BÜYÜK İNDİRİM: Tüm VDS, VPS ve Ryzen Dedicated Paketlerinde

%50'ye varan İndirim

.

VPS Sunucu, VPS Server

%100 SSD altyapısına sahip yüksek erişebilirlik sunan SSD diskli VPS server paketlerimiz ile artık server kiralamak çok kolay.

  • AMD EPYC/RYZEN & Intel XEON İşlemci Performansı
  • Windows ve Linux İşletim sistemi
  • Multi Lokasyon

Cloud VPS Hosting

5 Farklı lokasyonda yeni nesil işlemcilerle SSD altyapısıyla VPS server kiralamak artık daha kolay!

İşlemci
Ram
Disk
Bağlantı
Trafik
OS
Fiyat
Otomatik Kurulum
TR-VPS-S
1 vCpu Intel Xeon 2.93GHz/3.33GHz
x5670-gorsel
2 GB
30 GB SSD
1000 Mbps Port
750 GB
Windows
Linux
79.90₺ Yerine
59.90₺
/Aylık
TR-VPS-M
2 vCpu Intel Xeon 2.93GHz/3.33GHz
x5670-gorsel
4 GB
40 GB SSD
1000 Mbps Port
1000 GB
Windows
Linux
109.90₺ Yerine
89.90₺
/Aylık
TR-VPS-L
4 vCpu Intel Xeon 2.93GHz/3.33GHz
x5670-gorsel
8 GB
60 GB SSD
1000 Mbps Port
1500 GB
Windows
Linux
199.90₺ Yerine
139.90₺
/Aylık
TR-VPS-XL
6 vCpu Intel Xeon 2.93GHz/3.33GHz
x5670-gorsel
16 GB
120 GB SSD
1000 Mbps Port
2000 GB
Windows
Linux
389.90₺ Yerine
239.90₺
/Aylık
TR-VPS-XXL
6 vCpu Intel Xeon 2.93GHz/3.33GHz
x5670-gorsel
32 GB
180 GB SSD
1000 Mbps Port
3000 GB
Windows
Linux
539.90₺ Yerine
429.90₺
/Aylık

Seçilebilir İşletim Sistemi

VPS sunucularımızda windows, centos, ubuntu ve debian işletim sistemlerini bir kaç tıklama ile dakikalar içerisinde sorunsuz kurabilirsiniz. hemen ihtiyacına uygun paketi seçerek vps satın al.

server-logo
centos-logo
ubuntu-logo
debian-logo
wmware-logo

VPS Nedir?

Virtual Private Server kelimelerinin kısaltması olan VPS, dilimize Sanal Özel Sunucu olarak çevrilmiştir. Birçok özelliğe sahip olmasıyla paylaşımlı sunuculara göre daha avantajlı olan VPS'ler sunucu konusundaki tüm ihtiyaçları karşılamada yeterli olmaktadır.

VPS sunucu türünde paylaşımlı sunucunun aksine kullanıcılar birbirinden yazılımsal olarak ayrılmıştır. Böylece her kullanıcı sunucuda kendine ayrılan kısmı özgürce kullanabilir. VPS'ler sanal olarak ayrıldığı için bağlı oldukları sunucunun özelliklerine sahip olmak durumundadır. Dolayısıyla kullanıcılar sunucunun mevcut işletim sistemini kullanırlar. Sanallaştırma işlemi, sunucunun tüm kaynaklarının küçük parçalara ayrılmasıyla yapılır. Kullanılmayan RAM kullanıcılar arasında paylaştırılabilir. Sunucudaki bir kullanıcı aşırı miktarda kaynak kullandığında diğer kullanıcılar bu durumdan etkilenebilir. Sonuç olarak tüm VPS'ler ayrı alanlar olsa da yapabilecekleri bağlı oldukları sunucunun donanımsal değerleriyle sınırlıdır.

VPS sunucu kullanmanın avantajları nelerdir?

VPS satın alarak kullanmak birçok açıdan oldukça avantajlıdır. Fiyat olarak VDS'lere göre daha uygun olan VPS'lerin tam olarak paylaşımlı sunucu ile VDS sunucu arasında bir deneyim sunduğunu söylemek mümkündür. VPS sunucu kullanmak hem büyük bir mali yükün altına girmekten kurtarır hem de kendinize ait, yönetilebilir bir sunucu sahibi olmanızı sağlar. VPS sunucusu kurmak ve yönetmek için teknik bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Gelişmiş kontrol paneli hem ilk defa sunucu kuracaklar hem de bu alanda profesyonel olanlar için gerekli esnekliği sağlamaktadır.

VPS sunucular paylaşımlı sunuculara göre performans konusunda daha avantajlıdır. Yazılımsal olarak bile olsa her kullanıcıya ayrı kaynak ayrıldığı için VPS'ler yeterli performans sunabilir. VPS sunucuların paylaşımlı sunuculara göre daha güvenli bir yapı sunması da VPS'lerin öne çıkan avantajlarından biridir.

Yazılımsal olarak birbirinden ayrılan sunucu bölümleri arasında veri alışveriş olmaz. Her kullanıcıya belirli miktarda bellek, bant genişliği ve depolama alanı verilmektedir. VPS'lerin en önemli özelliklerinden biri de kullanılmayan RAM kaynağının diğer kullanıcılarla paylaşılmasıdır. Örneğin bir sunucu RAM'in bir bölümünü kullanmıyorsa ve bu esnada diğer kullanıcıların RAM ihtiyacı bulunuyorsa bu kullanılmayan RAM kullanıcılar arasında paylaştırılır. Böylece yaşanabilecek performans sorunları minimuma indirilir.

VPS'te sunucu güvenliğini üst seviyeye çıkarmak mümkündür. Kök dizine erişim olanağı tanıyan VDS sunucularda gerekli eklentiler kullanılarak güvenlik üst seviyeye çıkarılabilir. Bu sayede sunucuya gelebilecek olası saldırıların büyük oranda önüne geçilebilir.

VPS ile paylaşımlı sunucu arasındaki farklar nelerdir?

VPS sunucu, performans ve maliyet açısından bakıldığında paylaşımlı sunucu ile VDS arasında konumlanmaktadır. Dolayısıyla VPS'in paylaşımlı sunuculara göre birçok avantajı olduğunu söylemek mümkün. Bu farklardan en önemlisi performanstır. Paylaşımlı sunucularda çok fazla internet sitesi aynı sunucu altında barındığından performans sorunları yaşanabilir. VPS sunucularda ise sanallaştırma ile birbirinden ayrılan sunucular daha fazla performans sunmaktadır. Sitelerin ilk açılış hızlarıyla birlikte site içi dolaşım hızı da VPS sunucularda önemli oranda yükselir.

Paylaşımlı sunucular yüksek trafik oluştuğunda performans düşüşleri yaşayabilir. VPS sunucular, paylaşımlı sunuculara göre yüksek trafiği daha iyi tolere etmektedir. Yüksek trafik alan bir internet siteniz varsa paylaşımlı hosting yerine VPS sunucu tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

VPS sunucu nasıl kurulur?

VPS server açmak yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Bunu yapabilmek için VPS satın al sayfamızdaki paketlerden birini seçerek kuruluma başlayabilirsiniz. Oluşturduğumuz VPS paketlerinden birini seçerken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Sunucu paketlerinde depolama alanı, RAM ve işlemci gibi kriterler değişiklik gösterir. Sizin için yeterli olacağını düşündüğünüz paketi seçerek satın alım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

VPS satın aldıktan sonra kurulum işlemi otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmaz. Otomasyon sistemi sayesinde sunucunun kurulumu otomatik olarak gerçekleştirilir ve bilgiler size iletilir. Panelinizdeki bilgileri kullanarak sunucunuzun yönetim paneline ulaşabilir ve istediğiniz gibi sunucuyu kullanabilirsiniz.

VPS Kirala

Kendi sunucunuzu açma planı yaptığınızda karşınıza birkaç seçenek çıkar. Bu seçeneklerden biri de VPS sunucudur. Sitemizdeki VPS satın al sayfası ile VPS satın alabilirsiniz. Bu sunucular hem büyük oranda VDS'e yakın bir deneyim sunar hem de fiyat olarak çok daha uygun bir seviyededir.

VPS Server Özellikleri
Otomatik Kurulum
Zamanınızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz bunun içinde tüm VPS sunucu hizmetlerimizde kullanmakta olduğumuz otomasyonlar sayesinde sipariş adımlarını tamamlayıp ödemesini yapdığınız dakika sistem tarafından kurulumu otomatik yapılarak müşteri panelinize bilgileri yansımaktadır.
Türkiye Lokasyon
İnternette bağlandığınız herhangi bir sunucunun bulunduğu lokasyon ile sizin bulunduğunuz lokasyon arasındaki iletişim hızının geçikme süresi "ping" olarak adlandırılmaktadır. Rabisu olarak, tüm sunucularımız Türkiye Lokasyonlu olduğu için en düşük ping değerlerini sunmaktadır.
Gelişmiş Yönetim Paneli
VPS sunucularımızda sunduğumuz arayüz tam yönetim yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Panelimizle sunucunuzu yeniden formatlayabilir, hazır hosting sistemleri kurabilir, VNC özelliğini kullanarak tam KVM erişimi sağlayabilir ve geçmişe ait kaynak kullanımlarınız takip edebilirsiniz.
Güçlü Network Kapasitesi
10 Gigabyte güçündeki network alt yapımızı dünyanın en kaliteli network cihazlarını üreten Juniper marka cihazlar ile donatıp, her sunucumuza 2x1000 Mbps olacak şekilde yedekli bağlantı sağlmaktayız. Böylece sanal sunucularımızda network bağlantısı dar boğazdan kurtulmuş olmaktadır.
7/24 İzleme Sistemi
Tüm sunucularımız olası bir saldırı veya teknik arızayı anında tespit edebilmek için 7/24/365 olarak izlenmekte ve PRTG uygulaması ile kayıt ve takibi yapılmaktadır. Bu sayede olası bir olumsuzluk durumunda en kısa sürede çözüm sağlamaktayız.
Uygun Fiyat
Kaliteli hizmet için uçuk kaçık fiyatlar ödemenize gerek yok, sunmakta olduğumuz VPS hizmetimizde teknolojinin sağladığı en iyi imkanları kullanıyoruz ve en uygun fiyatları belirleyip siz değerli müşterilerimize sunuyoruz.
VPS Sunucu Nedir?
VPS sunucular fiziksel sunucu üzerine kurulmuş sanallaştırma sistemleriyle yazılımsal olarak sanallaştırılan sunucu sistemleridir. Sanallaştırmada kullanılan fiziksel sunucu üzerinde birçok sanal sunucu bulunmakta olup bütün sanal sunucular fiziksel sunucu kaynaklarını paylaşımlı şekilde kullanmaktadır.
Neden Cloud VPS Tercih etmeliyim?
Sunucularımızda kullandığımız SSD diskler normal disklere göre çok daha yüksek hızlara sahip disklerdir. Oyun sucunusu ve kurumsal projerler için SSD gibi yüksek hızlı disklerin kullanılması alınan verimi oldukça arttırır bu sebeple projeniz için SSD VPS seçmeniz faydalı olabilir.
Kiraladığım VPS Server ne zaman teslim edilir ve nasıl kurulur?
VPS siparişleri otomasyon sistemi tarafından sipariş esnasında talep ettiğiniz işletim sistemi ve kontrol paneli kurulmuş olarak 5 dakika içerisinde teslim edilir. Olası altyapı arızalarından dolayı teslim süresi 24 saate kadar uzayabilir. Özel taleplerinizi sunucu tarafınıza teslim edildikten sonra müşteri panelinizden destek talebi göndererek bizlere iletebilirsiniz.
VPS Sunucumun özelliklerini satın aldıkdan sonra yükseltebilir miyim?
Kiralamış olduğunuz VPS Sunucunuzun kaynakları projeniz için yeterli gelmemeye başladıysa, herhangi bir veri kaybı yaşamadan dakikar içerisinde seçtiğiniz üst paketlerden herhangi bir pakete yükseltme yapabilirsiniz. Yükseltme için fiyat farkını sistem kalan sürenizle orantılı olarak hesaplar ve faturalandırır.
VPS ve VDS Arasında fark nedir?
VPS sunucular ve VDS sunucular arasında bulundukları fiziksel sunucudaki kaynakları sanallaştırma kısmında farklar bulunmaktadır. Bu farklardan en önemlisi VPS sunucularda ana sistemdeki kaynaklar tüm VPS'ler tarafından paylaşımlı kullanılmaktadır, özetle yazılımsal sanallaştırma yapılmaktadır. VDS sunucularda ise sanal sunucuya verilen kaynaklar paylaşımsız kaynaklardır ve donanım tabanlı sanallaştırma yapılmaktadır. Her VPS fiziksel sunucudaki kaynakları diğer VPS’ler ile ortak/paylaşımlı olarak kullanmaktadır.
1GBPS Burst Nedir?
Sanal sunucu hizmetlerimizde işlemlerinizin dar boğaza düşmemesi amacıyla network'umuz burst ile 1GBPS kapasiteye sahiptir. Ancak burst sürekli kullanımı kapsamamaktadır, sadece anlık ihtiyaçlarınız içindir. Sürekli kullanım yapmanız halinde, hat kapasiteniz 100MBPS ile sınırlandırılacaktır.
VPS sunucu hizmetinde web sitemi barındırabilir miyim?
Web sitenizi hosting paketleri yerine sanal sunucuda barındırma kararı aldıysanız Rabisu VPS Sunucularını bu proje için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sunucu üzerine kurmak isteyebileceğiniz Plesk, Cpanel ve CWP gibi birçok hazır paneli sistem arayüzündeki özellik ile tek bir tıklamayla kurabilirsiniz.
Gelişmiş Web Panel Resimleri