1. Anasayfa
  2. Genel

Rust “Error Code 29” Hatası Nasıl Çözülür?

Rust “Error Code 29” Hatası Nasıl Çözülür?

2013 yılında erken erişime açılan ve 2018 yılında tam sürüme geçiş yapan Rust, son dönemlerde büyük bir ivme yakalamış durumda. Twitch’teki ünlü yayıncıların sıklıkla Rust oynaması sayesinde oyun şu sıralar altın dönemlerini yaşıyor diyebiliriz. Oyuncu sayısı günden güne artan ve her güncellemeyle birlikte yeni özelliklere kavuşan oyunda sorunlar da yok değil. Şu sıralar bazı oyuncular Rust’a giriş yaparken hatayla karşılaşabiliyor. Rust oyuncularının karşılaştığı can sıkıcı “Error Code 29” hatası ve bu hatanın çözümü ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Error Code 29 hatası nedir ne nasıl çözülür?

Error Code 29 hatasının oluşma sebebi Easy Anti Chat adı verilen hile önleme yazılımının düzgün yüklenmemiş olması veya launcher yazılımında bir hata meyana gelmesidir. Aşağıdaki çözüm yollarını deneyerek söz konusu hatanın üstesinden gelebilirsiniz.

Klasik çözüm yoluyla başlayalım

Sorunu çözebilecek olan ilk yöntem asında hepimizin aklına hemen gelen yöntemdir. Oyunu tamamen kapatıp yeniden başlatarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer halen sorun devam ediyorsa bilgisayarı kapatıp açarak tekrar deneyin. Çünkü bilgisayarınızda o anda açık olan farklı bir yazılım nedeniyle oyunda bu hatayı alıyor olabilirsiniz.

Rust’ın dosya bütünlüğünü doğrulayın

Herhangi bir nedenle Rust dosyalarından bazıları hasar görmüş veya silinmiş olabilir. Dosyaların düzgün olduğundan emin olmak için Steam’in doğrulama bölümünü kullanmanız gerekiyor. Aşağıdaki adımları takip ederek dosya bütünlüğünü doğrulayabilirsiniz.

  • Steam’i açın ve kütüphanenize girin.
  • Rust oyununa sağ tıklayıp “özellikler” menüsüne girin.
  • Yerel dosyalar sekmesinden “Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula” seçeneğini seçin.
  • Steam çok kısa bir süre içerisinde tüm oyun dosyalarını gözden geçirecek ve hasarlı dosyalar varsa yenileriyle değiştirecektir.

Steam’i yönetici olarak çalıştırın

Sorun belki oyunun kendisinde değil de Steam’de olabilir. Bilgisayarda çalışan bazı programlar yönetici izni olmadığında sorun çıkarabiliyor. Steam’i yönetici olarak çalıştırmadıysanız hatanın oluşma sebebi bu olabilir. Steam’in simgesine sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin. Sonrasında oyunu yeniden çalıştırarak hatanın giderilip giderilmediğine bakın.

Easy Anti Cheat yazılımını yeniden yükleyin

Yazının başlarında da belirttiğimiz gibi Rust oyuncularının tadını kaçıran Error Code 29 hatası genelde Easy Anti Cheat yazılımından kaynaklanıyor. Oyun içerisinde hile yapılmasının önüne geçen yazılım nedeniyle bu sorun oluşuyorsa Easy Anti Cheat’i yeniden kurmak çözüm olabilir. Önce bilgisayarınızdan Easy Anti Cheat’i tamamen kaldırın ve sonrasında tekrar yükleyin. Aşağıdaki adımları uygulayarak yazılıma yönetici yetkisi verebilir ve sorunu çözebilirsiniz.

  • Steam’i açın ve kütüphaneye girin.
  • Rust oyununa sağ tıklayıp “özellikler” menüsüne giriş yapın.
  • Yerel dosyalar sekmesinden “Yerel dosyalara göz at seçeneğini seçin.
  • Burada “EasyAntiCheat_setup.exe” dosyasını bulun. Sağ tuşa tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin.
  • Steam’i kapatın ve tekrar açarak oyuna girin.

Son çözüm: Rust’ı yeniden kurun

Üstteki çözümleri denemenize rağmen hatadan kurtulamadıysanız artık son çözümü uygulamaktan başka çare yok demektir. Önce Rust’ı kaldırın ve bütün dosyaların silindiğine emin olun. Sonrasında oyunu yeniden yükleyin. Sorun çok büyük ihtimalle çözülmüş olacaktır.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir