1. Anasayfa
  2. Genel

PlayStation 5 Dünya Çapında 10 Milyon Adet Satıyor

PlayStation 5 Dünya Çapında 10 Milyon Adet Satıyor

Sony Dünya Çapında 10 Milyon Adet PS5 Satıyor

Oyun konsollarında bambaşka bir boyut yaratan Sony, Playstation 5 ürünü ile yüksek satış rakamlarına ulaştı. Sony Interactive tarafından yayınlanmakta olan bir blog yazısında dünya genelinde PlayStation 5 ürününün 10 milyon satış rakamına ulaşmış olduğu belirtildi. PlayStation 5, 2020 senesinin sonlarına doğru Kasım ayında piyasaya sürüldü. PS 5, Sony tarafından piyasaya sürülen oyun konsolları arasında en hızlı satışı gerçekleştirilen bir ürün oldu. Sadece 2021 yılının nisan ayında yaklaşık 8 milyon adet PlayStation 5 konsol satışı gerçekleşti.
Satış rakamları verileri incelendiğinde PS 5, kendisinden bir önceki oyun konsolu PS 4’ün ilk yılındaki satış rakamlarını çoktan geride bıraktı. Arz talep ile ilgili mevcut sıkıntılar ve dünya genelindeki pandemi nedeniyle insanlar istedikleri gibi satın alma işlemlerini gerçekleştiremedi. Hatta ön siparişte bulunmak bile oldukça zor bir hale geldi. Buna rağmen elde edilen satış rakamları tüm zamanların rekorlarını geride bırakmış durumda.

PlayStation 5 Satış Rakamları Oyun Satışlarını Etkiliyor

Sony yayınladığı blog yazısında konsolun üretimi ve geliştirilmesinde rol oynayan üretim geliştirme donanım mühendisliği ekipleri ile operasyon ekiplerine teşekkürlerini sunuldu. Sony tarafından yapılan açıklamada PS 5’e hayranlarının yoğun ilgisinden bahsedildi. Ayrıca büyüyen oyun ve eğlence portföyünde oldukça olumlu karşılandığı ve tüm hayranlarına müteşekkir olduğu belirtildi. Ayrıca Sony hayranlarının desteği ve kararlılığı olmadan bu başarının bu kadar erken gelemeyeceğinin de altını çizdi.
Firma aynı zamanda Sony PS 5 oyun konsolunun yakın zamanda çok daha fazla oyun içeriğine sahip olacağını da belirtti. Bu oyunların birçoğu yakın zamanda konsolda yer alacak. Diğer taraftan bazı oyunların konsolda yer almak tarihleri ve piyasaya sürülme tarihleri 2022 yılına ertelendi. Mevcut durum ele alındığında en çok tercih edilen aktif olarak PlayStation 5 konsolunda yer almakta olan oyunlar da belli oldu. Spider-Man: Miles Morales adlı oyunun 6.5 milyon adetten fazla satış rakamına ulaştığı görülüyor. Bunun dışında Ratchet & Clank: Rift Apart oyunu 1.1 milyon adetten fazla sattı. Returnal oyunu ise 560 bin adetten fazla satış rakamlarına ulaşmış durumda.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir