1. Anasayfa
  2. Genel

Şirket İsmi Bulmak İçin En İyi 10 Araç

Şirket İsmi Bulmak İçin En İyi 10 Araç

Şirket açmayı isteyen kişilerin doğal olarak ilk yapması gereken şey şirkete bir isim bulunmasıdır. Bulunan şirket isimlerinden birisi tercih edilerek marka oluşturmaya başlanabilir. Şirket ismi bulunurken kararsız kalınması çok yaygın karşılaşılan bir durumdur. Sadece isim bulma değil isim için yazı rengi ve tipi gibi konularda da dikkatli olmak gerekir.
Şirketin ismi, insanların dikkat edeceği en temel şeylerden birisidir. Bu nedenle logo, isim gibi unsurlar fazlasıyla önemli bir hale geliyor. Şirkete uygun bir isim bulmak bazen zor olabiliyor. Bu gibi durumlarda yardımcı olma amacıyla isim bulma araçları kullanılabilir. Yazının devamında en iyi isim bulma araçlarını öğrenebilirsiniz.

1) Business Name Generator

Şirket ismi bulunması için kullanılabilecek faydalı araçlardan birisidir. Arama tercihlerinin düzenlenmesini sağlar. Sizlere en uygun önerilerde bulunur ve içlerinden birini tercih etme imkânı tanır. Generate butonuna tıkladıktan sonra şirketinize uygun bir isim bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra isimle ilgili olan domain için de kullanılabilir olup olmadığını gösterir.

2) Zyro

Zyro, yapay zekâ kullanılarak daha kullanışı hale getirilmiş olan bir şirket ismi bulma aracıdır. Bir anahtar kelime girmeniz durumunda en uygun şirket isimlerinin bulunmasını sağlar. Spesifik sonuçlar almak içinse birden fazla şirket ismi girme imkânı vardır. Seçenekler içerisinden en uygun olanı belirlemek için sayfanın alt kısmında yer alan yardımcı ipuçlarını kullanabilirsiniz.

3) Oberlo

Kolay ve hızlı bir şekilde şirket ismi bulmak için Oberlo kullanılabilir. Anahtar kelime girildikten sonra ürete tıklamak yeterli olur. Bundan sonra ise karşınıza çok sayıda işletme ismi önerisi çıkıyor. Basit bir şekilde çok sayıda öneriye sahip olmak için kullanılabilir.

4) SquadHelp

SquadHelp, oldukça geniş kapsamlı filtreleme yapılabilen bir araçtır. Bu sayede de ihtiyaca uygun bir isim bulmak mümkün olur. En stil, domain, işletme kategorisi ve benzeri konularda filtre uygulama imkânı tanır. Araç tarafından sunulan öneriler ücretlidir. Bu ücretler sıralanır ve kullanıcı isteğine uygun olan bir tanesini satın alabilir. İsimler domain ve logo da içeriyor.

5) NameMesh

NameMesh aslında bir domain üreticisidir. Aynı zamanda şirket ismi bulma konusunda da hizmet verir. Şirket ismiyle birlikte domain alma imkânı da tanır. Kullanılabilir domainler doğrultusunda işletme için isim önerileri sunar. Üret butonuna basıldıktan sonra 8 farklı kategori altında öneriler sunulur. Öneriler içerisinden en uygun olan tercih edilerek iyi bir şirket ismine sahip olunabilir.

6) Dot – O – Mator

Bu araçta baştaki ve sondaki kelimeler yazılır. Daha sonra ise araç, bu kelimelerin birleşiminden birçok farklı öneri sunar. Kullanılabilir ya da alınmış isimler bu şekilde görülebilir. Kullanıma uygun olan isimler alınabilir. Hem güvenilir hem de özgün bir şirket adı bulmak amacıyla kullanılabilir.

7) Shopify Şirket İsmi Bulma

Sanal mağaza açmak isteyen kişiler için en ideal araç olarak Shopify şirket ismi bulma amacı gösterilebilir. Farklı kategorilerle alakalı şirket isimleri bulma konusunda yardımcı olur. Ancak belirtmek gerekir ki bu araçta birden fazla anahtar kelime girmek mümkün değildir.

8) Novanym

Endüstriye göre şirket ismi bulma olanağı sunar. Sadece şirket ismi değil, bununla birlikte logo da sunar. Ancak belirtmek gerek ki bazı dezavantajları vardır. Örneğin gösterilen bütün sonuçların anahtar kelime ile ilgili olmaması mümkündür. Novanym ile bulunan bütün isimler kullanılabilir ve boşta ise domaini de alınabilir. Yani isimle birlikte domain de alabiliyorsunuz.

9) Company Name Generator

Sade bir tasarıma sahip olan Company Name Generator, çok basit bir kullanıma ve arama anlayışına sahiptir. Reklam ya da filtre bulunmaz. Direk olarak arama çubuğu vardır ve sayısız öneri sunulur. Karmaşık olmayan araçlar arasında yer alır ve anahtar kelime girmeseniz dahi kullanılabilir ve öneri sunar. Yine de belirtmek gerekir ki fazla gelişmiş bir araç arayanların ihtiyacını tam olarak karşılayamayabilir.

10) Namelix Business Name Generator

Filtreler ile üretme işlemi yapar. Yani sadece anahtar kelime girerek arama yapılmaz. Anahtar kelime ile birlikte filtreleme de yapıldıktan sonra arama yapılır. Farklı isim stilleri arasında seçim yapma imkânı tanır. Aynı zamanda sonuçların yanında logo önerileri de çıkar.

Şirket isiminizi bulduysanız diğer bir önemli nokta olan alan adı kaydınızı da yaptırmalısınız. https://rabisu.com/cart.php?a=add&domain=register adresi üzerinden alan adı kaydınızı oluşturup şirketinizi resmiyet olarak bir üst seviyeye getirebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir