1. Anasayfa
  2. Genel

Rust Şubat Güncellemesi İle Gelen Özellikler

Rust Şubat Güncellemesi İle Gelen Özellikler

Son zamanların popüler hayatta kalma temalı oyunlarından biri olan Rust her ay güncelleniyor ve yeni özelliklere kavuşuyor. Güncellemeler ile birlikte oyuna yeni eşyalar ekleniyor, haritalarda bazı değişiklikler yapılıyor ve tespit edilen sorunlar çözülüyor. 5 şubat tarihinde yeni Rust güncellemesi yayınlandı ve her ay olduğu gibi oyundaki ilerlemeler sıfırlandı. Güncellemeyle birlikte gelen yeni özellikleri sizler için bir araya getirdik.

Rust şubat güncellemesi hangi yenilikleri sunuyor?

Rust’ın genel itibarıyla pek de kolay olmayan bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Hayatta kalmak için hem çevreyle hem de oyuncularla mücadele edilmesi gerekiyor. Her ne kadar yeni gelen oyuncular için açılmış olan ve daha barışçıl bir oyun ortamı sunan sunucular bulunsa da burada bile oyuna alışmak zor oluyor. Yeni gelen softcore modu ile oyun önemli ölçüde kolaylaşıyor.

Yeni gelen softcore modunu oynayan oyuncular öldüklerinde eşyalarının yüzde 50’sini geri alabiliyor. Ayrıca Bandit Camp ve Outpost yerlerinde yeniden doğmak da mümkün oluyor. Oyuncular yaralı olan karakterin eşyalarına bakabiliyor ancak bu eşyaları alamıyor. Ayrıca yine bu modda takımlar dört kişiyle sınırlanıyor. Böylece kalabalık düşman gruplarıyla karşılaşılmıyor.

Oyuna gelen bir diğer önemli yenilik ise market sistemiyle ilgili. Artık oyuncular eşya sipariş vermek için markete kadar gitmek zorunda kalmıyor. Güvenli bölgedeyken sipariş verildiğinde drone’lar aracılığıyla istenen eşyalar oyuncuya teslim ediliyor. Gelen dronelarla herhangi bir etkileşime girilmesi mümkün olmasa da bu küçük detayın başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Rust’ın pek tercih edilmeyen bir haritası olan Hapis Island bu yeni güncellemeyle birlikte yenileniyor. Sunuculara etiketleme özelliği de geliyor ve oyuncular sunuculara istediği etiketleri ekleyebiliyor. Gelen bu özellik sayesinde oyuncular kendileri için en uygun olan sunucuyu hızlıca tespit edebiliyor.

Sonuç olarak baktığımızda Rust şubat güncellemesi oyuncuların uzun süredir beklediği değişiklikleri sunuyor. Önümüzdeki aylarda oyunda ne gibi değişiklikler yapılacağını zaman gösterecek.

Rust sunucuları neden her ay sıfırlanıyor?

Rust’ı oynamaya yeni başladıysanız oyun sunucularının her ay sıfırlanması ve oyuncuların yapılarının yok olması size ilginç gelmiş olabilir. Rust her ay güncelleniyor ve güncellemeyle birlikte sunucular sıfırlanıyor. Sıfırlama sayesinde hem sunucuların yükü azalıyor hem de oyuncular yeniden gelişebilmek ve yeni yapılar yapmak için birbiriyle rekabet içine giriyor. Gelecekte konsollara da gelmesi beklenen Rust’ın bu sunucu sıfırlama hamlesinin konsollar için de çok önemli olacağını söylemek mümkün.

Sadece genel sunucuların değil özel sunucuların da her ay sıfırlanması, yapımcıların oyuncuları her zaman yeni maceralara yöneltmek istediğini de gösteriyor. Özel sunucuların diğerlerinden tek farkı ise sunucuların istendiği her zaman sıfırlanabilmesi. Oyuncular yeniden başlamak istediklerinde sunucuyu sıfırlayarak istedikleri haritada yeni bir oyun oluşturabiliyor.

Rust nedir?

Rust, oyuncuların hayatta kalma mücadelesi verdiği ve internet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunudur. Oyuncular vahşi doğadaki hayvanların saldırılarından korunmaya çalışırken asıl önemli tehdit ise diğer oyunculardır. Saldırılardan korunmaya çalışan oyuncular bir diğer yandan açlık ve susuzlukla mücadele etmelidir. Oynanış tarzı itibarıyla DayZ ile Minecraft arasında bir deneyim sunan oyunda toplanan eşyalar bir araya getirilerek yeni eşyalar oluşturulabilir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir