1. Anasayfa
  2. Genel

Garry’s Mod Server Kiralama

Garry’s Mod Server Kiralama

Garry’s Mod veya kısa adıyla GMOD, Half-Life 2 mekaniklerinin üzerine kurulmuş bir moddur. Bir rol yapma oyunu olarak geçen bu oyunda asıl amaç oyun içinde bulunan materyalleri kullanarak yeni şeyler yaratmaktır. Sınır yoktur. Her şey hayal gücünüze kalmıştır. Mod, ilk olarak 2005’te çıksa da şu ana kadar 13 versiyonu yapılmıştır.

Server kiralama ise GMOD’da çokça karşılaştığımız durumlardan bir tanesidir. Belli firmalar dahilinde gerçekleşen bu kurma işlemi kendinize ait özel bir sunucuya sahip olmanıza olanak sağlar. İnsanlar diğer Garry’s Mod sunucularında olduğu gibi sizin sunucunuza girer ve oyununu oynar. Sizler istediğiniz gibi sunucu ayarlarınızı yapabilirsiniz. İstediğiniz haritayı, istediğiniz modu, istediğiniz ayarları seçebilirsiniz. Tabii ki özelleşmiş, kendinize ait bir server olduğundan da istediğiniz gibi kendi sunucunuzda oyun keyfi sürebilirsiniz.

GMOD Kaç Gb Ram?

garry's mod

GMOD’u oynayabilmeniz için Valve’nin çıkarmış olduğu; Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Day of Defeat: Source, Team Fortress 2 ve Garry’s Mod 13 oyunlarına sahip olmanız gerekmektedir. Mod için minimum bellek kapasiteniz ‘’4 GB’’ olması gerekmektedir. Fakat GMOD için önerilen Ram, 8 GB olmaktadır. Ekran kartı için ise minimum VRAM 512 MB kabul edilmektedir.

Garry’s Mod Paralı Mı?

garry's mod

Half-Life 2 üzerine bir Sanbox modu olan GMOD, Steam oyun platformu veya pazarlama şirketi içinde satılmaktadır. Oyun, Steam üzerinde çeşitli günlerde indirime girmektedir. Çok cüzi miktarlar ödeyerek GMOD’a sahip olabilirsiniz. Garry’s Mod online bir oyun modu olma özelliği taşıdığından başka insanlar ile eş zamanlı oynayabilmek için Steam üzerinden indirmelisiniz.

Garry’s Mod Kaç Para?

Source motoruna sahip olan GMOD, son zamanların en çok konuşulduğu veya oynandığı rol yapma oyunu olmaktadır. Oyun içerisine birçok karakter veya nesne yükleyebilmeniz oyunun uçsuz bucaksız bir evrene sahip olmasına sebebiyet vermektedir. Bunların yanında oyunda birçok ayrı mod da bulunabilmektedir.

Garry’s Mod, Source dinamikleri ile yapılmış birçok moda ev sahipliği yapmaktadır. Bunların içinde en popüler olanları; DarkRP, Trouble In Terrorist Town, Murder ve Prop Hunt olarak sayılabilmektedir. Tabii ki bu modların sayısı yüzleri bulabilir. Fakat en ünlüleri yukarıda bahsettiklerimizdir. Her bir oyun modunun ayrı ayrı kuralları mevcuttur. Bu kurallar veya özellikler her bir modda farklı olurken oyuncular belli kodlamalar ile kendi modlarını da üretebilmektedir.

Garry’s Mod ile gelen tüm modlar, oyun fiyatı içinde yer almaktadır. Gerekli server adreslerine girerek oyunun modlarına erişip çevrimiçi oyuncular ile modun keyfine varabilirsiniz. Bunlar için tek yapmanız gereken Steam’e erişip GMOD oyun modunu satın almak olacaktır. Sonrasında modlara ayrı bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Garry’s Mod Sunucu Nasıl Açılır?

GMOD sunucusunu açma çok basit bir şekilde ilerlemektedir. Söyleyeceğimiz adımları takip ettiğinizde Garry’s Mod sunucunu kurmuş olacaksınız. İlk olarak steamCMD adlı uygulamayı indiriyoruz. İndirilen uygulamayı ‘’ZIP’’ dosyası adı altında çıkarıyoruz. Ayıkladığımız veya çıkardığımız dosyayı herhangi bir klasörün içine aktarıyoruz.

Daha sonra dosyanın içinde çıkan steamcmd.exe dosyasına çift tıklıyoruz. Dosya açıldıktan sonra ise gelen ekrana login ‘’anonymous’’ komutlarını giriyoruz. Daha sonra sunucunun kuracağı dosya adresini seçiyoruz. Adres olarak; force_install_dir C: gmodserverim ibarelerini veriyoruz. Garry’s Mod sunucu kurulumunu tamamlamak için ise oyunun Steam serverinde bulunan indirme ID giriyoruz.

Girdiğimiz kod ile oyunu belirlediğimiz dosya konumuna ekliyoruz. Daha sonra steamCMD’yi kapatıyoruz. Oyunun kurulmuş olduğu dosyayı açıyoruz. Klasörün içine bir adet txt dosyayı kuruyoruz. Txt dosyasına ‘’başlat’’ adını veriyoruz ve belirlenen komutları giriyoruz. Bu komutları ‘’Sample Server Cfg’’ adresinden kopyalayabilirsiniz.

Son olarak ise dosyayı kaydediyoruz. File seçeneğinden Save As butonuna tıklayarak /garrysmod/cfg/server.cfg/ klasörüne gidiyorsunuz. Burada Garry’s Mod sunucu ismi, şifre, giriş ekranı Url’si gibi birtakım bilgiler yer alacaktır. Bu alanları doldurarak sunucunuzu özelleştiriyorsunuz. En son olarak o dosyayı da kaydediyorsunuz ve server kurulumunuz bitiyor.

Bahsettiğimiz adımlar doğrultusunda GMOD sunucu sahibi olabilirsiniz. Adımlar veya yapılan işlemler karışık geliyorsa eğer, server kiralayabilirsiniz. Piyasada bulunan birçok internet şirketi bu anlamda GMOD sunucularını sizler için kurmaktadır. İsterseniz siz de server kiralayarak bir Garry’s Mod server sahibi olabilirsiniz.

Garry’s Mod En Popüler Roleplay Sunucuları

Roleplay sunucuları, Türkiye’de fazla olmasına rağmen en çok tercih edilenlerin sayısı bir elin parmağını geçmemektedir. Özellikle yanlış kurulan sunucu arayüzleri, texture veya mod hatalarını beraber getirmektedir. Pek çok sunucu odasında texture paketi arıza verip pembe renge bürünmektedir. Bu nedenle kaliteli sunucu bulmak oldukça önemlidir.

Türkiye’nin en çok oynanan Garry’s Mod sunucusu hiç kuşkusuz Kedi RolePlay’dir. Büyücülük Okulu diye bilinen Roleplay sunucusu, J. K. Rowling’in efsane serisi Harry Potter’dan yola çıkmıştır. Hogwarts’da gezip tozabileceğiniz veya yeni yerler keşfedebileceğiniz bu sunucu, oldukça popüler olmuş ve birçok incelemesi yapılmıştır.

Diğer bir popüler sunucu ise Venom DarkRP olmaktadır. Venom DarkRP, insanların oynamakta en çok zevk aldığı roleplay sunucularından bir tanesidir. Tıpkı Kedi RolePlay’de olduğu gibi bu sunucunun da birçok oyuncusu bulunmaktadır. Oyun sunucuları içinde bu iki server, en popüler olanlarıdır. Fakat çok daha fazla sunucu GMOD içinde mevcuttur. Araba sevenlerden tutun da patlamalı oyuncakları sevenlere kadar her zevke göre sunucu Türkiye Roleplay sunucularında yer almaktadır.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir