1. Anasayfa
  2. Genel

Fivem Roleplay Terimleri Neler?

Fivem Roleplay Terimleri Neler?

Fivem roleplay terimleri online oyunlar içinde çok ilgi gören GTA 5 oyuncularının bilmesi gereken terimlerdir. GTA 5 oynayabilmek için bazı terimlerin bilinmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde oyunda eğlenmek ve başarılı olmak mümkündür. Bu terimlerden önce roleplay ne demek bilinmesi önemli. GTA 5 oyununda oyuncuların bir karakter yaratması gerekiyor. Oyuncunun yarattığı karakteri benimsemesi ve onunla özdeşlemesini roleplay kavramı açıklıyor.

Çok sevilen roleplay oyunları oyuncularına eğlenceli zamanları aksiyon ve macera ile birlikte sunuyor. Fivem roleplay terimleri ise GTA 5 oyunu için geçerlidir. Oyunda karakterinizi yaratmanın yanında kullanılacak terimleri bilmediğiniz takdirde oyunda başarılı olmanız mümkün olmamaktadır. Bu terimleri bilmeyen kişilerin sanal dünyada kendi gerçekliğini yaratan oyunun içinde kalmanız da mümkün olmaz. Sunucu sizi oyundan uzaklaştırabilir.

Problock Ne Demek?

problock ne demek

Oyuncunun oyunda kullandığı araçla binanın giriş ve çıkış noktalarının kapatılması anlamına geliyor. Roleplay oyunlarda yasaklanmış bir hamledir. Bunu yaptığınız takdirde cezalandırılırsınız. Oyun sanal bir dünyada oynanıyor olsa da kendi içinde uyulması gereken kurallar bulunuyor. Aynı anda birçok kişinin online oynadığı oyunda kurallara uyulması oyunun düzeni ve devamı için şarttır. Fivem roleplay terimleri oyuna kabul edilmek için girilecek sınavda başarılı olmak için mutlaka bilinmesi gerekiyor.

ADK FiveM Ne Demek?

Fivem roleplay terimleri arasında yer alan ADK ailevi değerlere küfür edilmesi anlamına geliyor. Gerçek hayatta olduğu gibi roleplay oyunlarında da diğer oyuncuların aile değerlerine küfür edilmesi kesinlikle yasaktır. Özellikle Türklerin oyunda çok fazla küfür ettiği görülüyor. Sürekli bu kuralı ihlal eden kişilerin oyunda ilerlemesi mümkün olmaz. Çünkü sürekli yaptırımla karşılaşırlar.

RP RDM Ne Demek?

rp rdm nedir

RDM yani random death match oyun içinde yapıldığında pek de hoş olmayan bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu terim oyunda rastgele olarak diğer oyunculara zarar vermeyi anlatmaktadır. Fivem roleplay terimleri arasında yer alan bu kavram ile yapılmaması gereken hareketlerden biri anlatılıyor. Roleplay oyunlarında kesinlikle yapılmaması gereken hareketler arasında yer alıyor. Online oynanan oyunlarda da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi diğer oyunculara nedensiz zarar verilmesine izin verilmez.

FiveM Rol Check Ne Demek?

Fivem roleplay terimleri arasında yer alan rol check oyunda diğer oyunculara rol sorgulamak olarak açıklanabilmektedir. Rol check yaparak oyunda yapmanız gereken görevleri öğrenmeniz mümkün olmaktadır. Oyunda yer alan diğer oyuncular kural dışı hareketler yaptıklarında rol check yapılabilmektedir. Bunun yanında anlamsız hareketler yaptığında da aynı şekilde sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca oyunda kuralları bilmeyen ya da yanlış yapan bir karaktere kuralları anlatmak olarak da bu terimin açıklanması mümkün.

RP Ooc Ne Demek?

rp ooc

Oyunda karakter dışında olan olayları anlatmak için kullanılan terimdir. Karakteri canlandıran gerçek kişiler Out of Character olarak değerlendirilirler. Oyun içinde olan kişinin rolü dışına çıkması ya da sebepsiz yere oyundan ayrılması halinde ona soru sorulması olarak da açıklanabiliyor. Fivem roleplay terimleri arasında yer alan bu terim oldukça fazla kullanılmaktadır. Çok fazla ilgi gören bu oyuna katılmak isteyen kişiler oldukça fazladır. Oyuna katılan kişiler deneyimli olmadıkları takdirde karakterin yapmaması gereken hareketleri yapabilirler. Bu gibi durumda uyarmanız gerekebilmektedir.

Rol Block Nedir?

Rol block oyunda bir diğer oyuncunun rol yapmasının önlenmesi anlamına geliyor. Bu şekilde diğer oyuncunun oyunda kendi karakterini oluşturmasına, onunla özdeşleşerek oyunda başarılı olmasına engel olunmaktadır. Oyuncu roleplay yapamaz ve oyunda başarılı olmasına da bu şekilde engel olabilirsiniz. Oyun içerisinde rol yapma görevlerini yerine getirmeyen kişilerin istediği gibi hamleler yapması ve kendini geliştirmesi mümkün olmaz.

Polis Ram Ne Demek?

polis ram

Fivem roleplay terimleri arasında yer alan polis ram suçlunun yakalanması için yapılan manevrayı tarif etmektedir. Oyunda polis rolünde olan oyuncu aracıyla suçlunun olduğu araca üst üste çarpar. Bu şekilde onun aracının durmasını sağlar. Ardından polis aracı da durur. Polis aracında bulunan sürücünün yanında oturan polis aşağı iner. Suçlunun aracına gider ve o kişiyi tutuklayarak suçlunun yakalanması sağlanır. Polis aracı suçlunun olduğu aracı durdurmak için ön ve arka kısımlarına sertçe vurmalıdır. Lastiklerine de zarar verip suçlunun aracını kullanılmaz hale getirmektedir. Polis önce pit atar ancak bu yeterli olmadığında ram atması gerekir.

Me Do Arasındaki Fark Nedir?

Fivem roleplay terimleri arasında yer alan me do arasında belirgin farklar bulunmaktadır. Bu terimler oyunda rapor vermek için kullanılmaktadırlar. Oyuncular oyundaki karakterlerini konuştururken bu etiketleri kullanmaktadırlar. Burada me oyuncunun kendini anlatır. Etiket olarak me kullandığınızda hareketi sizin yaptığınız anlaşılmaktadır. Örneğin /me araca bindi, /me ayağa kalktı şeklinde belirtilen ifadeleri kişi kendisi yapmış olarak anlaşılmaktadır. Do ise oyunda karakterlerin arasında iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bu komut kullanıldığında oyunda yaşanan gelişmeleri diğer oyun arkadaşlarınıza rapor ediyor olursunuz. Örneğin /do sağda çatışma çıktı, /do benimle gelebilirsin arabam hızlı gibi ifadelerle oyuncular kendi aralarında etkileşim kurabilirler.

Rol Görev Nedir?

rol görev nedir

Rol görev oyunda canlandırdığınız karakterin yerine getirmesi gereken görevleri ifade etmektedir. Fivem roleplay terimleri arasında yer alan rol görev ile kişi oyundaki başarısını arttırabilmektedir. Rol görev oyunda yapmanız gereken rolleri öncelikle sorgulayarak daha sonra bunu yerine getirmeniz anlamına geliyor. Roll Check ile alacağınız rolü sorgulamanız anlamına geliyor. Aynı zamanda rol görev karakterin oyun içinde yapabileceği hareketler olarak da tanımlanabiliyor. Karakterin bulunduğu duruma uygun davranmadığınız takdirde Fair rp olur. Bu hareketle rolü bozmuş olursunuz.  

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir