1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Renk Kodları Nelerdir?

Minecraft Renk Kodları Nelerdir?

Minecraft sunucularında oynarken renkli yazılar yazan kişileri görmüşsünüzdür. Peki bu yazıların nasıl yazıldığını biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise bu rehberimizdeki kodlar sayesinde artık siz de renkli yazı yazabileceksiniz. Minecraft renk kodları ile oyun içinde renkli yazılar yazmak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Renkli yazı yazmak sunucudaki görünürlüğünüzü artırıyor ve insanların sizin yazdığınızı daha kolay ayırt edebilmesini sağlıyor. Görünürlüğü artırma avantajını bir kenara bıraktığımızda bile renkli yazıların çok iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Bu kodları kullanarak oyundaki diğer oyuncular arasında fark edilir hale gelebilirsiniz.

Minecraft’ta renk kodları & sembolüyle başlar ve rakam veya harflerle devam eder. Kodlar iki karakterden oluştuğu için çok kolay bir şekilde akılda tutulabilir ve oyun içerisinde hızlıca kullanılabilir. Renkli yazı yazma birçok sunucuda aktif olarak kullanıyor olsa da bazı sunucular renkli yazı yazılmasının önüne geçebilir. Bu nedenle renk kodlarını denemenin en kolay yolu kendi sunucunuzu oluşturmak ve burada örnek yazılar yazmaktır.

Minecraft Renk Kodları

Aşağıda yer alan kodları kullanarak oyunda renki yazı yazabilirsiniz. Renk kodlarının altında yazı tipini değiştiren kodlara da yer verdik. Bu kodları kullanarak yazınızın görüntüsüne farklılık katabilirsiniz.

&1 –Koyu Mavi
&2-Yeşil
&3-Açık Mavi
&4-Kırmızı
&5-Mor
&6-Sarı
&7-Açık Gri
&8-Gri
&9-Turkuaz
&0-Siyah
&a-Açık Yeşil
&e-Açık Sarı
&c-Açık Kırmızı
&b-Açık Mavi
&d-Açık Mor
&f-Beyaz

&k-Sürekli Değişen Yazı
&l-Kalın Yazı
&m-Üstü Çizili Yazı
&n-Altı Çizili Yazı
&o-İtalik Yazı

Nasıl Kullanılır?

Oyun içerisinde renk kodlarını kullanmak için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz.

  • Minecraft’ı açın ve herhangi bir sunucuya girin. Kendinize ait bir sunucuya girebilir veya başka bir sunucuya bağlanabilirsiniz.
  • Oyunun chat kısmını açın.
  • Konuşma yerinde öncelikle hangi renkte yazı yazmak istiyorsanız o rengin kodunu yazın ve sonrasında yazmak istediğiniz yazıyı yazın.

Örnek

“&8Merhaba arkadaşlar!”

  • Yazı tipini değiştirmek için de kodları aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Örnek

&nSavaş zamanı!

  • Hem renkli yazıyı hem de farklı yazı tipini aynı yazıda kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken iki kodu bir arada kullanarak yazıyı yazmak.

Örnek

&5&kBen gidiyorum

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir