1. Anasayfa
  2. Genel

Hosting Nedir?

Hosting Nedir?

Kişi ya da kurumlara ait olan web sitelerinin kesintisiz bir şekilde hizmet vermesine imkân sağlayan sisteme hosting denir. İngilizce terim; “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak da bilinmektedir.        

Hosting Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayarda kişisel verilerimizi saklamak amacıyla belirli depolama alanlarına ihtiyaç duyarsınız. Web sayfanızın içerisinde yer alan doküman ve benzeri tüm dosyalarınızı 7/24 hizmet veren barındırma alanında koruma altına alabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde dosyalarınızı güvenli bir alanda muhafaza etmiş olursunuz.

Bu hizmet ile web sitenize veri girişi gerçekleştirilir. Sonrasında domain tanımlamaları da sağlanarak web sitesi kullanıma hazır hale gelir. Web sitesine sahip olan herkes ulaşılabilirliklerinin kalıcılığını istiyorsa, bu hizmetten mutlaka yararlanmalıdır. Örneğin blog sahipleri, forum siteleri veya internet üzerinden satış yapan e-ticaret platformlarının tamamında barındırma desteği vardır.  

Hosting Alınca Ne Olur?

Birçok özelliği bünyesinde barındıran bu hizmet ile her şeyden önce sayfa hızınızı artırmış olacaksınız. Hızlı yüklenen sayfalar trafik akışını yoğunlaştırarak web sitenizin görünürlüğünü artırmada önemli rol oynar. Ayrıca içeriklerinizin kopyalanma ihtimalini ortadan kaldırır. Bunların yanı sıra farklı güvenlik tedbirleri de sağlayan barındırma hizmeti ile olası veri kayıplarının önüne geçmiş olursunuz. Güvenli bir platformda hizmet vermenizi sağlayarak sistem üzerindeki akışınızı hızlandırır.

Hosting Olmazsa Ne Olur?

hosting

Web sitelerinde yer almanız için bu hizmeti almanız şarttır. Bu hizmet veri tabanlarınızı koruma altına alır ve hızınızı artırır. Çünkü hiçbir kullanıcı sürekli kesintiye uğrayan ve yavaş yüklenen web sitelerini kullanmaktan hoşlanmaz. Bu durum trafiğinizi azaltarak hem müşteri hem de satış kaybına sebep olur.

Hosting Ücreti Ne Demek?

Web sitenizde yer alan veri tabanları ve mail gibi tüm dosyalarınızı bu hizmetin verdiği güvence ile bilgisayarlarınızda saklayabilirsiniz. Sitenizin hızı ve kesintiye uğramadan verdiği yayın akışı bu hizmeti sağlayan firmaların kalitesini de ön plana çıkarır. Ücreti de sizlerin bu hizmet karşısında ödediği bedel olarak adlandırılır. Web sitenizin sekteye uğramaması ve yayına devam edebilmesi için ücretinin zamanında ödenmesi gereklidir.

Hosting Bitince Ne Olur?

hosting

Web sitenizin güvenliği için alacağınız hostingler en az 1 en fazla 10 yıl arasında kiralanmaktadır. Bu sürenin sonunda erişim durdurulur. E-posta arşivinize, adreslerinize, sitenizde yayınlanan web sitesi yazılımı, fotoğraf veya video gibi dosyalara erişim sağlanamaz. Yaklaşık 1 hafta sonunda ise hepsi silinebilmektedir.

Hosting Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Arama motorlarında yer alan web sitenizin güvenliği açısından bu hizmetin önemli olduğunu belirttik. Ancak ücreti zamanında ödenmezse veri tabanınızda bulunan tüm dosyalara erişiminiz sona erebilmektedir. Ayrıca silinmesi söz konusu olduğundan ödemelerin dikkatle takip edilmesi gerekir.

En İyi Hosting Firması Hangisi?

hosting

Web sitesini önemli ölçüde etkileyen bu hizmeti almanız; kesintisiz yayın yapmanızı, müşteri memnuniyetini artırmanızı, arama motorlarında en üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Bu hizmet sitenizin ihtiyacına, gerekli kaynakların boyutuna, sunucunun kullandığı işletim sistemi ve sağlanma türüne göre çeşitlendirilir. Bu kapsamda mutlaka iyi bir hosting firmasından hizmet almaya önem vermelisiniz. Sektörün güvenilir firmaları arasında yer alan Rabisu, içiniz rahat bir şekilde hizmet alabileceğiniz en iyi hosting firması olarak karşınıza çıkar. Siz de dijital sektörde yerinizi sağlamak almak istiyorsanız Rabisu ile geleceğe yönelik bir yatırım yapabilirsiniz. 

Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kişisel veya işletmelerin bu hizmeti alırken dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu önemli detayları sizler için sıraladık:

  • Kurumsal firmalar ile çalışmak
  • İşletim sistemleri
  • Güvenlik
  • Veritabanı
  • E-mail adresleri
  • Subdomainler
  • Yedeklemeler

Hosting Nasıl Satın Alınır?

Web siteniz için bu hizmeti satın almaya öncelikle müşteri hesabı oluşturmakla başlamalısınız. Bu işlemi giriş veya kayıt ol yazan menünün altından yapabilirsiniz. Daha önce kaydınız varsa direkt giriş de yapabilirsiniz. Ardından ana sayfada bulunan “Sorgula” kısmına almak istediğiniz domaini yazarak sorgula kısmına tıklıyorsunuz. Domaininin alınabilir olduğunu görünce sipariş vere tıklayarak ödeme sayfasına geçerek satın alma işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Hosting Neden Önemli?

Web siteniz için bu hizmeti aldığınızda, size ait olan tüm dosyaları depolamak için web sunucusunda bulunacağınız alanı oluşturursunuz. Güvenli bir web hosting sağlayıcısı sayesinde çevrimiçi tehditler, saldırılar ve diğer siber saldırılar ile rahatlıkla mücadele edebilirsiniz. Ayrıca site ve müşteri verilerinizi de güvence altına almış olursunuz. Bunların yanı sıra bu hizmet ile sitenizin kaynaklarını ve verilerini bir sunucuya eklemeniz için gerekli donanım ve yazılımlara da sahip olursunuz. Bu durum web sitenizin kullanıcılar tarafından görüntülenmesinde artış sağlar.

Ücretsiz Hosting Nedir?

Bu ücret karşılığında alınan bir hizmettir. Veri tabanınızı, dosyalarınızı emanet edeceğiniz yüksek korumalı bu hizmeti ücretsiz veren platformlar da bulunmakta. Ancak web sitenizin zemini oluşturan bu kadar önemli bir hizmeti ücretsiz almak ne kadar mantıklı olur tartışılır. Hem sizin bilgi güvenliğiniz hem de müşterilerin bilgilerini riske atmanızın yanında web sitenizi kaybetmenize de sebep olabilmektedir. Bu sebeple güvenilir firmalardan bu hizmeti almanızı öneririz. Bu hizmeti bizzat bizden de temin edebilirsiniz. Korumalı ve yüksek güvenlik imkanı sağlayan hosting servisimiz ile hemen tanışın.

Domain Ücreti Ne Kadar?

Web sitenizi oluşturmak için domain hizmeti almanız gerekir. Piyasada domain fiyatları genel olarak yıllık 10$+KDV olarak belirlenmektedir. Bu ücret tüm firmalar tarafından yıllık olarak talep edilir. Bunun nedeni ise domainlerin yıllık kiralama sistemi ile satın alınabilmesidir. 1 yıl sonunca domain ücreti ödemezseniz 2 ay içerisinde boşa düşerek farklı bir kullanıcı tarafından satın alınabilir. Tabi domainler yıllık olduğu gibi 1 yıldan fazla süre için de kiralanabilir.   

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir