1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Netherite Nedir Ve Nasıl Bulunur

Minecraft Netherite Nedir Ve Nasıl Bulunur
Netherite

Bu yazımızda sizlere minecrafta 1.16 ile gelen ve birçok kitle tarafından merak edilen minecraft netherite nedir ve nasıl bulunur sorularını cevapyacağız hazırsanız başlayalım.

Bir zamanlar Minecraft adlı oyunda en değerli kaynak elmas ve zümrüt olmaktaydı. 1.16 versiyonunun çıkması ile oyundaki en değerli kaynak Nether derinliklerinde yer alan antik kalıntı oldu. Hazırlamış olduğumuz rehber niteliğindeki bu içerik ile sizlere bu oldukça değerli kaynağın ne olduğu ve nasıl bulunacağı hakkında bilgiler ile birlikte ne işe yaradığını da anlatarak bilgilendirme yapacağız.

Minecraft Netherite derinliklerinde meydana gelen ve chunk başı 2 damar olarak bulunan bu değerli madene 8-22 seviyeleri arasında rastlamak mümkündür. Nadiren olsa da 8 ve 119 seviyeleri arasında da bulunma ihtimali vardır. Bunlara ek olarak chunk içerisinde yer alan antik kalıntılarda en fazla 11 adet bulunma imkanı vardır. Hatta bazı chunklarda hiçbir şekilde antik kalıntı bulunmamaktadır.

Kazma Yöntemi

Olay sadece antik kalıntıyı bulmakla sınırlı olmuyor çünkü antik kalıntı bulunduğu zaman hangi kazma ile kazıldığı da oldukça önemli bir durumdur. Obsidyen gibi antik kalıntı elmas kazma kullanılması gerekmektedir. Elmas bile çok sert bir cisim olması nedeniyle zor bir şekilde katılmaktadır. Kısa bir araştırma yaparak hangi kazma ile ne kadar sürede kazıma işlemi yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

Kazıma yöntemi dışında başka yöntemler de bulunmaktadır. Oyunda en değerli eşya olarak bilinen cisimleri oyundaki en zor yapıda bulmanız mümkündür. Bu yapı Burç Kalıntısı olarak bilinmektedir. Oyunun en çok zorlayan yapıları arasında yer alan Burç Kalıntısı’nda tonlarca sandığı bulabilirsiniz ve bu sandıkların bazılarında antik kalıntı bulunma ihtimali de vardır.

Kolay Bulma Yöntemleri

Antik kalıntıyı kolay bir şekilde bulmak için iki farklı yöntem söz konusu olmaktadır. Bu yöntemler patlayıcı kullanımı ve şube madenciliği olarak bilinmektedir. Bilindiği üzere antik kalıntı obsidyen tarzında patlamaya karşı dirençli olan bir blok olarak bilinmektedir. Bu yüzden yanında TNT patlattığınızda bile hiçbir şekilde hasar almayacaktır. Bu yüzden patlayıcı kullanmayı tercih ederek kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür. Bunun dışında şube madenciliği de oldukça işe yarayan bir seçenek olarak göze çarpmaktadır. Bu konunun başında belirtmiş olduğunuz gibi 8 ile 22 seviye katmanlarında bunlara rastlamak oldukça mümkündür. Şube madenciliği ile rastlama şansını daha fazladır fakat patlayıcı yöntemi daha klasik bir yöntem olduğu için tercih edilmektedir.

Öncelikli olarak yatak ve TNT ile patlatma yöntemini incelemek mantıklı olacaktır. Yatak ve TNT madenciliği sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. En önemli nokta patlama nedeniyle etki almamak olmalıdır. Bunun dışında ekstradan patlama nedeniyle ortaya çıkmakta olan lavlardan korunmak da gerekmektedir. Bunu sağlamak için elimizde her zaman bir blok olması çok önemlidir. Dikkatsiz olarak yapılan hamlelerin önüne geçmek için ölümsüzlük totemi, elmas zırh veya altın elma gibi eşyaları yanınıza almak bu konuda size yardımcı olacaktır. Gelin şimdi hep beraber bu madenciliğin detaylarını birlikte inceyelim.

Aşama 1 – Madencilik​

Başlangıç aşamasında ilk olarak patlama yapılacak olan alana doğru bir kazı yapılması gerekmektedir. Kazı dikkatli bir şekilde yapılmalıdır çünkü Nether’da yapılan kazılar sırasında lav havuzları, lav akıntıları ve uçurumlar ile karşılaşmak oldukça büyük olasılıktır. Bu kazılarda bu durumlar ile kaşrılaşmak gayet normal bir durumdur. Bu durum sizi gitmek istediğiniz yere gidemeden öldürebilir. Bu yüzden daha dikkatli bir şekilde merdiven şeklinde kazmayı deneyebilirsiniz.

Aşama 2 – Yatak ve TNT​

minecraft yatak ve tnt

İkinci aşamada ulaşmak istediğiniz koordinata vardıktan sonra, yatak ve TNT üretimi yapmaya başlayabilirsiniz.

Envanterinizde yer alan alanların tamamını kaplayacak kadar yatak üretmeli ve daha sonra antik kalıntı avına başlamalısınız.

Büyük heyecanlar için tünel aşamasına geçmeye ne dersin ?

Aşama 3 – Tünel ​

Yukarıda belirtmiş olduğunuz ilk iki aşamanın ardından çıkartmaya başlamanız gerekir. Her 16 blokta 1 olacak şekilde 2x2x5’lik bir tünel açılmalıdır.

Aşama 4 – Yatak Yerleştirme​

Tünel açma işlemini tamamladıktan sonra artık bir sonraki aşama yatakları yerleştirmektir. Yatakların baş tarafı ana tünele gelmek koşuluyla yan tünele 1 adet yatak yerleştirmeniz gerekmektedir.

Aşama 5 – Korunma ve Patlatma​

Yatağın yerleştirilmesinin ardından yatağa sağ tıklayacak şekilde bir uzaklık belirlenerek set kurulduktan sonra arkasına saklanmak gerekir. Hazır olduğunuz zaman yatağa sağ tıkladıktan sonra siperin arkasına geçip meydana gelecek lavları kapatın ve madenleri toplayın.

Minecraft Netherite nedir ve nasıl bulunur adlı yazımız umarım sizin için faydalı olmuştur ve aklınıza takılan sorulara cevap olmuştur.

Oy Verin!
[Toplam: 6 Ortalama: 4.3]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir