1. Anasayfa
  2. Genel

Windows 10 Etkinleştirme

Windows 10 Etkinleştirme

Bu yazımızda sizlere Program kullanmadan çok basit ve güvenilir bir yöntem ile Windows 10’u etkinleştireceğiz. Etkinleştirme işlemi orijinal Windows 10 Ürün anahtarı ile yapılacağından tamamen yasal bir işlemdir. Etkinleştirme sonrası artık “Windows Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak” hatası almayacağız.

Etkinleştirme işlemini KMS(Key Management Services) serverlerine bağlanarak yapacağız. KMS bir bilgisayarın sunucu görevini üstlenmesidir. Etkinleştirme yapılırken lisanslama işlemi yapılan bilgisayar doğrudan Microsoft ile bağlantı kurmaz KMS sunucusu ile bağlantı kurur.

windows 10 etkinleştirme

Windows 10 Etkinleştirme Yasal mı?

Bu yazımızda yapacağınız etkinleştirme işlemi tamamen yasal olup bir suç teşkil etmemektedir. Fakat Ticari bir sistemde bu işlemi yapacaksanız bazı hukuki yaptırımlara maruz kalabilirsiniz. Aslında Microsoft’un asıl amacı Ticari kullanıcılar üzerinden para kazanmaktır. Bireysel kullanıcıların etkinleştirme işlemi yapabilmesi için farklı alternatifler mevcuttur.

Windows 10 KMS Nedir?

KMS sunucu istemci yapısıyla çalışan ve birden fazla bilgisayarı lisanslamaya yarayan bir sistemdir. KMS ile lisanslama işlemi yapılırken, lisanslama işlemi yapılan bilgisayar doğrudan Microsoft ile bağlantı kurmaz. KMS sunucusu olarak görev yapan bilgisayar tarafından lisanslama işlemi gerçekleştirilir. Çok fazla bilgisayar bulunan sistemler için çok kullanışlı bir lisanslama aracıdır. Yerel ağ üzerinden lisanslama yapıldığı için çok fazla kaynak gerektirmeyen bir uygulamadır.

KMS sunucusu kullanılarak, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Server 2008 Web Server, Windows Server 2008 Standard, Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Datacenter, Windows Server 2008 Itanium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise ve dahası işletim sistemleri lisanslanabilir. 

Windows 10 Nasıl etkinleştirilir?

  • Etkinleştirme işlemini CMD ile yapacağız. Başlat simgesine tıklayıp cmd yazın listede çıkan Komut İstemi simgesine fare ile sağ tıklayıp “Yönetici Olarak Çalıştır” deyin.
  • Açılan pencerede slmgr /ipk komutunu yapıştırın ve “Enter” a basın.
  • Karşınıza iki-üç bilgilendirme pencere açılacaktır. Her gelen pencereye “Tamam” diyerek devam edin.
  • Ardından Komut İstemine slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX bu kodu yapıştırın ve “Enter” a basın.
  • Windows 10 lisans anahtarının başarılı bir şekilde kayıt defterine eklendiğine dair bir bilgi alacaksınız , “Tamam” a tıklayarak devam edin.
  • Bu sefer slmgr /skms kms8.msguides.com komutunu girin ve “Enter” a basın. Bu kod ile KMS sunucsuna bağlanacağız. Ardından gelen uyarıya “Tamam” deyin.
  • Son işlem olarak slmgr /ato kodunu girin ve “Enter” tuşuna basın. Bu kısım sizi biraz bekletebilir. Ve Windows 10 Pro key ile etkinleştirme yapmış olduk.

Eğer bu yöntem ile Windows 10 etkinleştirme işlemi yapamazsanız, Online satış sitelerinde satılan 20-30 Liralık OEM Keyleri alıp kullanabilirsiniz.

Diğer yazılarımızı da incelemeyi unutmayın!

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir