1. Anasayfa
  2. Genel

Rust Konsol Betası İçin Geri Sayım Başladı

Rust Konsol Betası İçin Geri Sayım Başladı

Çıkışından bu yana yalnızca PC platformunda oynanabilen hayatta kalma oyunu Rust’ın konsol sürümü uzun süredir merakla bekleniyor. Daha önce 2020 yılı içerisinde beta sürecine girmesi beklenen Rust: Console Edition, teknik nedenlerden dolayı ertelenmişti. 2021 yılının başlarına geldiğimizde ise oyunun ayak sesleri duyulmaya başlandı. Yapılan açıklamalar Rust oyununun konsol betası hakkında önemli ipuçları veriyor ve betanın ne zaman oynamaya hazır hale geleceğini gösteriyor.

Rust konsol betası ne zaman başlayacak?

Rust: Console Edition olarak adlandırılan yeni Rust sürümü PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde oynanabilecek. PC’nin avantajlı yapısı göz önünde bulundurulduğunda tüm platformların aynı sunucuyu paylaşma ihtimali bulunmasa da PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularının birbiriyle oynayabileceği düşünülüyor.

Oyunun betası hem oyundaki hataların tespit edilmesi hem de sunucuların ne kadar stabil olduğunun analiz edilmesi için önem taşıyor. Bu nedenle betaya sınırlı sayıda oyuncunun kabul edileceği ve bu oyunculardan gelen dönüşlere göre oyunda geliştirmeler yapılacağı belirtiliyor. Betanın yalnızca Kuzey Amerika ve Avrupa’daki oyunculara açık olacağı da betayla ilgili ortaya çıkan bir diğer detay olarak göze çarpıyor.

Betanın başlayacağı tam tarih henüz bilinmese de çok yakında sürecin başlayacağı söyleniyor. Geliştiricinin her salı günü önemli bir bakım için sunucuların bir süre kapalı kalacağını açıklaması, beta için hazırlıklar yapıldığının açık bir göstergesi. Yakın zamanda geliştiricinin beta tarihiyle ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Rust betasının ne zaman başlayacağından anında haberdar olmak isterseniz Rust’ın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitenin alt kısmındaki mail bölümüne e-mail adresinizi yazıp gönderirseniz betadan ilk haberdar olan kişiler arasına katılmış olursunuz.

Rust nedir?

Rust, Facepunch Studios tarafından geliştirilen PVP tabanlı bir hayatta kalma oyunudur. Oyuncular hem doğal yaşamdaki tehlikeli hayvanlarla mücadele ederken hem de diğer oyunculara av olmamaya çalışır. Ayrıca açlık ve susuzlukla mücadele etmesi gereken oyuncular, bunun için devamlı olarak dünyayı keşfe çıkmalı ve yiyecek bulmalıdır. Crafting sisteminin bulunduğu oyunda birden fazla nesne birleştirilerek yeni eşyalar yapılabilmektedir.

Son aylarda popülerliği iyice artan oyun şu anda Steam’in en çok oynanan oyunlar listesinde kendine yer bulmayı başarmış durumdadır.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir
arama motorları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir