1. Anasayfa
  2. Genel

Riot’un Yeni League of Legends Temalı Oyunu: Project L

Riot’un Yeni League of Legends Temalı Oyunu: Project L

League of Legend oyununun yapımcı şirketi Riot, şu günlerde yeni bir oyunu piyasaya sürüyor. İsmi ise Project L! Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu unvanı ile bizleri karşılayan Project L, online bir dövüş oyunu olma özelliğini gösteriyor. Oyun, Riot Games tarafından ilk olarak 2019 yılında duyurulsa da kısa bir zaman önce oyun hakkında ilk görsel yayınlandı.

Project L’den Yeni Görüntüler Yayınlandı!

Dünyanın popüler MOBA oyunu olan League of Legend yapımcısı Riot Games tarafından ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde oyunun 2D şeklinde olacağı açıkça görünmektedir. Geliştirici ekip oyun hakkında bilgiler vererek oyunun adeta ilk gösterimini yapıyorlar. Görüntüler veya bilgiler Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu Project L’nin çok büyük sükse yapacağını bizlere önceden söylüyor.

Yayınlanan videoda dikkat çeken bir diğer nokta ise grafikler oluyor. İki boyutlu olmasına rağmen grafikler son derece tatmin edici bir seviyede karşımızda. Karakterlerin fiziksel yapıları veya hareket şemaları ise bizleri heyecanlandırıyor. Çünkü vuruş hissiyatı her bir karakterde farklı gibi görünmektedir. Tek düzelikten kurtulmak 2D bir oyunda çok zordur. Riot Games, bu algıyı Project L ile kırarak piyasaya çeşitlilik katacak gibi görünüyor.

Ekip, karakterlerin hepsinin ayrı ayrı özellikleri olduğunu belirtiyor. Karakterler, kendi aralarında alt bir kategoride yer buluyor. Riot Games, karakterlerin oyuncu zevk veya isteklerini karşılayacak şekilde donatıldığına dikkat çekiyor. Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu Project L, bu bakımdan hayran kitlesine geniş bir karakter skalası verecek.

Lol Dövüş Oyunu Project L Ne Zaman Çıkıyor?

Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu

Bundan tam 3 yıl önce duyurulan Project L hakkında en çok sorulan soru ise ne zaman çıkacağıdır. Ekip Riot Games, oyunu uzun bir süredir geliştirdiklerini ifade etti. Tanıtım vidolarında oyun motorunu benzersiz bir şekilde geliştirdiklerinden veya limit koyulamaz oyuncu hareket şemalarından bahsettiler. Bu sözler ve tabii ki video, oyuncuların beklentilerini bir hayli yukarı çıkardı.

Videodakilerden çok daha fazlasını oyunculara vermeyi amaçlayan şirket, bu anlamda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Video biterken herkes oyunun çıkış tarihini beklemiş olsa da Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu Project L için herhangi bir çıkış tarihi verilmedi. Bu durum Riot’un oyuncu kitlesini hayal kırıklığına uğrattı. Fakat ilerleyen günlerde Riot Games, yine bir video veya yazılı bir açıklama ile Project L’nin çıkış tarihini verecek gibi duruyor.

Tek Oyuncu İki Karakteri Kontrol Edecek

Project L oyun piyasasına bomba gibi düştü. Riot Games oyun hakkında birkaç dakikalık video yayınladı. Videoda ekip, oyun hakkında bilgiler verdi. En çok merak edilen konulardan birisi olan grafikler ve oyunun hareket şeması da netlik kazandı. Lakin bunlar harici geliştirici ekip farklı bir oyun dizaynına yöneldiklerini beyan ettiler. Bu, tek oyuncunun iki farklı karakteri kontrol edebiliyor oluşuydu.

Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu Project L, ‘’Tag Team’’ sistemine sahip olan 2D bir oyun olacak. Yani ikiye iki dövüşe dayalı bir oyun karşımıza gelecek. Bu sistem, oyun geliştirilmeye başlandıktan çok sonra ortaya çıkmış olduğu anlaşıldı. Tag Team’de üç çeşit sistem olacağı da ayrıca belirtilmektedir. Her bir sistemin avantajı veya dezavantajı olacağı da videoda söylenmektedir.

İlk Tag Team sistemi olan Asist Actions, klasik 2D oyunlarında gördüğümüz bir dövüş sistemine sahip. Buna göre seçtiğiniz iki karakterden bir tanesi ile oyun içinde dövüşüyorsunuz. Diğer karakter kenarda bekleyip sizin komut vermeniz halinde saldırmaya geçiyor. Riot’un yeni temalı oyunu için bu mekanik oyuncular için bir sürpriz değil.

Diğer sistem ise Handshake Tag adını aldı. Bu sistemde seçtiğiniz iki karakter yer değiştirebiliyor olacak. Geçmişten günümüze gelen arcade aksiyon oyunlarından aşina olduğumuz bir sistemdir Handshake Tag. İstediğiniz anda iki karakter arasında geçiş yapıp, rakip oyuncunun canını azaltmaya çalışıyorsunuz. Son olarak bahsedilen sistem, Dynamic Save oluyor.

Dynamic Save sisteminde amaç biraz farklılaşıyor. Seçtiğiniz ikinci karakter, dövüşünüzü daha da pratikleştiren bir araca bürünüyor. Bu sistemde ikinci karakter rakip oyuncuyu iterek veya savuşturarak birinci oyuncuya saldırma şansı veriyor. Yani daha çok birinci karakterin hareket altyapısını destekleyen bir sistem oluyor.

Riot Games İlk Oyunları

Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu

Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu bizleri geçmiş Riot oyunlarına bir göz gezdirme fırsatı tanıdı. Project L sayesinde diğer Riot oyunlarına bakıp firmanın nasıl bir iş ortaya koyduğunu gördük. Hiç şüphesiz oyun sektöründe Riot Games dediğimiz zaman ilk akla League of Legends geliyor. Firmanın ilk oyunu olan League of Legends veya kısa adı ile ‘’lol’’ piyasaya 2009 yılında adım atmıştı. O zamandan beri de popüler oyuncu kitlesini hiç kaybetmemiş ve markasını tüm dünyaya yaymıştı.

Riot’un bu başarısı sonrası oyun dünyası köklü bir değişme gitti. Multiplayer Online Battle Arena yani MOBA türü çok yaygınlaştı. League of Legends efsanesi devam ederken farklı upgrade veya eklentiler ile oyun devamlı yenileşti. Dünya çapında lol turnuvaları gerçekleşti. Riot’un yeni League of Legends temalı oyunu Project L ise bu başarının esintilerini taşıyan bir başka Riot efsanesi olacak diyebiliriz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir
google gravity nedir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir