1. Anasayfa
  2. Genel

Whatsapp Web Giriş: Whatsapp Web Kod İle Giriş Nasıl Yapılıyor?

Whatsapp Web Giriş: Whatsapp Web Kod İle Giriş Nasıl Yapılıyor?

WhatsApp’ın bilgisayardan kullanılmasına olanak veren uygulaması WhatsApp Web, kullanıcılarına birçok avantaj sağlıyor. WhatsApp Web Giriş ile birlikte cep telefonunuzdan yaptığınız tüm işlemleri yapmanıza olanak sağlanıyor. Video ve fotoğraf gönderiminden mesaj, emoji, gif, çıkartma ve diğer tüm hizmetler yapılabilmektedir.

WhatsApp Web’e giriş yapmak için QR Kod kullanılmaktadır. İster tarayıcıdan ister web uygulamasını bilgisayarınıza indirerek giriş yapabilirsiniz. Uygulamaya gelen yeni yazılım güncellemeleri sayesinde çok daha avantajlı bir kullanım olanağı sunmaya başlamıştır. Yapılan yeni güncelleme kapsamında kullanıcılar artık telefonları çevrimdışıyken de mesaj gönderip alabilmektedir. WhatsApp Web aç seçenekleri ile giriş yaptıktan sonra kullanıcı dostu arayüzü üzerinden telefonunuzu çevrim dışıyken bile WhatsApp’ı kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web Giriş Nasıl Yapılır?

whatsapp web giriş nasıl yapılır

WhatsApp Web uygulamasına giriş yapmak için bilgisayarınızdan internet tarayıcısıyla veya bilgisayar uygulamasını indirerek işlem yapabilirsiniz. WhatsApp Web indir diyerek bilgisayarınızın işletim sistemine göre mobil uygulama mağazasından masaüstü ile uyumlu web uygulamasını edinebilirsiniz.

WhatsApp Web’e giriş yapmak isteyenler şu adımları takip ederek hızlı bir şekilde giriş yapabilirler:

  • Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasına giriş yapın.
  • Menü bölümünden üst üste 3 nokta yazan yere veya ‘’ayarlar’’ seçeneğine dokunun.
  • Açılan sayfadan ‘’Bağlı Cihazlar’’ seçeneğine tıklayın.
  • Bilgisayarınızdan WhatsApp Web uygulamasını açın.
  • WhatsApp Web QR kodunuzu telefonunuzdan taratarak uygulamaya giriş yapın.

WhatsApp’e giriş yapma bu kadar kolaydır. Sadece basit birkaç adımı kullanılarak hızlı bir şekilde WhatsApp Web uygulamasına bağlanabilmekte ve bilgisayardan da WhatsApp uygulamasının tüm avantajlarından faydalanabilmektesiniz. WhatsApp Web karekod ile hızlı bir şekilde bağlanmanızı sağlamaktadır.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

WhatsApp Web son derece basit bir kullanıma sahiptir. Bilgisayardan işlerinizi hallederken bir yandan da WhatsApp bildirimlerinizi telefonunuza bakmak zorunda kalmadan görebilirsiniz ve WhatsApp uygulamasını da doğrudan bilgisayarlarınızdan kullanabilmektesiniz. Ayrıca bilgisayarınızdaki dosyaları, fotoğraf ve videoları da WhatsApp formatına uygun şekilde kişileriniz ile paylaşmanıza olanak tanımaktadır. WhatsApp giriş yöntemleri de oldukça basittir. Sadece QR Kod taratarak giriş işlemlerinizi yapabilirsiniz.

WhatsApp Web giriş ekranı üzerinden şu işlemler yapabilirsiniz:

  • Mesaj gönderme ve alma,
  • Video, fotoğraf, dosya paylaşma,
  • Ses kaydı dinleme ve atma,
  • Emojiler, gif, çıkartmalar, mesaja ifade bırakma, durum vb.

Cep telefonunuzdan WhatsApp ile yapabileceğiniz tüm işlemleri aynı şekilde WhatsApp Web ile gerçekleştirebilirsiniz. WhatsApp Web sadece arama ve görüntülü görüşme seçeneklerine sahip değildir.

WhatsApp Web Nasıl İndirilir?

WhatsApp Web uygulamasını bilgisayarlarına indirerek kullanmak isteyenlerin kolayca bu işlemi gerçekleştirmeleri mümkündür. Windows işletim sistemi kullanan kişiler bilgisayarından ‘’Microsoft Store’’ uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama bölümüne ‘’ WhatsApp Web’’ yazarak uygulamayı indirebilirler. Apple bilgisayar kullanıcıları ise App Store üzerinden yine WhatsApp Desktop uygulamasını cihazlara ücretsiz olarak indirerek bilgisayarlarından da WhatsApp kullanmaya başlayabilirler. WhatsApp Web indir seçeneğine tıkladıktan sonra dakikalar içinde yükleme işlemi tamamlanarak giriş yapabilirsiniz. İndirme sonrasında yine QR Kod ile giriş yapabilirsiniz.

WhatsApp Web Tarayıcıdan Nasıl Kullanır?

WhatsApp Web uygulamasını sürekli olarak bilgisayardan kullanmayacaklar veya sadece tek seferlik başka bir bilgisayardan WhatsApp’a giriş yapacaklar için tarayıcı üzerinden işlem yapılması da mümkündür. Tarayıcı üzerinden WhatsApp Web uygulamasına giriş yapmak için şu adımlar izlenmektedir:

  • Chrome veya kullandığınız diğer internet tarayıcısına giriş yapın.
  • Arama motoruna, ‘’WhatsApp Web’’ yazın.
  • Çıkan sonuçlardan ilkine tıklayın.
  • Açılan ekranda QR Kodu okutarak giriş yapın.

Başka bilgisayardan girdiğinizde WhatsApp’tan işinizi hallettikten sonra WhatsApp Web masaüstü uygulamasından çıkış yapın. Çıkış işlemini mobil cihazınızdan veya WhatsApp Web üzerinde yer alan ayarlar bölümünden yapabilirsiniz.  

Bir başka yazımız olan DNS Önbelleği Temizleme Nasıl Yapılır? adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir