1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Portal Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Portal Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft portal yapımı ile birlikte oyun içinde karakterinizi başka yerlere ışınlayacak özellik kazanabilirsiniz. Özellikle yeraltını da ziyaret etmek istiyorsanız portal yapmanız gerekiyor. Oluşturacağınız portal türüne bağlı olarak da yapacaklarınız farklılık gösteriyor.

Bir farklı yazımız olan Minecraft Huni Yapımı Nasıl Olur? adlı rehber makalemizi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Minecraft Portal Ne İşe Yarar?

Minecraft portal çeşitleri temel olarak elde etmek adına çok uğraş göstereceğiniz ama bir kez elde ettikten sonra bir sürü kaynağa sahip olmanızı sağlayan ve başka boyutlara gitmenize yardımcı olan geçitlerdir. Temel olarak Minecraft’ta iki çeşit portal bulunur. Bunlar; End ve Nether dünyasıdır. End evrenine gitmek için end portalı, Nether’a gitmek için ise nether portal yapımı gereklidir. Fakat portallar sundukları büyük kaynağa kıyasla elde etmesi oldukça güç araçlardır.

Minecraft Nether Portal Nasıl Yapılır?

Minecraft Nether portal yapmak için çeşitli malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca bu portalı haritada dolaşarak bulamazsınız, mutlaka kendinizin üretmesi gerekiyor. Nether portal sayesinde yeraltı dünyası olan Nether’a giriş yapabilirsiniz. Bu portalı yapmak için gerekli olan malzemeler;

minecraft portal yapımı
  • En az 14 obsidiyen blok,
  • Çelik, çakmaktaşı, lav gibi ateş oluşturan bir eşya.

Bu malzemelerden özellikle obsidiyeni bulmak bir zahmetli olacaktır. Ancak elde ettiğinizde portalın sunacakları açısından büyük bir avantaj elde edebileceksiniz. Malzemeleri temin ettikten sonra oynadığınız moda göre portal yapımı da farklılık gösterir.

Yaratıcı modda nether portal yapmak için öncelikle envanterinize blok ve ateş sağlayacak eşyayı yerleştirin. Tercihen çakmak kullanabilirsiniz. Sonrasında zeminde iç delikler boş kalacak şekilde 5 blok yüksekliğinde ve 4 çap genişliğinde obsidiyen bloklardan çerçeve oluşturun. İç kısmının boş olması gerekiyor. Sonrasında ise çakmağı alın ve portalın iç kısmını ateşe verin. Doğru yaparsanız portal çerçevesinin iç kısmı mor renge bürünecek. Bu renkten geçiş yaparak Nether evrenine ulaşabilirsiniz.

Hayatta kalma modunda nether portal yapmak ise biraz daha zorlu olacak çünkü envanterinizde obsidyen blok ve çakmak bulunmayacaktır. Bunun için öncelikle elmas kazma yapmalısınız. Elmas kazma yapımı için iki tahta çubuk ve üç elmas kullanmalısınız. Çalışma masasının üst kısmına elmasları, orta ve alt orta kısma ise tahta çubukları yerleştirince elmas kazma elde edebileceksiniz. Elmas kazmayı elde ettikten sonra obsidiyen çıkarmaya başlayabilirsiniz. Minecraft obsidiyen çıkarmak oldukça tehlikelidir çünkü bunun için lav kaynağına gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra kolay yol olarak lavın üzerine kovayla su dökebilirsiniz. Sonrasında ise obsidiyen oluşacaktır. Oluşan bu obsidiyenleri elmas kazma ile yerinden çıkarabilirsiniz.

Ateşi sağlamak için de çakmak yapabilirsiniz. Çakmak taşı ve demir çubuk sahibi olduktan sonra çalışma masasını açın. Çakmak taşını madenlerden bulabileceğiniz gibi köylülerden de bulabilirsiniz. Çalışma masasını açınca üst orta kısma çakmak taşını, tam ortaya ise demiri yerleştirin. Sonrasında ise çakmak sahibi olacaksınız.
Bu malzemeleri bulduktan sonra yine aynı yöntemi takip ederek Nether portalı yapabilirsiniz.

Minecraft End Portal Nasıl Yapılır?

minecraft end portalı yapımı

Minecraft portal yapımı için tercih edeceğiniz bir diğer portal türü de end evrenine geçiş sağlayan end portalıdır. Bu portal ile End evrenine gidebilir ve orada bulunan ejderhayı öldürürseniz oyun sona erecektir. End portal için ilk olarak gereksinim duyacağınız eşya 10 adet ender gözüdür. Ender gözlerini elde etmek için ise Enderman’lerden ender incisi düşürmeyi sağlamaktır. Ayrıca Blaze’lerden de blaze çubuğu almalısınız. Fakat bu aşamada öncelikle blaze çubuğu ile blaze tozu yapmanız gerekiyor. Bunun için de blaze çubukları çalışma masasına yerleştirin. Böylece blaze tozu elde edebilirsiniz. Sonrasında ise blaze tozunu ve ender incisini çalışma masasına koyarak ender gözüne sahip olabilirsiniz.

End portalı, nether portalı gibi yapılmayıp onu bulmanızı gerektirir. Minecraft end portalı bulmak için sahip olduğunuz end gözlerini havaya atmalısınız. Sonrasında ise gittiği yönü takip edin. Ancak işlem sırasında end gözlerini boşa atmamaya dikkat edin çünkü portal bulunduğunuz yerden çok uzakta olabilir. Ender gözü attığınız zaman 200 blok boyunca o yöne doğru yürüyün ve sonrasında yeni bir göz daha atın. Portalı bulunca başarı kazanacaksınız ve portalın aktif hale gelmesi için de üzerine ender gözlerinizi yerleştirmelisiniz. Ender gözlerinizi portala yerleştirdikten sonra portal aktif hale gelecek ve sizi End evrenine götürecek. Buradaki Ender Dragon’u öldürerek oyunun sonuna ulaşabilirsiniz.

Rabisu ile uygun fiyatlara kaliteli VDS server satın alarak, sanal sunucunuzda Minecraft sunucu kurma işlemi yapabilirsiniz. VDS sunucu paketlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 5 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir