1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Elmas Bulma Rehberi

Minecraft Elmas Bulma Rehberi

Minecraft’ta bulunan en değerli madenlerden biri de elmas. Birçok eşyanın yapımında kilit rol oynayan elmas, bu kadar değerli olmasını çok az bulunabilmesine borçlu. Oyuna ilk eklendiği dönemde daha kolay bir şekilde bulunabilen elmasların bulunma oranları sonraki versiyonlarda düşürülmüştü. Minecraft elmas bulma ipuçlarını anlattığımız bu yazıdaki yöntemlerle siz de daha kolay bir şekilde elmas bulabilirsiniz.

Elmaslar genelde 1-16 katmanları arasında bulunsa da en çok 12. katmanda yer alır. Dolayısıyla elmas bulmak için oldukça derinlere kazmak ve sabırlı olmak gerekiyor. Yazımızdaki teknikleri uygulayarak elmas bulma ihtimaliniz büyük oranda artacaktır ancak yine de Minecraft oyununda elmas bulma işinin tamamen şansa bağlı olduğunu unutmayın.

Minceraft Elmas bulma için gerekli malzemeler

Elmas aramaya çıkmadan önce bazı malzemeleri edinmenizde fayda var. Aşağıdaki malzemeler elmas arama konusunda size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

  • Elmas bulmaya çıkmadan önce yanınıza birkaç tane gümüş kazma almanızı tavsiye ederiz. Çünkü elmas madenleri yalnızca gümüş ve daha üst seviye kazmalarla toplanabilir. Alt seviyedeki kazmalar elmas bloğunu kırsa bile kırılan elmas toplanamaz. Yanınıza fazladan kazmalar alarak bu kazmaları hem yeri kazmak için kullanabilir hem de elmasları toplayabilirsiniz.
  • Yanınıza bol bol meşale alın. Meşaleler kazdığınız ortamı aydınlatmayı sağladığı gibi dönüş yolunu bulmanıza da yardımcı olur. Mağaraların içinde kaybolmamak için meşaleleri stratejik noktalara yerleştirmeniz ve madenden çıkarken geri toplamanız iyi olacaktır.
  • Lavların çok fazla olacağı yerlere inmek gerekeceğinden yanınızda kova bulundurmanız işe yarayabilir. Kova yardımıyla lavları farklı bir yere aktararak yolunuzu açabilirsiniz.
minecraft elmas bulma

Merdiven şeklinde kazarak madene inin

Adından da anlaşılabileceği üzere merdiven şeklinde kazarak alt katmanlara inmenizi sağlayan yöntemdir. Bunu yapabilmek için merdiven şeklinde bloklar kazın ve her seferinde bir katman daha aşağı kazarak devam edin. Böylece hem madene inmek hem de madenden çıkmak kolay olacaktır.

minecraft elmas bulma

Koridor yöntemiyle elmas bulma

Elmas bulmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri koridor şeklinde kazma yöntemidir. Bunu yapabilmek için birkaç blok boşluk bırakarak kazmak gereklidir. Yöntemin en büyük avantajı bütün blokları kazmaya gerek kalmadan çevrenizde değerli maden olup olmadığını görebilmenizdir.

Detaylı elmas araması

Elmas bulma ihtimalini artıracak ancak uzun sürecek bir yöntemdir. Bunun için derine inin ve sadece yatayda 1 katman blok kıracak şekilde ilerleyin. Biraz düz ilerledikten sonra bu kez yana doğru ilerlemeye başlayın. Bu şekilde döne döne büyük bir kare oluşturun. Karenin tüm çizgilerini oluşturduktan sonra ortada kalan blokları toplu halde kazmaya başlayın. Büyük ihtimalle hem elmas hem de birçok değerli maden bulacaksınız.

minecraft elmas bulma

Sandıklardan da elmas çıkabilir!

Elmas bulmanın çok verimli bir yolu sayılmasa da sandıklardan da elmas toplayabilirsiniz. Bunun için köylere giderek köylülerin evlerindeki sandıklara bakabilirsiniz. Buralardaki sandıklarda bazı zamanlarda az sayıda da olsa elmas bulunabilmektedir.

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 4]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir