1. Anasayfa
  2. Genel

TeamSpeak Nedir?

TeamSpeak Nedir?

Teamspeak, telefona ihtiyaç duyulmadan internetten kişilerin sesli iletişim kurması için geliştirilmiş bir programdır. Özellikle farklı ülkelerde yaşayan kişilerin yüksek telefon faturası ile karşılaşmadan iletişim kurabilmesi için yararlıdır. Uygulamanın gelişmiş olması ile konferans görüşmeler de yapılabiliyor. Bu özelliği ile özellikle online oyunlarda oyuncuların birbirleri ile iletişim kurabilmeleri için kullandıkları programdır.

Bütün takımın bu programı bilgisayarlarına indirmesi ile oyun sırasında sesli iletişim kurarak takım koordine olabiliyor. Oyuncuların konuşmaları kendi aralarında olduğundan rakip takım tarafından duyulması mümkün olmuyor. İndirmesi ve kullanması ücretsiz olmakla birlikte bir sunucuya ihtiyaç duyuluyor. Takımda bulunan oyuncular tek bir sunucuyu kullanabilmektedir. Bu sayede sunucuyu satın almak ya da kiralamak için küçük miktarları oyuncuların ödemesi yeterli olmaktadır.

TeamSpeak Ne İçin Kullanılır?

TeamSpeak Nedir?

Kuruluş amacının kişilerin telefon ücreti ödemeden sesli iletişim kurabilmeleri olduğu görülmektedir. Günümüzde bu şekilde kullanılabilen çok sayıda uygulama geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulamalar içinde Team speak’ın ses kalitesi ve avantajları bulunmuyor olması ile uygulama hala kullanılmaktadır.

Uygulamayı günümüzde online oyunları oynayan kişilerin kullandıkları görülüyor. Takım halinde oynanan online oyunlarda takım arkadaşları kendi aralarında iletişimi bu uygulama ile kuruyorlar. İletişimin sesli kurulması ile oyundan çıkmaya ya da herhangi bir komut girmeye gerek kalmıyor.

İnsanlar Neden Discourd’u Değil de TeamSpeak Kullanıyor?

Bu sistem, uzun yıllardır kullanılmaya devam etmektedir. Bu uygulamanın 20 yıla yakın bir geçmişi bulunuyor. Discourd ise ondan çok daha yeni bir uygulamadır. İkisi de benzer özellikleri barındırıyorlar. Team speak’ta kullanıcılar kendi oluşturdukları sunucular üzerinden giriyorlar. Espor oyuncularının antrenman yapma ve taktik geliştirme sırasında istedikleri mahremiyette bu şekilde sağlanmış oluyor. Kullanıcı dostu ara yüzü ile Teamspeak oyucular için kullanım kolaylığıyla da Discourd’un önüne geçmeyi başarıyor.

İnsanlar Neden Hala TeamSpeak Kullanıyor?

İnsanların sahip oldukları alışkanlıklardan kolay vazgeçemedikleri bilinmektedir. Uzun yıllara dayanan geçmişi ile insanların internet üzerinden sesli konuşma alışkanlığını kazandıran ilk uygulamalar arasında yer alıyor. Bu sistemi kullanmaya başlayan kişiler benzer özellikleri olan yeni uygulamalar geliştirilmiş olsa da alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar. Üstelik bu uygulamada yapılan görüşmelerin gizliliği de üst seviyede olması ile beklentileri karşılıyor.

NASA TeamSpeak Kullanıyor mu?

NASA yaptığı çalışmaların ve görüşmelerin gizliliğine üst düzeyde önem veriyor. Bundan dolayı da Team speak’ta var olan avantajlardan yararlanmaktadır. Kendi oluşturdukları sunucu üzerinden Team speak’tan iletişim kurmayı tercih ediyor. Nasa yanında birçok kuruluşun da bu uygulamayı kullandıkları görülmektedir. Sunduğu askeri güvenlik ile Teamspeak’ın sunduğu yüksek güvenlikten Nasa’nın da kullanıyor olması ile emin olmak mümkün oluyor.

TeamSpeak Discourd’dan Daha mı Hızlı?

Ses kalitesinin yanında yüksek hızı ile Discourd’un önüne geçmeyi başarıyor. Özellikle online oyunlarda anlık iletişimin kurulabilmesi açısından beklentileri tam olarak karşılıyor. Sesli komut verilebilmesi, mobil kontrolü mümkün kılması ile çok fazla avantajı bulunduruyor. Discourd benzer özellikleri bulunduruyor olsa da Teamspeak’ın hızına yetişmesi şimdilik pek mümkün görünmüyor. Uygulamanın yüksek hızı ile dosya yükleme ve paylaşma konusunda da sorun yaşanmıyor. Dosyalar yüksek hızla tanıdığınız kişiler ile paylaşılabiliyor. Discourd Teamspeak’ın hızını yakalayamadığından uygulamaya yetişmesi de şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Yayıncılar Neden Discourd Yerine TeamSpeak Kullanıyor?

Discourd’dan çok daha eski bir program olmasına rağmen gelişmeye devam etmektedir. Yeni çıkan versiyon3 ile de tüm yeni çıkan aynı türden uygulamaların önüne geçmeyi başarıyor. Discorud’un yerine tercih edilme sebeplerinin en başında sunduğu yüksek güvenlik yer alıyor.

Yapılan bütün görüşmeler gizlidir ve üçüncü kişilerin erişimi kesinlikle mümkün olmaz. Yüksek ses kalitesi ile de yayıncılar tarafından tercih ediliyor. Konferans görüşmelerin yapılmasına olanak sağlıyor. Team speak’ı yayıncıların tercih etme nedenleri arasında kişiselleştirme özelliğinin olması da var elbette. Daha önce oluşturulmuş olan eklentileri ekleyebilir ya da yeni eklentiler oluşturulabilir.

TeamSpeak Verilerinizi Satıyor mu?

Teamspeak verilerinizi satıyor mu sorusu kesinlikle hayır olarak cevaplanmaktadır. Yüksek askeri güvenlik sunmakta hatta programı NASA’da kullanmaktadır. Bu derece yüksek güvenliğin ve gizliliğin olduğu program kullanıcıların kendi sunucularına sahip olmalarını istiyor. Verileriniz kendi sunucunuzda bulunduğundan uygulama tarafından satılması da kesinlikle mümkün olmamaktadır. Team speak’ın çok fazla tercih edilmesinde bu özelliğinin ön plana çıktığı görülmektedir.

TeamSpeak Sunucusu Ne Kadar RAM Kullanır?

Uygulamayı kendi sürücünüz üzerinden kullanırsınız. Bu anlamda ihtiyacınız olan depolama alanını da kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Team speak verilerinizi sunucunu üzerinden temizleyebildiğiniz için bu uygulamanın yüksek ram ihtiyacı olmadığı görülmektedir. Uygulamayı aynı sunucudan kaç kişinin kullanacağına ve ne kadar bilgi depolamak istediğinize bağlı olarak bu konuda kararınızı kendiniz verebiliyorsunuz.  

TeamSpeak Ücretsiz mi?

TeamSpeak Ücretsiz mi?

Team speak ücretsiz mi sorusuna evet cevabı verilebilmektedir. Uygulamayı kullanma sırasında herhangi bir ücret ödemenize gerek bulunmuyor. Sadece kullanmaya başlarken bağlanabileceğiniz bir sunucu almanız ya da kiralamanız gerekiyor.

Espor oyuncuları arasında çok popüler olan uygulamayı takımların kullanmak istemeleri halinde tek bir sunucu kullanmaları yeterli oluyor. Tüm takımın tek bir sunucu kullanması ise sunucunun maliyetinin minimuma inmesini sağlıyor. Eğer bağlanabileceğiniz bir sunucuya sahipseniz satın almanıza da gerek kalmıyor. Uygulamanın bu şekilde kullanım için kendi sunucunuz olmasını istemesi güvenlik ve gizlilik adına alınmış üst düzey bir önlem olarak öne çıkmaktadır. Kendi sunucunuzu kullanıyor olmanızla uygulamaya istediğiniz her yerden bağlanma olanağı bulabiliyorsunuz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir