1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Piston Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Piston Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft’ın en çok işe yarayan bloklarından biri olan piston, yapması biraz zor bir nesne. Piston sayesinde eşyalar hareket ettirilebiliyor ve böylece kapı, asansör vb. hareketli sistemler yapılması mümkün oluyor. Minecraft piston yapımı konusunda aklınıza takılanlar mı var? Bu yazımızda pistonun nasıl yapılacağını detaylı olarak sizlere açıklayacağız.

Minecraft Piston Yapımı

Piston yapabilmek için dört ayrı malzemeye sahip olmanız gerekiyor. Bunlar demir külçe, tahta, kızıltaş ve kırık taş. 2 kırık taş, 3 tahta, 1 demir külçe ve bir adet de kızıl taş kullanarak piston yapabilirsiniz.

Malzemeler arasında en kolay bulunanları tahmin edebileceğiniz gibi kırık taş ve tahta. Kırık taş henüz ilk katmanlarda bile karşınıza çıkabiliyor. Ormanlık bir alandaysanız tahta bulma konusunda da sorun çekmezsiniz. Tek yapmanız gereken bol bol odun toplamak ve sonrasında bu odunları çalışma masasında tahtaya dönüştürmek olacaktır.

Demir külçe elde etmek için biraz daha çaba göstermeniz gerekir. Çünkü demir blokları biraz daha alt katmanlarda yer almaktadır. Eğer demir bulmak istiyorsanız mağaralara girmenizi veya merdiven şeklinde aşağıya doğru kazarak alt katmanlara ulaşmanızı tavsiye ederiz. Bulduğunuz demir blokları fırında pişirdiğinizde demir külçesi elde etmiş olacaksınız.

Kızıltaş bulmak da yine zor bir süreç haline dönüşebilir. Kızıltaş genelde en aşağıdaki katmanlarda, lavların yakınlarında yer alır. Buralarda kazı yaparak kızıltaş elde edebilirsiniz.

minecraft piston yapımı

Piston yapımı için çalışma masasını açın ve ilk sıraya 3 adet tahtayı yatay olarak dizin. İkinci sıranın başına kırık taş koyduktan sonra ortaya demir külçe yerleştirin ve sağdaki son kısma da yine kırık taş koyun. En alttaki son satırın başına kırık taş, ortasına kızıl taş ve sonuna kırık taş koyduğunuzda piston üretimi tamamlanmış olacaktır.

Yapışkan piston nasıl yapılır?

minecraft piston nasıl yapılır

Yapışkan piston sayesinde pistona yapışık olarak hareket edilen yapılar oluşturulabilir. Yapışkan piston yapabilmek için öncelikle normal piston yapmak gerekir. Piston yaptıktan sonra balçık topu ile pistonu birleştirerek yapışkan piston yapabilirsiniz. Balçık topu bulabilmek için bataklık olan bölgelere gidebilir ve buralarda doğan balçık yaratıklarını öldürerek balçık topları elde edebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir