Categories: Genel

Minecraft Kapı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft kapı yapımı ile birlikte işlevsel, kullanışlı ve işinize yarayacak özel bir eşya elde edebileceksiniz. Ahşap kapılar başta olmak üzere demir, demir tuzak ve normal tuzak kapısı gibi farklı kapı çeşitleri de bulunan oyun bu sayede oyun deneyiminizi arttırmayı başarıyor.

Minecraft Kapı Çeşitleri Neler?

Minecraft kapı yapılışı öncesinde kaç çeşit kapının bulunduğunu öğrenmek yararlı olacaktır. Oyundaki kapıların işlevi öncelikle dekorasyondur. Bunun yanında tuzak yapımı gibi farklı alanlarda da kullanım için uygundur. Normal kapıların yanında ileri sürümlerde gelen kapılar da bulunmaktadır. Minecraft 1.8 sürümü ile birlikte diğer tahtalardan yapılan kapılar da bulunmaktadır. Bunun dışında aynı sürümde demir tuzak kapısı olarak adlandırılmış yeni bir kapı daha bulunmaktadır.

Ahşaptan kapı yapımı özelikle evinizi dekore ederken en sık tercih edilen kapı yöntemi olarak öne çıkar. Fakat ahşap kapının dekoratif etkisinin yanında daha başka etkilerinin olduğundan bahsetmek güçtür. Çünkü zombiler ahşap kapıları kırarak eve girebilir. Bu durumda eğer güvenlik amaçlı olarak kapı kullanımı istiyorsanız bu durumda demir kapı yapmalısınız. Demir kapılar yapıları gereğince zombiler tarafından kırılmaz ve işlevsel kullanımları ile öne çıkar.

Minecraft Kapı Nasıl Yapılır?

Minecraft kapı yapımı için sadece 6 adet tahtaya ihtiyacınız bulunuyor. Minecraft oyunculara farklı eşyaları yaparak hayal güçlerini geliştirecek bir olanak verir. Bu yüzden oyundaki farklı malzemeleri bir araya getirerek yeni eşyalar yapmanız da mümkündür. Elde ettiğiniz altı adet tahtayı çalışma masasını açarak kapı yapımına başlayabilirsiniz.

Bunun için öncelikle 3 x 3 ölçülerinde olan çalışma masasını açtıktan sonra en sol ve orta kısma yukarıdan aşağıya doğru tahta blokları yerleştirin. Başka bir deyişle en soldaki ve ortadaki sütün yukarıdan aşağıya olacak şekilde tahta blok içermelidir. Yerleştirmeyi doğru yaptıktan sonra otomatik olarak kapı ortaya çıkacaktır. Minecraft 1.8 veya üzeri sürümde kapı yapıyorsanız bu durumda tahta rengi farklı olmayacaktır.

Kapı yapımı için ana malzeme olan tahta blokları ağaçtan elde etmelisiniz. Kestiğiniz bir ağaçtan 4 adet tahta blok elde edebilirsiniz. Bu yüzden tek bir kapı için en az 2 ağaç kesmeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz kapıyı daha sonra kapı olarak kullanacağınız yerlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Minecraft Tuzak Kapısı Nasıl Yapılır?

Minecraft tuzak kapısı düşmanlarınıza karşı tuzak kurmanızı ve size zarar vermelerini engellemek adına yapılmaktadır. Görünürde kapıya benzeyen ancak kullanıldığında tuzağa çeken bu kapılar güvenlik amacıyla sıklıkla kullanılır. Bu kapılar dikey olarak değil yatay olarak yerleştirilmektedir.

Minecraft tuzak kapısı yapmak için öncelikle bulunduğunuz alanı kazmanız gerekiyor. Kazacağınız alanın boyutunu 1 x 1 olarak yapabilirsiniz. Kazmış olduğunuz çukuru daha sonra lav ile doldurabilirsiniz. En üst kısma ise tuzak kapıyı koyacaksınız.

Demir tuzak kapısı yapmak için 4 adet demir külçeye ihtiyacınız bulunuyor. Demir külçeler oyunda pek çok eşyanın yapımında kullanılmaktadır. Tuzak kapısı yapımında da kullanılan bu külçeleri elde etmek için öncelikle demir cevherine ihtiyacınız bulunuyor. Demir cevherini elde etmek için etraftaki madenleri dolaşmalısınız. Ayrıca çeşitli sandıkların içinden de demir cevheri bulabilirsiniz. Bulduğunuz demir cevherini külçeye çevirmek için fırını kullanmalısınız. Bunun için fırındaki üst kutucuğa külçeyi, alt kısma ise alev vermesi için odun ya da kömür yerleştirmeniz gerekiyor. Kömür ile daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra demir külçesi elde edeceksiniz.

Tuzak demir kapıyı yapmak için dört adet demir külçesini çalışma masasına yerleştirmelisiniz. 3 x 3 şeklinde olan çalışma masasına demir külçeleri yerleştirmek için en sol alt iki ve orta alt ikiyi seçmelisiniz. Bu sıralamayı yaptıktan sonra tuzak kapısı hazır olacaktır. Tuzak kapıyı elde ettikten sonra kazmış olduğunuz çukurun üzerine bu kapıyı yerleştirin. Sonrasında ise tuzak kullanılacaktır.

Tuzak kapının yerine zombilere karşı ahşap kapılara göre daha dayanıklı bir kapı istiyorsanız demir kapı da yapabilirsiniz. Minecraft demir kapı yapımı tıpkı ahşap kapıda olduğu gibi oldukça kolaydır. Ancak demir kapı için 6 adet demir külçesine ihtiyacınız bulunuyor. Demir külçelerini elde ettikten sonra çalışma masasını açın. En sol ve ortada yer alan üç hazneye de külçeleri yerleştirin. Demir kapınız başka malzemeye gerek kalmadan hazır olacaktır.

Siz de kaliteli ve kolay yapılandırılabilen bir Minecraft sunucusu mu arıyorsunuz? Ve bu sunucunun hem ucuz hem de performanslı olmasını mı istiyorsunuz? O halde https://rabisu.com/ adresinden bütçenize uygun performanslı Minecraft sunucusu kiralayabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Erhan Ertan

Recent Posts

Linux Nedir? Linux Hosting Nedir?

Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…

4 gün ago

Windows Nedir? Windows Hosting Nedir?

Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…

5 gün ago

Woocommerce Nedir? Woocommerce Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…

7 gün ago

Opencart Nedir? Opencart Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…

1 hafta ago

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Gerekenler Nelerdir?

Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…

2 hafta ago

ARK Server Nedir? Nasıl Kurulur?

ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…

3 hafta ago