1. Anasayfa
  2. Genel

Counter Strike 2 – CS 2 FPS Göstergesi Nasıl Açılır?

Counter Strike 2 – CS 2 FPS Göstergesi Nasıl Açılır?

Her FPS oyununda olduğu gibi Counter Strike 2 oyununda da FPS değerleri büyük önem taşır. Oyuncular her zaman yüksek FPS değerleri alarak oyunu oynadığından emin olmak ister. Bunu sağlayabilmek için ekranın köşesinde FPS göstergesi koyulabilir. Yazımızda CS 2 FPS gösterme nasıl açılır sorusuna yanıt vereceğiz.

FPS Nedir?

FPS (Frame Per Second), saniyedeki kare sayısı anlamana gelir. Kare sayısı arttıkça görüntü daha akıcı bir hale gelir. Kare sayısı düşük seviyede sınırlandırıldığında ise daha sinematik bir görüntü ortaya çıkar. Oyun sektöründe genel olarak 60 ve üstü FPS değerleri tercih edilir. Rekabete dayalı online oyunlarda ise FPS ne kadar yüksekse o kadar iyi olur. Çünkü bu oyunlarda akıcılık son derece önem taşır ve oyuncunun performansını doğrudan etkilemektedir.

FPS değerinin iyi seviyelerde olması bilgisayarın donanımına bağlıdır. İyi bir ekran kartı, RAM ve işlemci ile birlikte yüksek FPS değerleri elde edilebilir. Ayrıca bu değerlerdeki görüntüyü sunmak için monitörün de iyi olması ve yüksek yenileme hızlarına ulaşabilmesi gerekir. Donanım düşükse hem istenen FPS değerlerini elde etmek mümkün olmaz hem de anlık FPS düşüşleri nedeniyle oyun performansı olumsuz yönde etkilenebilir.

CS 2 FPS Gösterme Kodu Açma

Counter Strike 2’de FPS göstergesini aktif hale getirmek için iki yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birini kullanarak oyun esnasında FPS değerini anlık olarak görebilirsiniz.

Steam ayarlarından CS 2 FPS Gösterme

Bu ayar yalnızca CS 2 için değil Steam üzerinde oynayacağınız tüm oyunlar için geçerli oluyor. Bunu yapabilmek için Steam’in ayarlarına girin ve buradan “Oyun içi” sekmesini seçin. Menü açıldığında karşınıza “Oyun içi FPS sayacı” çıkacaktır. Söz konusu seçeneği aktif ederek oyun içerisinde FPS gösterebilirsiniz. Ayrıca aynı menüden “yüksek kontrastlı renk” seçeneğini seçerek FPS’in daha görülebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Counter Strike 2 ayarlarından FPS Göstergesi Açma

Steam ayarlarından FPS açtığınızda tüm oyunlarda gösterge açılmış oluyor. Eğer sadece CS 2 oynarken FPS görmek isterseniz oyun içinden FPS göstergesini açabilirsiniz. Bunun için oyunu açın ve sonra konsolu aktif edin. Konsola cl_showfps 1 kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Oyunun alt kısmında FPS değeri görülebilir hale gelecektir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir