1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Eğitim Sürümü Nedir?

Minecraft Eğitim Sürümü Nedir?

Minecraft eğitim sürümü, Dünyaca ünlü oyun Minecraft’ın eğitim amaçlı kullanılması için özelleştirilmiş sürümüdür. Temelde Minecraft’ın sahip olduğu her özelliği içinde barındıran bu sürüm, farklı olarak bazı özellikler de sunmaktadır. Minecraft Education Edition ile öğrenciler iş bölümü yapmayı öğrenir, yaratıcılıklarını ve problemleri çözme yeteneklerini geliştirirler.

Minecraft Eğitim Sürümü ile neler yapılabilir?

  • Görevler yaparak eğlenceli bir şekilde eğitim alınabilir. Görevler eğitimciler tarafından oluşturulur ve öğrencilerin yapması gerekenlerle ilgili talimatlar oyun içinde gösterilir.
  • Takım halinde hareket edilebilen oyunda gerçekteki arkadaşlarınız ile işbirliği yaparak görevler tamamlanabilir.
  • Yapılan çalışmalar belgelenebilir ve sınıftaki kişilere gösterilebilir.
  • Oyun içindeki kişiler karakterlerini istedikleri gibi özelleştirebilir.

Minecraft Eğitim Sürümü kimler için uygundur?

Minecraft Education Edition küçük yaşlardaki çocuklar için uygun bir eğitim ortamı sunar. Oyun içindeki menüler basit ve anlaşılır yapıda olduğu için öğrenciler kolayca oyuna adapte olabilir ve talimatları takip ederek görevleri tamamlayabilir. Minecraft Eğitim sürümünün 3-5 yaş, 6-7 yaş, 8-10 yaş, 11-13 yaş ve 14 yaş üzeri için uygun eğitimleri mevcuttur. Öğrenciler matematik, bilim, dil sanatları, görsel sanatlar ve tarih alanında eğitim alabilir.

Eğitimler yaşlara uygun şekilde optimize edilmiştir. Küçük yaşlarda daha basit eğitimler verilmekteyken yaş büyüdükçe daha kompleks bilgiler öğretilir.  Böylece öğrenciler öğrenmekte zorlandığı konular görmek zorunda kalmaz ve yaşlarına uygun olan görevleri tamamlayabilir.

Minecraft Education Edition hangi ülkelerde kullanılabiliyor?

Minecraft Eğitim Sürümü henüz yeni bir platform olduğu için yaygın olarak kullanılmıyor. Öte yandan dünyanın her yerinden isteyen herkes Minecraft’ın eğitim sürümüne ulaşım sağlayabiliyor.  Eğer denemek isterseniz Minecraft eğitim sürümünü buradan bilgisayarınıza veya tabletinize indirebilirsiniz. Tam sürümü kullanabilmek için öğrencinin Microsoft hesabıyla giriş yapması gerekiyor. Hesap yoksa ücretsiz olarak sunulan demo derslerden birine girerek Education Edition’ın nasıl çalıştığına göz atabilirsiniz. Minecraft’ın kendi sitesinden ise eğitim paketlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu eğitim paketlerini indirerek eğitim sürümü üzerinde çalıştırabilirsiniz.

Minecraft eğitim sürümünün arayüzü Türkçe olsa da ders içeriklerinin büyük bir bölümü İngilizce olduğu için ülkemizdeki çocukların eğitim alması biraz zor olabiliyor. Umarız gelecekte daha çok Türkçe içerikli eğitimler yayınlanır ve Türkiye’deki gençler de Minecraft’ın eğitim sürümünden yararlanabilir.

Minecraft sunucusu ihtiyacınız varsa Rabisu.com üzerinden uygun fiyata sunucu kiralayabileceğinizi unutmayın!

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir