1. Anasayfa
  2. Genel

Black Friday Nedir? 2021 Black Friday’e Nasıl Hazırlanılır?

Black Friday Nedir? 2021 Black Friday’e Nasıl Hazırlanılır?

Black Friday her yıl ekim ve kasım ayların internette ve özellikle sosyal medyada insanların karşısına çok fazla çıkıyor. Alışveriş severler tarafından her yıl heyecanla beklenen ve pek çok kişinin alışveriş yaptığı bir zamandır. Black Friday Şükran Günü’nden sonraki gün olan 26 Kasım’da başlar.

Genel olarak Noel sezonu için resmi olmayan bir başlangıç şeklinde görülebilir. İşletmeciler ve perakendeciler bu tarihte indirimler yapar ve özellikle e ticaret alanında birçok fırsat sunulur. İlk olarak Amerika’da başlayan bu furya daha sonra küresel olarak yaygınlaştı. Black Friday kasım ayında en fazla alışveriş yapılan zaman olarak gösterilebilir.

Black Friday’ın Anlamı Nedir?

Black Friday, dünya genelinde yaygın bir furya haline gelen alışveriş günüdür. E ticaretin her geçen gün büyümesiyle birlikte çok daha fazla insana ulaşmıştır. Türkçe ’de Kara Cuma anlamına gelir. Sadece bir günden ibaret olduğunu söylemek mümkün olmaz. Birkaç gün boyunca süren bir indirim çılgınlığı olarak gösterilebilir.
İşletmeler ne kadar uzun süreli bir indirim yapacağına kendileri karar veriyor. Bazı işletmelerde tek günlük ya da birkaç günlük indirimler söz konusu olurken bazı işletmeler ise daha uzun sürelere Black Friday etkinliği yayabiliyor. Black Friday’le birlikte kasım ayına yayılan indirimler sunuluyor. Sanal mağazalarda sunulan indirimler sayesinde birçok yeni müşteri tarafından alışveriş yapılıyor.

Black Friday Döneminde Daha Fazla Kar Elde Etmek İçin Tavsiyeler

E ticaret sektöründe en karlı dönemlerden birisi Black Friday’dir. Bu dönemde birçok farklı satıcı tarafından önemli karlar elde ediliyor. Ancak daha karlı olmak isteyen her işletme iyi bir pazarlama planı yapmalıdır. Bu doğrultuda da daha yüksek kar elde edilebilir. Müşterileri sınıflandırmak belirtilen pazarlama planlarından biridir.
Sınıflandırılan müşterilere e posta yoluyla kampanyalar hakkında bilgi vermek mümkündür. Bunun yanı sıra Black Friday döneminde internet siteleri yoğun trafik alır. Bu nedenle de yüklenme konularında sorunlar çıkabilir. İyi bir optimizasyon sağlayarak sitede yüklenmelerin hızlı olması ve herhangi bir sorun yaşanmaması sağlanabilir. Sanal mağazanın daha hızlı olmasını sağlamak için kullanılan çeşitli eklentiler bulunuyor.

Black Friday döneminde iyi satışlar yapmak ve kar elde etmek için sosyal medyayı iyi kullanmak gerekir. Etkili bir şekilde sosyal medya kullanarak indirimlerden ve kampanyalardan daha fazla haberdar olunmasını sağlar. Yeterli sayıda ve müşterilerin ilgisini çekecek ürüne sahip olunup olunmadığını belirlemek için envanter kontrolü yapmak da önemlidir. Bütün bunlar çerçevesinde iyi bir pazarlama stratejisi geliştirerek Black Friday’de daha yüksek kar elde edilebilir.

E Ticarette Black Friday’e Hazırlık

E ticaret alanında Black Friday için bazı hazırlıklar yapmak bu dönemde müşteriler için daha iyi deneyim sunmak anlamına gelir. Aynı zamanda bu sayede daha fazla gelir elde edilebilir. Öncelikle uygun bir indirim stratejisi belirlemek gerekir. Bu strateji kapsamında da envanterin eksiksiz hazırlanması gerekir. Çok fazla müşteri, ürünleri incelemek için web sitesini ziyaret eder.

Bu nedenle de yoğun ziyaretçi trafiğine karşı da hazırlıklı olmak gerekiyor. Ödeme sisteminin geliştirilmesi ise hazırlıklar kapsamında en önemli işlemlerden biridir. Basit ve hızlı bir ödeme her müşteriyi memnun eder. Aynı zamanda farklı ödeme yöntemleri bulunması da son derece faydalıdır. Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi ise mobil uyumluluktur. Birçok kullanıcı mobil cihazlar ile internet alışverişi gerçekleştirir. Bu nedenle sitenin mobil uyumlu hale gelmesi ve kullanıcıların sıkıntı yaşamaması önemlidir.

Black Friday’de Nasıl Ön Plana Çıkılır?

Black Friday’de ön plana çıkmak için birçok yöntem vardır. Bunların en önemlilerinden birisi sosyal medyadır. Sosyal medyada iyi reklam ve pazarlama yapılması satışları artırır ve dikkat çeker. Telaş yaratmak da stratejiler arasındadır. Telaştan kasıt sınırlı sayıda ürün satışı, geri sayımlar, kısa süreli indirimler ve bonuslar şeklindedir.
Black Friday için özel sayfa tasarımı yapmak da ön plana çıkma ve çok satan işletmeler arasında girme yollarındandır. Sipariş değerini artıracak indirim ve kampanyalar, Black Friday döneminde daha fazla satış yapma imkânı sunar. Uygulanan bu ve benzeri stratejiler ile hem en fazla satış yapan işletmeler arasında girilebilir hem de daha fazla müşteri çekerek ön plana çıkılabilir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir