1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Earth İçin Yolun Sonu Göründü

Minecraft Earth İçin Yolun Sonu Göründü

Minecraft’ın heyecan verici bir versiyonu olan ve bütün dünyayı bir oyun alanı haline getiren Minecraft Earth projesi henüz emekleme dönemindeyken sona eriyor. Minecraft’ı gerçek hayata taşımak amacıyla geliştirilen ancak amacına ulaşamayan Minecraft Earth önümüzdeki aylarda kapılarını kapatmaya hazırlanıyor.

Minecraf Earth, AR teknolojilerinin en çok göz önüne geldiği dönemlerden biri olan 2019 yılında karşımıza çıkmıştı. 2019’un sonlarında piyasaya çıkan oyun, 2020’nin başlarında koronavirüs salgınının patlak vermesi nedeniyle hiçbir zaman potansiyeline ulaşamadı. Bu nedenle Mojang oyunun fişini çekmeye karar verdi. Buna göre 30 Haziran tarihinde Minecraft Earth tamamen kapanacak. Şu anda oyuna girenler normalde önümüzdeki aylarda yayınlanması planlanan tüm içeriklere erişebiliyor ve aynı zamanda özel eşyalara sahip olabiliyor.

Kapanış tarihine kadar oyunda yapılan yapılar daha kısa süre içerisinde tamamlanabilece ve çok düşük fiyatlarla ruby alınabilecek. Gerçek parayla satın alınan ruby’ler ise minecoin’e çevriliyor. Minecoin’ler sayesinde Minecraft marketinde istenen nesneleri satın almak mümkün.

Minecraft Earth nedir?

Minecraft Earth 2019’un Mayıs ayında tanıtılmış olan Ekim ayında yayınlanmış artırılmış gerçeklik temelli bir oyundur. Oyun Android, iOS ve iPadOS platformlarında ücretsiz olarak indirip oynanabilmektedir.

Minecraft’ın orijinal versiyonuna çok benzeyen yapım, diğer Minecraft sürümleri gibi Bedrock oyun motoru kullanılarak geliştirildi. Oyuncular yapı plakaları üzerinde birbirleriyle işbirliği yaparak yapılar oluşturabiliyor. Telefon ve tabletin kamerası sayesinde oynanan oyunda gerçek dünya üzerinde yapılar yapılabiliyor. Oyunu oynayanlar haritada belirli nesneleri topluyor, bulmacaları çözüyor, verilen görevleri tamamlıyor veya oyun dünyasındaki yaratıkları yok etmeye çalışıyor. Minecraft Earth gerçek dünyadaki fiziki engelleri hesaba katarak yapıların mantıklı alanlarda yapılabilmesini sağlıyor. Böylelikle ağaçların olduğu bir yerde veya denizin ortasında yapı yapılmıyor. Minecraft’ta yer alan yaratıkların bir kısmı Minecraft Earth’te de öldürülebilen yaratıklar olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun içerisinde yapılan görevlerle yakut kazanılabilir veya direkt olarak parayla yakut satın alınabilir. Plaka inşa etme başta olmak üzere birçok farklı alanda yakut kullanılabilir. Bu öğeleri satın almak oyun deneyimini artırmaktadır. Minecoin’ler ise sadece parayla satın alınabilir ve doku paketi ile karakter dış görünüşü almak için kullanılabilir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir