1. Anasayfa
  2. Genel

Among Us İçin Playstation 4 Ve 5 Uyumluluğu Geliyor

Among Us İçin Playstation 4 Ve 5 Uyumluluğu Geliyor

Among Us için Playstation 4 ve 5 Uyumluluğu Geliyor


Geliştirici Innersloth, tarafından piyasaya sürülen sosyal çıkarım oyunu Among Us son dönemlerde oldukça popüler bir oyun haline geldi. Bu sene içinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için oyunun yeni versiyonlarının üretileceği duyuruldu. Oyunun PlayStation uyumlu versiyonunun çıkışı büyük bir merakla bekleniyor. PlayStation için oyunun çıkış tarihi ile alakalı bilgi vereceğimiz makalemizin devamını okuyabilirsiniz.
State of Play adlı sunumda Sony tarafından verilen bilgilerde, PlayStation 5 ile alakalı olarak birçok yeni oyunun geleceğinden bahsedildi. Bu oyunlar arasında 2020 yılının en çok oynanılan ve 2021 yılında da aynı şekilde popülerliği devam edilen Among Us oyunu da yer alıyor. Bu oyun PC platformunda da oldukça popüler ve birçok rekora imza atmış durumda. Yapılan açıklamada bu oyunun bu sene içerisinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için uyumlu hale geleceği açıkça ifade edildi. Oyunun bu sene çıkacağı bildirildi fakat kesin tarih olarak henüz netleşmiş bir şey yok. Eldeki en önemli bilgi Sony tarafından yapılan açıklamada bu oyunun bu sene sona ermeden raflarındaki yerini alacak olması. Bu durum büyük bir heyecanla bekleniyor.

Among Us Özellikleri

Among Us adlı oyun hangi platformda olduğunuz fark etmeden arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ve çapraz oynama desteğine sahip çok oyunculu çevrimiçi bir oyun haline gelecek. Among Us PlayStation versiyonunda olacak önemli özelliklerinden biri özel Ratchet & Clank temalı kozmetikleri sadece PlayStation kullanıcılarının kullanabilecek olması. Bu koleksiyon deri şapka ve sevimli bir evcil hayvandan oluşacak ve sadece PlayStation kullanıcılarına özel olacak.
Among Us versiyonları hali hazırda PC, Switch ve mobil cihazlar üzerinden kullanılabilir. Halde bu sosyal çıkarım oyuna bu yıl PlayStation 4 ve PlayStation 5 için versiyonlarını çıkardıktan sonra Xbox Series X ve Xbox One versiyonlarını da piyasaya sürecek. Among Us adlı oyun 4 ile 10 oyuncu arasında online ya da lokal olarak oynanabiliyor takım çalışması ile İhanetin bir arada olduğu bu oyunda bir grup görevleri tamamlayarak kimliği gizli tutman katilleri peşine düşerken İmpostor adı verilen katiller de diğer grubun yaptığı görevleri sabote etmek ve onları öldürmek için harekete geçiyor. Böylece ortaya rekabet dolu keyifli bir mücadele çıkıyor.

Among Us Nasıl Oynanır?


Among Us adlı oyun iki takımlı olarak düşünülebilir bir tarafta mürettebat bulunurken diğer tarafta hainler bulunuyor. Mürettebat grubunda olan oyuncular öldürülmeden kendilerine verilmiş olan görevlerin tamamını tamamlayarak ve hainleri bulup ortadan kaldırarak zafere ulaşıyorlar. Hainlerin zafer elde edebilmesi için oyundaki hainlerin, mürettebatların sayısına eşit olması ya da sabote etmek için gerçekleşen geri sayımın bitmesine kadar yeteri kadar mürettebat öldürme gerekiyor. Hayaletler önce Crewmate, sonra da Impostor hayaletleri için verilmiş olan görevleri tamamlamak sonra da sabote ettikleri görevler sayesinde hayatta olan takım arkadaşlarını yardım etmeye çalışıyorlar. Sabote etme konusunda başarıları olduklarında ani bir olay gelişiyor. Buna örnek vermek gerekirse, tüm ışıkların birden sönmesini örnek verebiliriz veya geri sayım başlangıcı da buna bir işarettir. Bu süre bitmeden sabotaj çözülmelidir. Aksi takdirde tüm mürettebat grubu ölecektir.
Oyuncular hangi sabotajın yapıldığına göre bir yol izleyerek sabotajları farklı şekillerde çözebilmektedir. Bu oyunu kazanmak ve zafer elde etmek için en kritik husus oyunda bulunan oyuncuların güvenini kazanmak gerekmektedir. Among Us PC versiyonlarında ücretli bir şekilde kullanıcılara sunuluyor fakat Android cihazlarda bu oyunu ücretsiz bir şekilde bulabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir