1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Fener Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Fener Yapımı Nasıl Olur?

Dünya üzerinde oynanan bir dizi oyun bulunur. Bu oyunlardan birisi olan minecraft gizemli dünyası yaratıcı yönleri ile insanların dikkatini çeken bir oyundur. Bu nedenle de çok sayıda kişinin bu evrende kendine yer bulduğu görülür. Bu konumuzda da sizlere Minecraft fener yapımını anlatacağız. Ülkemizde de yoğun bir şekilde oynanan oyun yıllardan bu yana yediden yetmişe herkes tarafından ilgi ile takip edilmektedir.

Oyunun oynanışı kadar çeşitli item ve nesnelerin nasıl oluşturulacağı hakkındaki ipuçları da kullanıcıların ilgisini çekmektedir. Oyunda yer alan bir dizi nesne sayesinde oyunda daha hızlı ilerlemek ve oyun severlerin oyundan daha fazla keyif alması sağlanır. Bu eşyalardan birisi olan fener yapımı ise oyunda bulunan çeşitli ögelerin bir araya getirilmesi ile mümkün olur. Fener bloğu ile oyunda bir dizi avantaj elde edebilmek mümkün olur. Bunun yanında bu fener ile birlikte yeni kapıların ve özelliklerin bize açıldığını görürüz. Hangi yollar ile nasıl bir fener elde edebileceğimizi bilir isek bu durumda daha keyifli bir oyun bizi bekler.

Arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir Minecraft sunucusu kiralamak için, https://www.rabisu.com/minecraft-sunucu.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fener Nasıl Oluşturulur?

Oyun severler basit birkaç adımı takip ederek minecraft fener yapabilirler. Bu adımlar için öncelikle bir zümrüt blok gerekir. Zümrüt blok ya da elmas bloktan düzgün bir kare oluşturarak karenin tam ortasına demir bir blok koymakla işe başlıyoruz. Sonrasında bu koyduğumuz demir bloğun üzerine fenerimizi koyarak fenerin yanmasını izliyoruz.

Eğer bir feneriniz yok ise fenerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu fener minecraft oyununda ortamı ışıklandırmak için kullanılan bir nesnedir. Aynı Kızıltaş lambası gibi minecraft fener de bulunduğu yerin aydınlatılması işini görür. Hem de bu nesneyi bir süs eşyası olarak da kullanabilirsiniz. Fenerin maharetleri bunlar ile sınırlı değil, bu nesne yardımı ile müthiş sihir ve iksir efektleri de verebilirsiniz.

İksir efektleri konuya yabancılar açısından açıklanır ise minecraft oyununun en eğlenceli yanlarından birisini temsil eder. Birçok kişi bir fenere sahip olsa da nasıl bir iksir etkisinin olduğunu bilemez. Fenere sağ tıklarsanız yeni bir menü açılır. Açılan bu menü yardımı ile kolay bir şekilde iksir nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Feneri Geliştirmek ve İksir Üretmek

Açılan menüden karşımıza çeşitli iksir sembolleri ve maden resimleri çıkar. madenlerin ilgili boşluklarına ilgili madenleri yerleştirerek iksirlerin açılmasını sağlayabiliriz. İlgili iksir efektini maden tamamlandıktan sonra hayata geçirebiliriz. Bu işlemleri yapıp tik işaretini de işaretlediğimizde artık işlem tamamdır. Açılan menü kapatıldığında fenerden gök yüzüne bir ışığın gittiği görülür. Bu ışık fenerin artık aktif hale geldiği anlamına gelir.

Bu efektleri kullanabilmek ve iksirden yararlanmak için fenere yakın bir konumda bulunmanız gerekir. Eğer fenerden belirli bir uzaklığa giderseniz iksirin etkisinin de saniyeler içerisinde tükeneceğini görürsünüz. Fakat tüm bu detayları yerine getirebilmek için öncelikle fener geliştirme adımlarını takip etmeniz gerekir. Yani feneri nasıl geliştireceğiniz hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Normal bir fener bloğunda bu özelliklerin hiç biri aktif değildir. Ancak zamanla geliştirdikçe efektler açılır hale gelmiş olur. Bunlardan açık olanlarını hemen kullanabilirsiniz. Fenerin geliştirilmesi için fenerin altına demir ya da elmas altın gibi maddelerden koymak gerekecektir. Böylelikle fener efektleri artış gösterecektir.

Fener Nasıl Yapılır?

Fenerlerin etkili bir şekilde kullanımı için ilgili metallerin bir kare oluşturacak şekilde yan yana düzgün bir şekilde sıralanması gerekir. İlk efektleri yakalamak için düz bir dörtgen oluşturmamız gerekir. 8 tane elmastan oluşan bu dörtgenin ortasına fenerimizi koyduğumuzda bu durumda hız ve acele efektlerinin açılmış olduğunu görmüş oluruz.

minecraft fener
Minecraft Fener Yapımı

Bunun yanında bu efektin dışında başka efektlerin açılması için üst üste kareler açmak gerekecektir. İlk karenin üzerine yapacağımız ikinci bir kare ile yeni efektlerin geliştirilmesini sağlamış oluruz. Bu şekilde en alttaki kareyi daha geniş tutarak üstte yeni kareler oluşturma şansını elde etmiş olacağız.

Fakat bu yapı en fazla 4. Seviyeye kadar yükseltilebilmektedir. 4. Seviyede rejenerasyon efektinin kullanımı ile birlikte artık başta iksir elde edilemez. Bu nedenle en fazla elde edebileceğiniz efektleri bilmeniz önem taşır. Bir diğer detay ise fenerden gök yüzüne yükselen renk tayfı olarak bilinir. Bu renk tayfını değiştirmek ve yeni bir renk elde etmek istiyor iseniz bu durumda renk camı kullanmanız gerekecektir.

Oy Verin!
[Toplam: 6 Ortalama: 4.2]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir