1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft İksir Standı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft İksir Standı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft iksir standı yapımı ile iksir elde edebilirsiniz. Oyundaki çeşitli güçlerin sağlanması için gerekli olan iksirlerin yapımında stant kullanımı zorunludur. Bu yüzden iksir elde etmek istiyorsanız öncelikle iksir standını yapmanız gerekiyor.

Minecraft İksir Standı Nasıl Yapılır?

Minecraft iksir standı yapımı için çeşitli eşyalara ihtiyacınız olacak, bu yüzden öncelikle bu eşyaları temin etmeniz gerekiyor. Diğer eşyalara göreyse bu stant için gereken eşyaları temin etmeniz zor olabilir. İlk olarak cehenneme giderek bir kale bulmalısınız. Ama öncelikle cehenneme yani Nether dünyasına nasıl gireceğinizi öğrenmelisiniz.

Nether Dünyasına Nasıl Gidilir?

İksir standı yapımı için ilk zorluk Nether dünyasına giriş yapmanız ile başlıyor. Öncelikle Nether dünyasına ancak portal ile giriş yapabilirsiniz. Portal yapmak için ise iki farklı eşya kullanmalısınız. Bunlardan ilki obsidyen olup diğeri de çakmaktır. Portal yapmak için ilk olarak 10 adet obsidyen bulmalısınız. Obsidyen elde etmek için ise volkanın yanına giderek lavların üzerine kova ile su dökebilirsiniz. Sonrasında ise elmas kazma ile ortaya çıkan obsidyenleri toplamanız mümkün olur. 10 obsidyen topladıktan sonra ise bunları çalışma masasına yerleştirmeniz gerekiyor.

Sonrasında ise elinize çakmak taşı ve çelik alarak portal yapımına geçebilirsiniz. Çakmak taşı ve çelik eşyasının yapımı için de öncelikli olarak fırına sahip olmalısınız. Fırın yapmak için ise 9 adet olan kırık taşı çalışma masasına dizmeli ve orta kısmını da boş bırakmalısınız. Sonrasında ise fırına kömür ve demir koymalısınız. Elde etmiş olduğunuz demiri bir kenarda tutun ve sonrasında çakmak taşı elde etmek için işlemlere başlayabilirsiniz. Çakmak taşını elde etmek için ise çakılları kazmalısınız. Çakılları kazma sonucunda düşecek olan nesneler ile demiri çalışma masasında birleştirebilirsiniz. Demiri böylece en sola koyun, çakmak taşını ise demir parçasının alt sağlına yerleştirin. Böylece çakmak taşı elde edeceksiniz.

Çakmak taşı ile obsidyene sağ tıkladığınız anda ise geçiş için portal hazır olacaktır. Portalın orta kısmına girerek birkaç saniye beklemelisiniz. Yeni bir dünyaya giriş yaptığınız için yavaş yavaş dünya yüklenmeye başlayacaktır. Geleceğiniz yer ise cehennem olarak bilinen Nether evrenidir.

Nether dünyasına giriş yaptıktan sonra etrafta çok tehlikeli canavarlar ile karşı karşıya kalacağınızı asla unutmamanız gerekiyor. Özellikle yanınızda iyi bir zırh seti ve silah yoksa bu dünyadan sağ çıkmanız da oldukça zor olacaktır. Ancak Minecraft iksir yapılışı oyunda size pek çok konuda avantaj sağlayacağı için Nether dünyasına giderek ihtiyacınız olan eşyaları toplamanız yararlı olacaktır.

Nether Dünyasında Malzeme Toplamak

Minecraft Nether evreni etrafta tekinsiz, korkutucu ve size büyük zarar verecek yaratıkların dolaştığı bir evrendir. Bu yüzden Nether’da yol alırken çok dikkatli olmanız gerekiyor, aksi halde büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. İksir standı yapımı için buradan malzeme almanız gerektiğinden hemen malzemeyi aldıktan sonra tekrar portala dönerek normal evrene dönüş sağlayabilirsiniz.

İksir standı yapmak için Nether’dan alacağınız malzeme blazelardan düşecek çubuktur. Bunun için kaleleri dolaşmanız gerekiyor. Kalelerin içinde bulunan alazları kestiğinizde ihtiyacınız olan çubuklar düşecektir. Sonrasında ise iksir standı yapımı oldukça kolaylaşacak.

Nether dünyasına gerekli önlemleri alarak girdiyseniz etrafınızda denk geleceğiniz daha çeşitli nesneleri de toplamaya dikkat edebilirsiniz. Özellikle bu türden toplama yapmak başka eşyalar üretmek için de yararlı olacaktır.

Minecraft İksir Standı İçin Gerekli Malzemeler

Minecraft iksir standı yapımı

Minecraft iksir standı için malzemeler Nether evreninden aldığınız bir adet alaz çubuk ve üç adet kırık taştır. Kırık taşları hemen hemen her yerden toplayabilirsiniz. Malzemeleriniz tamamlandıktan sonra çalışma masasını açın ve en ortaya alaz çubuğu yerleştirin. En alt kısma ise üç bloğa da kırık taşları koyun. Sonrasında ise iksir standınız hazır olacaktır. Elde etmiş olduğunuz iksir standını evinizin istediğiniz köşesine koyabilirsiniz.

Minecraft İksir Standı Ne İşe Yarar?

Minecraft iksir standı ne işe yarar sorusuna iksir yapımında kullanılır şeklinde yanıt vermek mümkündür. İksir yapmak için gerekli olan malzemeleri topladıktan sonra ancak bu standa malzemeleri koyarak iksirinizi hazır hale getirebilirsiniz. İksir standında hazırlayacağınız iksirler oyun içinde farklı özellikler ya da eşyalar kazanmanızı sağlayacak. Aynı zamanda mevcut eşyalarınızı daha fazla geliştirmek ve onlara ek özellikler katmak için de yine iksir standını kullanabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 3.7]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir