1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Bedrock Edition Nedir? Özellikleri nelerdir?

Minecraft Bedrock Edition Nedir? Özellikleri nelerdir?

Minecraft’ın resmi internet sitesindeki satın alım sayfasına göz attıysanız Java ve Bedrock Edition olarak bilinen Windows 10’a özel Minecraft sürümlerini görmüşsünüzdür. Minecraft dünyasına ilk kez adım atacak olan oyuncular bu iki sürüm arasındaki farkları tam olarak bilmedikleri için tereddüt yaşayabiliyor. Bu yazımızda Minecraft Bedrock Edition ile ilgili bilgiler verecek ve iki sürüm arasından hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermenizi sağlayacağız.

Minecraft Bedrock Edition nedir?

Minecraft’ın bu sürümü temelde alışık olduğumuz Minecraft’tan farksızdır. En önemli özelliği ise çoklu platform desteği sunmasıdır. Bu sürüme sahip olan oyuncular, Java sürüm hariç tüm Minecraft sürümleriyle birlikte oyun oynayabilir. Dolayısıyla farklı platformdaki arkadaşlarınızla oynamak isterseniz almanız gereken sürüm Minecraft Bedrock Edition’dır.

Minecraft Bedrock Edition ve Java Edition arasındaki farklar nelerdir?

İki sürüm birbirine büyük oranda benzese de bazı farklar olduğunu görmezden gelemeyiz. Bu farklara baktığınızda hangi sürümün sizin için daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Sadece Bedrock Edition çapraz platform desteği sunar

Bedrock Edition ile akıllı telefon, tablet, konsol ve Windows 10 kullanıcıları aynı sunucularda birlikte oynayabilir. Java sürümüne sahip oyuncular ise yalnızca aynı sürümdü kullanan oyuncularla birlikte oynayabilir ve diğer platformlarla aynı sunuculara giremez. Bu açıdan bakıldığında Bedrock Edition’ın daha çok özgürlük sunduğunu ve daha fazla oyuncuyla oynama imkânı verdiğini söyleyebiliriz.

Minecraft mod
Minecraft modları ile yapılabileceklerin sınırı yok (Minecraft raf modu)

Modlama tutkunlarının kararı belli

Minecraft Bedrock Edition platform konusundaki esnekliğinin cezasını modlama tarafında çekiyor. Tüm platformlarda oynanabilmesi nedeniyle bu sürümde mod kurulamıyor. Yalnızca oyun içerisindeki mağazadan bazı eklentiler satın alınarak kısmi olarak özelleştirme yapılabiliyor.

Minecraft Java sürümü sahipleri oyunu istediği gibi modlayabiliyor. Çünkü Java sürümü yalnızca aynı platformda oynanabiliyor ve dolayısıyla mod yüklemek mümkün hale gelebiliyor. Modlar sayesinde oyun istendiği gibi özelleştirilebiliyor ve ücretsiz olarak birçok özellik ekleniyor.

Hardcore ve izleyici modu Java sürüme özel

Oyunda öldükten sonra yeniden dirilemediğiniz ve bu nedenle çok zor olan Hardcore modu ile uçarak gezinmeyi sağlayan izleciyici modu yalnızca Java sürümde yer alıyor. Bu modlar sizin için olmazsa olmaz ise Java modunu tercih etmekten başka seçeneğiniz bulunmuyor.

Hangi sürümü tercih etmeli?

İki sürüm arasındaki tüm farkları göz önünde bulundurarak kolayca seçim yapabilirsiniz. Minecraft’a yeni başladıysanız, modlama sizin için önemli değilse ve her platformdan insanlarla Minecraft’ın tadını çıkarmak istiyorsanız tercihinizi Minecraft Bedrock Edition’dan yana kullanmanız yerinde olacaktır. Öte yandan oyunu modlarla zenginleştirmek istiyor ve sadece kendi platformunuzdaki oyuncularla oynamak sizin için yeterli geliyorsa Java sürümü satın alabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 5 Ortalama: 4.8]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir