1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Kılıç Yapımı ve Kılıç Çeşitleri

Minecraft Kılıç Yapımı ve Kılıç Çeşitleri

Minecraft oynarken oyunun ilk safhalarında savunmasız oluyoruz. Bu nedenle en kısa sürede kılıç yaparak zombilere karşı saldırıya geçmek gerekiyor. Oyunda farklı özelliklerde kılıçlar bulunuyor. Bu kılıçların bazılarını yapmak çok kolayken bazılarını yapabilmek için çok değerli madenler bulmak gerekebiliyor. Rehberimizde oyundaki tüm kılıç türlerinin nasıl yapılacağını anlatacağız. Minecraft kılıç yapımı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

minecraft kılıç yapımı

Minecraft Kılıç yapımı

Oyunda tahta kılıç, taş kılıç, demir kılıç, altın kılıç ve elmas kılıç olmak üzere 5 çeşit kılıç bulunuyor. Her kılıçın yapımı aynı olsa da gerekli olan madenler ve kılıçların özellikleri farklılık gösteriyor.

Tahta kılıç

Oyunda yapımı en kolay olan ve dolayısıyla en az hasar veren kılıç türü budur. Oyuna yeni başladıysanız ilk olarak bunu yaparak ilerlemeniz en mantıklısı olacaktır. Tahta kılıç için bir adet çubuk ve iki adet tahta gereklidir. Çalışma masasının orta kısmında en alta bir adet çubuk ve üstüne iki adet tahtayı koyarak tahta kılıç yapabilirsiniz.

Taş kılıç

Oyunda yine kolay şekilde üretilebilen kılıçlardan biri olan taş kılıç yine ilk aşamalarda üretilebilir. Taş kılıç üretimi için en alt kutucuğa çubuk ve üstüne iki adet taş blok koymalısınız.

Demir kılıç

Demir kılıç yapmak için öncelikle demir bloğu bulmanız gerekmektedir. Bu nedenle oyunun ilerleyen safhalarında yapılabilir. Demir blok fırında pişirilerek demir külçesi elde edilir. Bir ade çubuk ve iki adet demir külçesi üst üste yerleştirilerek demir kılıç üretilir.

Altın kılıç

Altın külçesiyle yapılan değerli kılıç türlerinden biridir. Altın madeni bulabilmek için derin madenler kazmanız ve altın blokları bulmanız gerekir. Bulduğunuz altın bloklarını fırında pişirerek altın külçesi üretebilirsiniz. Yine bir adet çubuk üzerine iki adet altın külçesi koyarak altın kılıç üretebilirsiniz.

Elmas kılıç

Oyundaki en değerli kılıç elman kılıçtır. Elmas madeni bulmak için lavların olduğu katmanlara kadar gitmeniz gerekir. Bulduğunuz elmas blokları fırında pişirerek elmas elde edebilirsiniz. Çubuk üzerine iki adet elmas koyularak üretilir. En çok can götüren kılıç olan elmas kılıçlar, yapımı zahmetli olduğu için idareli kullanılmalıdır.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir