1. Anasayfa
  2. Genel

VPS Nedir? VPS Nasıl Kiralanır?

VPS Nedir? VPS Nasıl Kiralanır?

VPS nedir sorusu stabil ve performans açısından yüksek değerler isteyen web site ve proje geliştiricileri tarafından merak ediliyor. Hızlı değerlerin yanında uygun maliyetleri olması sebebiyle de VPS kiralama sık tercih ediliyor.

VPS Nedir?

VPS nedir? VPS tanımı itibariyle bir sunucunun birden fazla bağımsız sanal makineye paylaştırılmasından oluşturulmaktadır. Böylece her VPS için aynı makinedeki belirlenmiş olan alanı paylaşan diğer hesaplardan ayrı şekilde çalışma söz konusudur. Başka bir ifadeyle paylaşımlı hosting ve kiralık sunucu arasında bulunan bir hizmettir. Kaynakların kimseyle paylaştırılması gerekmez ve her kullanıcı kendi sunucusunu kullanabilir. Fakat en büyük etmen sunucunun çoklu kullanıcıya sahip olmasıdır.

VPS sunucular bir ana makineye bağlıdır ve bu makinede yer alan RAM, işlemci ve benzeri donanımlar yazılımsal açıdan paylaştırılmaktadır. Eğer VPS sunucu hizmetinin sağlanmakta olduğu ana makine üzerinde bir sorun meydana gelirse bu durumdan tüm hizmetler de etkilenecektir.

VDS hakkında bilgi sahibi olmak için “VDS Sunucu Nedir? VDS Sunucu Kiralama Fiyatları” adlı konumuzu okuyabilirsiniz. Konuya gitmek için buraya tıklayın.

VPS Avantajları Neler?

VPS Avantajları Nelerdir?

VPS avantajları itibariyle projelerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara hitap etmeyi başarır. Bu avantajlar;

  • Sanallaştırma yolu ile ayrılmış olan yalıtılmış – izole edilmiş bölmeler arasında veri alışverişi ya da dosya erişimi söz konusu olmaz. Her paylaştırılan alan tamamen kullanıcıya aittir.
  • Her kullanıcıya ait olacak belirli miktarda olan depolama alanı, bant genişliği ve bellek atanmaktadır.
  • VPS, orta ölçekte trafiğe sahip olan web sitelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için performans gösterir.
  • Tek bir sunucu üzerinde çok sayıda web sitesi barındırılabilir.
  • Web sitesinin ziyaretçi sayısı arttıkça sitenin teknik ihtiyaçları da artacaktır. Bu yüzden VPS sunucu ile kaynakların kolay şekilde ölçeklendirilmesi yani yapılandırılması mümkündür.
  • Sağladığı root erişimi ile kontrol açısından esneklik ve bağımsızlık sunmaktadır. Özellikle siteyi güçlendirecek olan yapılandırmanın yapılması için özelleştirmeyi olanaklı kılar.
  • VPS güvenlik protokollerini uygulamaya olanak tanıdığından sitenizin güvenliğini arttırmanıza yardımcı olur.

VPS Ne İçin Kullanılır?

VPS kullanımı için birden fazla seçenek bulunur. Öncelikle web sitesinin artan trafiği kapsamında ziyaretçilere hızlı hizmet verilmesi gerekir. Bu yüzden trafiği artan web siteleri için VPS uygun web barındırma sağlar.

Alanda çıkan yeni uygulamaların test edilmesi için kendinize özel sunucu ortamı gerekiyorsa VPS kullanılmalıdır. VPS kendi işletim sisteminize sahip olacağından yeni uygulamaların barındırılması ve geliştirilmesi için idealdir.

Makul sayıda eş zamanlı kullanıcı ile oyun sunucusu olarak VPS kullanmak da mümkündür. Eğer hosting şirketi oyun sunucusu olarak VPS sunucuyu kullanmaya olanak tanıyorsa bu sunucu üzerine çeşitli oyunlara ait sunucuları kurabilirsiniz.

VPS aynı zamanda dosyalarınızın korunması ve saklanması için de idealdir. Dosyalarınızın yedeğini oluşturmanız için hacme bağlı olarak bulut depolamadan daha iyi bir sonuç sunar. VPS’de ayrıca veritabanı barındırmak yalıtılmış, güvenli ve ölçeklenecek bir ortam kapsamında verileri kontrol etmenizi de sağlayacaktır. Veritabanına erişmiş pek çok eş zamanlı kullanıcının olduğu büyük uygulamalar için VPS ideal olacaktır.

Bu kapsamda farklı projeler geliştirmek, uygulamaların test edilmesi ve yedekleme gibi çok farklı kullanım alanına VPS sunucular sahiptir. Böylece bloglar başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin web sitelerinin kurulması, çeşitli server işlemlerinin yapılması ya da depolamaya dönük ihtiyaçlar için VPS düşük maliyetle yeterli kaynak sunar.

VPS Nasıl Kiralanır?

VPS kiralama için farklı paketler üzerinden seçim yapabilirsiniz. VPS için sağlanan sistem özellikleri arttıkça VPS fiyatları da değişmektedir. Ancak projenize uygun olacak şekilde ekonomik fiyatlar ile VPS kiralama hizmeti alabilirsiniz.

Projenize uygun olacak pakete karar verdikten sonra hosting firması aracılığıyla seçtiğiniz paketi alma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. VPS kiralama süresi farklı periyotlara dönük olarak yapılabilmektedir. Bu bakımdan kısa süreli işlemleriniz için de VPS kiralama yapabilirsiniz.

Uygun fiyatlar üzerinden sağlanan ucuz VPS paketleri güçlü veri depolama ve yedekleme hizmeti ile istediğiniz performansı sunuyor. Yüksek performans işlemi ile birlikte tercih edeceğiniz sunucuyu güvenli şekilde alabilirsiniz. Kiralama işleminde projenize dönük olarak doğru paket tercihi yapabilmek önemlidir. Bu kapsamda projenize tam uyum sağlayacak olan paketler arasından seçimde bulunmak maliyetleri de düşürmeyi sağlar. Seçtiğiniz paket satın alma işlemleri sonrasında hızlı şekilde aktif hale gelecek ve kullanıma açılacaktır. Olası teknik sorunlar için de her zaman teknik destek alabilirsiniz.

En ucuz VPS kiralama yapabilmek için Rabisu en iyi tercihiniz olacaktır. Uygun fiyat ve yüksek kaliteli VPS sunuculara sahip olmak için https://rabisu.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir
hosting

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir