1. Anasayfa
  2. Genel

Amazon Prime Nedir? Amazon Prime Avantajları Nelerdir? 

Amazon Prime Nedir? Amazon Prime Avantajları Nelerdir? 

Hepimizin bildiği ve en az bir kere adını duyduğu alışveriş sitesi Amazon’dur. Amazon Prime ise Amazon şirketinin sunmuş olduğu ücretli bir abonelik sistemidir. Pek çok alanda hizmet barındıran bu platformun avantajları oldukça fazladır. Bu yazımızda ücretli bir abonelik sistemi olan bu sistemin üyesi olmanın faydalarını sizlerle buluşturacağız.

Amazon Prime Nedir? 

amazon prime

Dünya çapında dijitalleşmenin hızla artması bazı işlemleri etkisiz hale getirdi. Bu işlemlerin başında birebir alışveriş yer almaktadır. İnsanlar artık oturdukları yerden istedikleri ürünü sipariş edebiliyor. Üstelik bu sipariş sonrası ödemesi de bir o kadar kolay oluyor. İşte bu noktada Amazon Prime devreye giriyor. Ücretli olarak adlandırabileceğimiz Amazon’un Prime üyeliği, başlıca hızlı kargo ve ücretsiz kargo imkânlarını ayağınıza getiriyor. 

amazon prime nedir

Uzun süre gelmeyen kargo veya paket devri, Amazon’un Prime özelliği ve eşsiz ayrıcalığı ile yok oluyor. Pek çok üründe ‘ertesi gün teslim’ seçeneği bulunurken bu seçeneğe sahip olmayan ürünün elinize geçme süresi en fazla üç gün oluyor. Alışveriş dışında da pekala avantajları bulunan Prime üyeliği, özel fırsatları yakalayabilmenize veya anında indirimli ürün haberi almanıza olanak sağlıyor. Günümüzün vazgeçilmezlerinden olan internet alışverişinden dolayı tüm bu özellikler oldukça cazip gelmektedir. Amazon Prime, daha birçok ayrıcalığı makul fiyatlarla kullanıcısına sunuyor.   

Amazon Prime Games Nedir? 

amazon prime gaming

Amazon’un oyunculara sunduğu en büyük avantajlardan biri olan Prime Gaming, ücretli üyelik ile gelmektedir. Ücretsiz oyunlar ve Twich üyeliği Prime Gaming ile sağlanmaktadır. Bu uygulamanın detayları aşağıda yer almaktadır.

  • Aylık Twitch Aboneliği: Rozetlerden ifadelere birçok özel abone ayrıcalıklarını sunan Amazon Prime Games, oyuncuların asla vazgeçemeyeceği bir deneyim sunuyor. 
  • Oyun İçeriklerine Özel Üye Erişimi: Seçili oyunların iç harcamalarına ekstra ücret vermeden erişebilirsiniz. Prime Games bu imkânı üyelik boyunca devam ettirir. 
  • Arttırılmış Yayınların Depolanması: Normal şartlar altında yayınlarınız maximum 14 gün boyunca kayıt altında tutulmaktadır. Fakat Amazon’un Prime avantajı sayesinde 60 güne kadar kayıt altında tutmanız mümkündür. 
  • Emoticonlarda Ayrıcalık: KappaHD veya ScaredyCat gibi emoticonlara sınırsız erişim Prime Gaming ayrıcalıklarından biridir. 

Prime Gaming için yer alan avantajlar yukarıdaki gibidir. Oyun severlere yönelik bu ayrıcalık, ilerleyen dönemlerde daha popüler hale gelecek gibi görünüyor.

Amazon Türkiye Avantajları Nelerdir? 

amazon türkiye nedir

Amazon Türkiye içinde yapacağınız her alışveriş premium üyelik sayesinde çok kolaydır. Çünkü premium üye olan herkesin kargosu ücretsizdir. Ayrıca, erken erişim gibi bir avantaja da prime üyelik ile sahip olabilirsiniz. Prime erken erişim kapsamındaki bu ayrıcalık ‘Bitmeden Yakala’ gibi damgalı ürünler için 30 dakika erken erişimi imkânı sunmaktadır. 

Amazon Türkiye için prime üyelik, sadece alışverişten ibaret değildir. Amazon Prime Video sayesinde en popüler veya kült olmuş dizi ve filmleri izlemeniz mümkündür. Bir dizi ve film platformu olarak da Amazon markası ön plandadır.

amazon prime video nedir

Bunun yanında Amazon Photos ile fotoğraflarınızı sınırsız bir şekilde depolayabilirsiniz. Ayrıca, Prime Reading sayesinde çok geniş bir yelpazeye sahip olan E- kitaplara erişim fırsatı yakalayabilirsiniz. Tüm bunların yanında Amazon Prime Music ile dünya çapında veya yurt içinde en çok dinlenen şarkılara göz atabilirsiniz. Bu şarkılara istediğiniz an erişebilir ve saatlerce dinleyebilirsiniz.

Daha önce de bahsettiğimiz Twich Prime sayesinde de yayın platformlarına abone olabilirsiniz. Amazon Prime sunduğu avantajlar ile keyifli dakikalar geçirmenizde baş rol oynayacaktır. Sadece alışverişten ibaret olmayan Amazon’un Prime üyeliği, uygun fiyatıyla tüm kalpleri fethetmektedir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir