağıya inin sağ alttaki hesabımı geçici olarak kapat’a tıklayın.
  • -Hesabımı Dondur- seçeneğini tıklayın.
  • Burada, sistem hesabınızı neden geçici olarak kapattığınızı soracaktır. Bu sorulara seçeneklerden birini seçerek cevap vermelisiniz.
  • Çünkü hesabımı dondur seçeneği bu seçenek seçildiğinde aktif olmaktadır.
  • Sonrasında -Hesabımı dondur- seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
  • Sistem bu aşamada sizin olduğunuzdan emin olmak için şifrenizi isteyecektir.
  • Artık hesabınızı dondurdunuz.

Instagram Dondurma Yaptıktan Sonra Hesabımı Tekrar Açabilir Miyim?

instagram hesap açma

Pek çok insanın her gün saatlerini geçirdiği bu platform, hesabınızı dondurduğunuz gibi hemen açmanıza da olanak sağlıyor. Instagram’dan bir süre uzak kaldıktan sonra tekrar geri dönmek istediğiniz de uygulayacağınız adımlar çok çok basittir. Çünkü hesap artık ulaşılmaz olacak ancak sistemde kalacaktır. Siz tekrar girmek istediğinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu bağlamda Instagram dondurma açma işlemi kolaylıkla yapılabiliyor.  Bunun için yapacağınız tek işlem telefonunuzdan uygulamayı açmak ve hesabınıza giriş yapmaktır. Artık hesabınız kullanılabilen ve bulunabilen hale gelmiştir. Aynı şekilde bilgisayardan da hesabınızı tekrar kolayca açabilirsiniz. Bunun için de tarayıcıdan Instagram sayfasına gidin. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra hesabınız aktif olacaktır.

Burada bilmeniz gereken bazı detaylar vardır. Instagram dondurma işlemi yaptıktan hemen sonra hesabınıza geri dönemezsiniz. Çünkü sistem, en fazla 48 saat sonra hesabı geri açmaya izin vermektedir. Bu süre içinde hesabınız pasif hale gelir. Ayrıca giriş yapmaya çalışsanız da -hatalı kullanıcı adı/şifre- uyarısı alırsınız. Ayrıca hesabınızı açtıktan hemen sonra yeniden donduramazsınız. Yeniden hesap dondurma yapabilmeniz için en az 7 gün geçmesi gerekiyor. Bu sürelere dikkat ettiğiniz takdirde hesabı dondurma sayısında bir limit bulunmuyor.

Instagram Dondurma Linki

instagram hesap dondurma

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram’da hesabı dondurmak çok kolay bir işlemdir. Bunun için uygulamayı kullanabilirsiniz ya da siteye girmeniz gerekmektedir. Ancak Instagram hesabı dondurma linki de bu işlemi kolaylıkla yapabilmektedir. Hesabı dondurmak için bu linki tıklamanız yeterlidir. Linki tıkladığınızda yine kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra sistemin soracağı ‘Hesabını neden donduruyorsun?’ sorusunu cevaplamalı ve şifrenizi tekrar girmelisiniz.

instagram hesap iptali

Bu sayede hesabınızı kolaylıkla dondurabilirsiniz. Instagram hesap dondurma linki tıklandığı ve hesap dondurulduğu süre içinde sistem sizi bulunmaz hale getirecektir. Hesabınız donuk olduğu için bu esnada takipçileriniz sizi bulamaz. Ayrıca bu süre içinde mesaj da alamazsınız. Instagram dondurma link hesabı dondurma için kullanılabilecek bir alternatiftir. İşlemi, hesabınıza giriş yaptıktan sonra yukarıda da anlatılan adımları izleyerek yapabilirsiniz.

Eğer bazı kullanıcıları uzak tutmak istiyorsanız bunun için hesabınızı dondurmanıza gerek yoktur. Çünkü platformun güvenlik önlemleri de hayli yüksektir. İstemediğiniz kullanıcıları uzak tutmak için farklı önlemler uygulayabilirsiniz. Bunun için de gizlilik ayarları ile ilgili bilgi edinmeniz en sağlıklısı olacaktır. Çünkü Instagram dondurma işlemi, sizi herkes tarafından bulunmaz hale getirir. Ayrıca bu süre içinde siz de Instagram’ı kullanamazsınız. Bu işlemi yaptığınızda tekrar hızla geri açabileceğiniz de bir gerçektir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir