1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Tablo Yapımı Rehberi

Minecraft Tablo Yapımı Rehberi

Minecraft’ta ev yapmanın ne kadar keyifli olduğunu söylememize gerek yok. Zevkimize göre inşa ettiğimiz evin iç tasarımını da istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Minecraft’ın dekorasyon için üretilen ve çok güzel görünen eşyalarından biri de tablolar. Ürettiğimiz tabloları duvara asarak eve ayrı bir hava katabiliyoruz. Bu rehberimizde Minecraft tablo yapımı hakkında bilgiler aktaracağız.

Hayatta kalma modunda Minecraft oynarken ilk aşamalarda hayatta kalmaya ve evimizi kurmaya yöneliyoruz. Bu esnada saldırı yapmak için kılıç üretmeye, zombi saldırılarında hayatta kalmak için zırha, madenler keşfetmek için kazmaya ve açlıktan ölmemek için yemeğe ihtiyaç duyuyoruz. İlk günlerde yaptığımız derme çatma evimizin duvarlarını tabloyla süslemek pek aklımıza gelmese de ilerleyen günlerde bu tür dekoratif nesneler üretmek keyifli oluyor.

Minecraft tablo yapımı için neler gerekir?

Minecraft’ta tablo yapmak çok basittir. Çünkü oyunun başlarında kolayca ulaşabileceğiniz malzemelerle tablo yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak tablo üretebilirsiniz.

minecraft tablo yapımı
  • Tablo üretmek için önce çubuk yapmak gerekiyor. Bunun için herhangi bir ağaç türünden birkaç tane ağaç kesmeniz yeterli olur. Çalışma masasında odunları üst üste koyarak 4 adet çubuk oluşturabilirsiniz. Tablo yapımı için 8 adet çubuk gerektiğinden toplamda 4 adet odun toplamanız gerektiğini belirtelim.
  • Tabloyu yapabilmek için bir de yüne ihtiyacımız var. Yün bulmak çubuk üretimine göre daha zahmetsiz oluyor. Doğada rastladığınız veya halihazırda çiftliğinizde bulunan koyunlardan birini keserek yün elde edebilirsiniz. Tablo için sadece bir tane yün yeterli olur.
  • Tüm malzemeleri topladığımıza göre artık tabloyu yapabiliriz. Bunun için çalışma masasını açın ve tam ortadaki kutuya yünü yerleştirin. Boş kalan tüm kutulara ise çubukları koyun. Eşyaları yerine yerleştirdiğinizde tablo üretilmiş olacaktır.

Tablo nasıl kullanılır?

Oluşturduğunuz tabloyu elinize aldıktan sonra herhangi bir duvara yaklaşarak tabloyu yerleştirebilirsiniz. Tablo duvara konulduğunda 26 farklı resimden biri otomatik olarak gelir. Duvarın büyüklüğüne göre resim boyutu farklılaştığı için eğer küçük bir resmi istiyorsanız tabloyu koyacağınız yerin yanlarına bloklar ekleyebilirsiniz. Böyle yaptığınızda daha küçük bir tablo oluşturulacaktır.

Tabloyu destekleyen bloklar kırıldığında tablo 1 saniye içerisinde kırılmaktadır. Oyuncuların ve yaratıkların tablonun içinden geçebildiğini de belirtmekte fayda var.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir