Minecraft Yağmur Durdurma ve Yağdırma Kodu

Minecraft oyununda hava durumu dinamik olarak değişiyor. Gece ve gündüz döngüsünün olduğu oyunda sabah güzel olan hava akşama doğru bozabiliyor ve yağmura şimşekler de eşlik ediyor. Eğer oyunda yağmur yağmasını sevmiyorsanız sizin için iyi bir çözümümüz var. Yazımızdaki Minecraft yağmur durdurma kodunu kullanarak yağmurun durmasını sağlayabilirsiniz. Tam aksine yağmur seviyor ve yağmurlu havada Minecraft’ın tadını çıkarmak istiyorsanız yağmur yağdırma kodunu da deneyebilirsiniz.

Minecraft yağmur durdurma

Oyunun yazı yazma kısmını aktif ettikten sonra aşağıdaki kodu yazarsanız yağmur duracaktır. Bu kod yalnızca yağmuru durduracak ve gece veya gündüze etki etmeyecektir.

/weather clear 

Minecraft yağmur yağdırma

Bazılarımız yağmurlu havada Minecraft macerasına çıkmaktan daha çok keyif alıyor olabilir. Bunun için yağmur yağmasını beklemenize gerek yok. Aşağıdaki kodu yazdığınız anda hava kararacak ve sağanak yağmur başlayacaktır.

/weather rain 

Minecraft yağmur durdurma ve yağdırma kodları neden kullanılıyor?

Yağmur durdurma kodunun neden kullanıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu kodun kullanılmasının birden fazla nedeni bulunuyor. Kodu kullananlara genelde görüş mesafesinin artması için yağmuru durdurmayı amaçlıyor. Özellikle bina yapanlar ve dışarıda eşya toplayanlar yağmur nedeniyle önünü görmekte zorluk çekebiliyor. Bu nedenle yağmur kapatma kodu kullanarak güneşli havaya geçmek yararlı oluyor.

Uğraşmakta olduğunuz bir yapı veya toplamanız gereken hammaddeler yoksa yağmurun keyfini çıkartmak isteyebilirsiniz. Ancak normal şartlarda yağmura denk gelme olasılığınız biraz az. Bu nedenle yağmur yağdırma koduyla yağmur yağdırabilir ve istediğiniz her an yağmur izleme keyfi yaşayabililrsiniz.

Minecraft nedir?

Minecraft ilk olarak 2011 yılında satışa sunulan sandbox türünde bir oyundur. Oyunun orijinalinde hayatta kalma ve yaratıcı mod olmak üzere iki mod bulunmaktadır. Hayatta kalma modunda oyuncular maden kazarak, odun toplayarak ve dünyada gördüğü tüm nesneleri birbiriyle birleştirerek eşyalar yapar. Oyuncular zırh ve kılıç yaparak zombilere karşı hayatta kalmaya çalışır. Yaratıcı modda ise zombiler bulunmaz ve oyuncular tüm eşyalara anında erişim şansı bulur. Bu eşyaları kullanarak istediği yapıları kolayca yapabilir. Çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen popüler olan oyunun 2020 itibarıyla aylık oynayan oyuncu sayısının 126 milyon seviyesinde olduğu bilinmektedir.

Oy Verin!
[Toplam: 15 Ortalama: 4.3]
Eyüp Gökhan Çayır

Recent Posts

Linux Nedir? Linux Hosting Nedir?

Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…

1 saat ago

Windows Nedir? Windows Hosting Nedir?

Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…

1 gün ago

Woocommerce Nedir? Woocommerce Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…

3 gün ago

Opencart Nedir? Opencart Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…

5 gün ago

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Gerekenler Nelerdir?

Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…

7 gün ago

ARK Server Nedir? Nasıl Kurulur?

ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…

3 hafta ago