1. Anasayfa
  2. Genel

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar? 2021

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar? 2021

İnternet sitesi kurmayı isteyen kişiler birçok soruyu merak edebilir. Bunlardan birisi ise site kurmanın ne kadar maliyetli bir işlem olduğudur. İnternet sitesi için net bir maliyet söylemek mümkün değildir. Bunun en temel nedeni ise farklı şekillerde ve farklı amaçlar ile site kurulumu yapılmasıdır. Amatör sitelerde hiç ücret ödememe ya da çok düşük ücretler ödeme gibi bir durum söz konusu olabilir.

Bununla birlikte daha kaliteli ve profesyonel bir site isteyen kişilerin ödemesi gereken ücret ise farklı olur. Genel olarak yıllık maliyet belirlenmiş bir TL. İle birkaç bin TL arasında değişkenlik gösterir. Tabi ki bunun dışında maliyetlerin ortaya çıkması da mümkündür. Çünkü sitenin kullanım amacı ve özellikleri doğrultusunda maliyetler her zaman değişebilir.

Bir İnternet Sitesinin Maliyetini Etkileyen Unsurlar!

İnternet sitelerinin maliyetini etkileyen farklı unsurlar bulunuyor. Örneğin web sitesinin maliyetini etkileyen unsurlardan birisi tasarımdır. Sitede kullanılacak olan tema, şablon gibi şeyler ücretli olabilir ve bu da maliyeti artırır. Aynı zamanda e ticaret için bir site kuruluyorsa daha profesyonel olmalıdır. Bu da yıllık maliyetin yükselmesine neden olabilir. Bunların yanında web sitesi kurarken olmazsa olmaz sayılabilecek ihtiyaçlar vardır.

Hosting, alan adı gibi şeylerin satın alınması gerekir. Aksi takdirde site kurmak mümkün olmaz. Kullanılan ücretli bir eklenti olması durumunda da ücretler etkilenir. Aynı zamanda siteler bakıma ihtiyaç duyar. Bakım yapılması da maliyete etki eden temel unsurlardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Bir internet sitesinin maliyetini etkileyen unsurlar bunlar ve benzeridir.

Hosting, Alan Adı, SSL Ücretleri

İnternet sitesi kurarken iki temel şeyin satın alınması gerekir. Bunlar hosting ve alan adıdır. Hostin alırken nasıl bir paket tercih edildiğine bağlı olarak farklı özellikler sunulabilir ve aynı zamanda ücretsiz alan adı da verilebilir. Bunların yanı sıra site güvenliği için SSL de alınması gerekir.
Yıllık olarak maliyet ödemesi yapılan hosting ve SSL, düzenli maliyetler arasındadır. Domain ise daha önceden alınmış ise başkasından satın alınması için daha fazla ücret ödenmesine neden olabilir. Seçilen hosting paketine göre ödenen yıllık ücret farklı olabilir.

https://www.rabisu.com/tr/hosting.php adresi üzerinden uygun fiyatlı, hızlı ve kaliteli hosting paketlerimizi görüntüleyebilir ve kiralayabilirsiniz.

İnternet Sitesi Kurma Seçenekleri ve Maliyet

İnternet sitesinin hangi yöntemle kurulacağına bağlı olarak farklı maliyetler söz konusudur. Web site kurma araçları bunlardan birisidir. Amatör kullanıcılar için en uygun seçenek olarak ön plana çıkar. Şablon seçilmesi ile düzenleme yapılır ve basit bir şekilde site kurulur. Özelliklere ve planlara göre ortalama belli bir TL arasında fiyatlar ile web site kurucusu satın alınabilir. Bu fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

WordPress, internet sitesi kurmak için en fazla tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Çok farklı tasarımlarla site kurma imkânı tanır ve son derece pratik bir kullanıma sahiptir. WordPress başta olmak üzere içerik yönetim sistemleri ile site kurulabilir. Genel olarak maliyetleri de çok düşüktür. Hatta aylık 4 liradan başlayan fiyatlar ile WordPress hosting hizmetleri bulunur. Özelliklere bağlı olarak bu fiyatlar yükselir.

Sıfırdan kodlama yoluyla internet sitesi kurulması da mümkündür. Bu yöntem deneyim ve bilgi gerektirir. Çünkü HTML ve CSS kullanılır. Yapılmak istenen işe göre fiyatlar değişebilir. Belirli bir TL’ye kadar yükselmesi mümkündür. Belirtildiği gibi ne yapılmak istendiğine bağlı olarak bu yöntemde maliyetler çok çeşitli olabiliyor.

2021 Yılında Site Kurmanın Ortalama ve Genel Maliyetleri

Web sitesi kurmak için ilk olarak hosting, domain ve SSL gerekir. Hosting belli aylık ücreti ve de Domain belirlenmiş yıllık ücreti, SSL 0 TL den başlayıp belli bir yıllık ücretlere sahip olabilir. Ücretler ortalamadır ve daha yüksek ya da düşük de olabilir. Tasarım için ücretsiz seçenekler de olmasına rağmen profesyonel olarak 100 dolara kadar tasarımlar olabilir.
E ticaret özellikleri ise ortalama 100 ila 250 dolar arasında değişir. Alınan eklentilere bağlı olarak bu fiyat ve maliyet çıkabilir. Ancak ücretsiz eklentiler de maliyetsiz şekilde kullanılabilir. Bunların dışında pazarlama ve SEO için harcanan farklı ücretler olabilir. Bakım maliyetleri ise aylık 5 ila 350 dolar arasındadır.
Web sitesi araçlarında ise genel olarak belirli miktarlar arasında abonelik ücreti ödenir. Eğer e ticaret planı olacaksa ortalama belli bir maliyet daha olur. Pazarlama ve SEO giderleri ise yapılan işe göre ekstra maliyetlerdir.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir