Genel

Rust Şubat Güncellemesi İle Gelen Özellikler

Rust nedir?

Rust, oyuncuların hayatta kalma mücadelesi verdiği ve internet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunudur. Oyuncular, vahşi doğadaki hayvan saldırılarından ve diğer oyuncuların tehditlerinden korunarak hayatta kalmaya çalışır. Açlık ve susuzluk gibi temel ihtiyaçlarla mücadele ederken, topladıkları kaynaklarla yeni eşyalar üretebilirler. Oynanış tarzı, DayZ ve Minecraft gibi oyunlara benzerlik gösterir.

Son zamanların popüler hayatta kalma temalı oyunlarından biri olan Rust her ay güncelleniyor ve yeni özelliklere kavuşuyor. Güncellemeler ile birlikte oyuna yeni eşyalar ekleniyor, haritalarda bazı değişiklikler yapılıyor ve tespit edilen sorunlar çözülüyor. 5 şubat tarihinde yeni Rust güncellemesi yayınlandı ve her ay olduğu gibi oyundaki ilerlemeler sıfırlandı. Güncellemeyle birlikte gelen yeni özellikleri sizler için bir araya getirdik.

Rust şubat güncellemesi hangi yenilikleri sunuyor?

Rust’ın genel itibarıyla pek de kolay olmayan bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Hayatta kalmak için hem çevreyle hem de oyuncularla mücadele edilmesi gerekiyor. Her ne kadar yeni gelen oyuncular için açılmış olan ve daha barışçıl bir oyun ortamı sunan sunucular bulunsa da burada bile oyuna alışmak zor oluyor. Yeni gelen softcore modu ile oyun önemli ölçüde kolaylaşıyor.

Yeni gelen softcore modunu oynayan oyuncular öldüklerinde eşyalarının yüzde 50’sini geri alabiliyor. Ayrıca Bandit Camp ve Outpost yerlerinde yeniden doğmak da mümkün oluyor. Oyuncular yaralı olan karakterin eşyalarına bakabiliyor ancak bu eşyaları alamıyor. Ayrıca yine bu modda takımlar dört kişiyle sınırlanıyor. Böylece kalabalık düşman gruplarıyla karşılaşılmıyor.

Kendi Rust serverınızı kurmak & kiralamak istiyorsanız buraya tıklayınız

Oyuna gelen bir diğer önemli yenilik ise market sistemiyle ilgili. Artık oyuncular eşya sipariş vermek için markete kadar gitmek zorunda kalmıyor. Güvenli bölgedeyken sipariş verildiğinde drone’lar aracılığıyla istenen eşyalar oyuncuya teslim ediliyor. Gelen dronelarla herhangi bir etkileşime girilmesi mümkün olmasa da bu küçük detayın başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Rust’ın pek tercih edilmeyen bir haritası olan Hapis Island bu yeni güncellemeyle birlikte yenileniyor. Sunuculara etiketleme özelliği de geliyor ve oyuncular sunuculara istediği etiketleri ekleyebiliyor. Gelen bu özellik sayesinde oyuncular kendileri için en uygun olan sunucuyu hızlıca tespit edebiliyor.

Sonuç olarak baktığımızda Rust şubat güncellemesi oyuncuların uzun süredir beklediği değişiklikleri sunuyor. Önümüzdeki aylarda oyunda ne gibi değişiklikler yapılacağını zaman gösterecek.

Rust sunucuları neden her ay sıfırlanıyor?

Rust oyununun sunucularının her ay sıfırlanması ve oyuncuların yapılarının yok olması, yeni başlayanlar için ilginç bir durum olabilir. Ancak bu işlem, oyunun sürekli gelişmesi ve oyuncuların rekabetçi bir ortamda yeniden başlayabilmesi için gerçekleştirilir. Ayrıca, sunucuların yükünün azaltılması ve oyuncuların sürekli olarak yeni yapılar inşa etme ve gelişme fırsatı bulması amaçlanır.

Özel sunucuların da her ay sıfırlanması, yapımcıların oyuncuları her zaman yeni deneyimlerle buluşturmak istediğini gösterir. Özel sunucuların diğerlerinden farkı ise istenildiği zaman sıfırlanabilmesidir, böylece oyuncular istediklerinde yeni bir oyun başlatabilirler.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Eyüp Gökhan Çayır

Recent Posts

ARK Server Nedir? Nasıl Kurulur?

ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…

7 gün ago

Garry’s Mod Server Nedir? Nasıl Kurulur?

Garry’s Mod Server Nedir? Garry's Mod Server, bu popüler oyunu çok oyunculu modda oynamak için…

7 gün ago

Güvenli İnternet Gezintisi İçin VPN Kılavuzu

VPN, internet üzerinde gezinirken verilerinizi korumanın etkili bir yoludur. Bu teknoloji, özellikle açık ağlarda, verilerinizi…

2 hafta ago

Rust Server Nedir? Nasıl Kurulur?

Rust, son yıllarda popülerlik kazanmış bir hayatta kalma oyunudur. Rust server, oyuncuların arkadaşlarıyla veya davet…

2 hafta ago

Web Hosting Nedir? Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kimler Kullanabilir?

Hosting Nedir? Hosting, internet üzerindeki web sitelerinin depolanmasını ve erişilebilir olmasını sağlayan bir hizmettir. Hosting…

2 hafta ago

Gravity Google Nedir?

Oldukça popüler Google arama motorunun hem dünya çapında hem de ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olduğunu hepimiz…

1 ay ago