1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Skyblock Server Nedir? Nasıl Oynanır?

Minecraft Skyblock Server Nedir? Nasıl Oynanır?

Minecraft’ın orijinal hali ne kadar eğlenceli olsa da bir süre sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Böyle durumlarda farklı oyun modları devreye giriyor. Minecraft’ın sunucu listelerine baktığınızda birbirinden farklı onlarca modun ismini görebilirsiniz. Ancak özellikle bir oyun türü var ki diğerlerine göre daha popüler olmasıyla ön plana çıkıyor. Skyblock adı verilen bu oyun türü yıllar önce oluşturuldu ve popülerliğini korumayı sürdürüyor. Peki Minecraft Skyblock server nedir? Eğer bu oyun türüne ilk defa başlayacaksanız biraz zorlanmanız olası. Bu yazımızda Skyblock sunucularında nasıl oynayabileceğinizi temel olarak anlatacağız.

Minecraft Skyblock server nedir?

Skyblock her oyuncunun kendi adasına sahip olduğu ve sıfırdan çalışarak adasını ve varlıklarını geliştirdiği bir oyun türüdür. Adalar gökyüzünde yer alır ve her oyuncu çok küçük bir adada oyuna başlar. Bu adada başlangıç için gerekli olan birkaç yapı bulunur. Bunlar ağaç, sandık ve bir hayvandır. Adada bulunanların sayısı ve türü oyun sunucusuna göre farklılık gösterse de genelde Skyblock sunucularının özellikleri birbirine çok benzemektedir.

Skyblock ilk olarak 2013 yılında ortaya çıkmış ve ilginç yapısıyla kısa sürede dikkatleri üzerine toplamıştır. İlk çıktığı haliyle kalmayan bu oyun türü, zaman içerisinde değişikliklere uğramış ve sonuç olarak bugün olduğu halini almıştır.

minecraft skyblock server

Skyblock nasıl oynanır?

Skyblock sunucularında iyi bir şekilde oynayabilmek için yoğun bir şekilde farm yapmak gerekir. Oyunun başlarında odun toplayarak eşyalar yapılabilir ve tohumlar sayesinde küçük bir bahçe oluşturulabilir. Özellikle ağaç farmına önem gösterilmelidir çünkü ağaç sayesinde hem odun elde edilebilir hem de fidan ve elma alınabilir. Tüm bunlar gelişim için son derece önem taşımaktadır.

Oyunda şeker kamışı, kırıktaş ve kaktüs gibi nesnelerin seri şekilde farmını yapmak mümkün olmaktadır.  Toplananlar sunucunun özelliklerine göre otomatik olarak satılır veya manuel olarak bir noktaya giderek satılabilir. Satıştan kazanılanlarla değerli eşyalar alınabilir ve böylece ada hızlıca geliştirilebilir.

Skyblock türleri nelerdir?

Skyblock başlarda tek bir türken zaman içinde Skyblock’un bazı alt türleri de ortaya çıkmaya başladı. Bu alt türler oyunun zorluk seviyesine göre değişiklik gösterir.

Ultra Opskyblock nedir?

Skyblock’un en kolay türüdür. Doğurucu eşyalar bu türde bol bol bulunur. Oyuncular çok kolay bir şekilde gelişim gösterir ve adalarını hızlıca geliştirebilirler

Opskyblock nedir?

Ultra opskyblock kadar kolay olmasa da genel olarak kolay bir yapıda olan Opskyblock, Skyblock’un en çok tercih edilen türlerinden biridir.

Yarı Opskyblock nedir?

Hard Skyblock ile Opskyblock’un arasında bir yerde olan yarı Opskyblock ne çok zor ne de çok kolay bir oyun deneyimi sunar. Orta düzeyde bir zorlukla Skyblock oynamak isteyenlerin tercih ettiği bir oyun türüdür.

Hard Skyblock nedir?

Hard Skyblock aslında ilk olarak ortaya çıkmış olan Skyblock türüne denmektedir. Bu sunucu türlerinde gelişim göstermek için ciddi anlamda emek sarf etmeniz gerekir. Her türlü farm tekniğini kullanmalı ve elde ettiğiniz eşyaları satarak kendinizi geliştirmek için çalışmalısınız. Zoru sevenlerin keyifle oynadığı bir tür olarak bilinmektedir.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 1]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir