1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Çit Yapımı Rehberi

Minecraft Çit Yapımı Rehberi

Minecraft oynarken en çok yapılan yapılardan biri de çiftliktir. Oyuncular hayvanları bir noktada toplayarak besler, büyütür ve bu hayvanlardan et ve yumurta gibi besinler elde eder. Ayrıca tarlada ekilen sebzeler sayesinde yine yiyecek elde edilebilir. Hayvanları ve ekim alanlarını korumak için çit yapmak gereklidir. Bu rehberimizde Minecraft oyununda çit yapımı konusunda detaylı bilgileri sizlere aktaracağız

Minecraft’ta çit yapmak neden önemlidir?

Minecraft’ta çit yapmanın iki önemli nedeni bulunmaktadır. Beslediğimiz hayvanların etrafına çit ördüğümüzde hayvanlarımızın kaçıp gitmesinin önüne geçmiş oluruz. Aynı zamanda zombiler de çitleri aşıp hayvanlara ulaşamaz ve onlara zarar veremezler.

Çitin bir diğer avantajı ise ekili alanı korumasıdır. Yanlışlıkla ekili alanın üstüne bastığınızda bitki zarar görür ve meyve veya sebze veremez hale gelir. Ayrıca creeper gelerek ekili alanınızı patlatabilir veya diğer zombiler söz konusu alana zarar verebilir. Çit ile bu alanı çevirdiğinizde bitkileriniz korunmuş olur.

Minecraft oyununda çit yapımı nasıl olur?

Çit yapabilmek için 2 adet çubuk ve 4 adet kalasa ihtiyacımız var. Öncelikle bu eşyaları oluşturarak işe başlayabiliriz. 2 adet çubuk için önce odun kesin ve sonrasında bu odundan kalas oluşturun. Kalasları çalışma masasında üst üste koyduğunuzda çubuk elde etmiş olursunuz. Büyük bir alanı çevirmek için çok fazla çit gerekeceği için bol bol odun toplamanızı tavsiye ederiz.

Çitin oluşması için çalışma masasını açın ve sol tarafta üst üste iki kalas koyun. Orta kısma üst üste iki çubuk ve çubuğun yanına yine üst üste iki kalas koyun. Bu işlemin sonucunda 3 adet çit elde etmiş olacaksınız. Çitlerin rengi kalaslarınızın çeşidine göre değişecektir. Bu nedenle belirli bir renkte çit yapmak isterseniz keseceğiniz ağaçları buna göre seçmelisiniz.

Çitle istediğiniz alanı çevirdikten sonra bu alana giriş yapabilmeniz için bir kapıya ihtiyacınız olacaktır. Çit kapısı yapmak için çit yaparken yaptığımız işlemin tersini yapıyoruz. Çalışma masasında en sol kısma iki çubuk, ortaya iki kalas ve en sağ kısma iki çubuk koyduğunuzda çit kapısı hazır olacaktır. Büyük bir kapı yapmak isterseniz iki çit kapısını yan yana koyabileceğinizi hatırlatalım.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir