1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Kitap Yapımı Nasıl Olur? Ne İşe Yarar?

Minecraft Kitap Yapımı Nasıl Olur? Ne İşe Yarar?

Minecraft oynarken oyundaki kitaplar dikkatinizi çekmiştir. Oyundaki köylülerin evlerinde sıklıkla karşımıza çıkan kitapların nasıl yapıldığını ve ne işe yaradıklarını merak etmiş olabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan kitapların birden fazla alanda işimize yaradığını söyleyebiliriz. Bu yazımızda Minecraft kitap yapımı ve kitabın ne işe yaradığı hakkında bilgi vereceğiz.

minecraft kitap yapımı

Minecraft kitap yapımı

Minecraft kitabı yapmak için yalnızca iki eşyaya ihtiyacınız var; kağıt ve deri. Bu iki malzemeyi bir araya getirerek kitap oluşturabilir ve sonrasında kitabı kullanmaya başlayabiliriz.

Kağıdı doğadan toplamak mümkün olmadığından önce kağıt üretmek gerekiyor. Kağıdı üretebilmek için 3 adet şeker kamışı toplamalısınız. Bu kağıtları çalışma masasında en alt sıraya yerleştirdiğinizde 3 adet kağıt elde etmiş olacaksınız. Bu kağıtların tamamını bir adet kitap yapmak için kullanmamız gerekecek.

Deriyi bulmak kağıt üretmeye nispeten daha kolaydır. Doğada rastlayabileceğiniz herhangi bir ineği keserek hem deri elde edebilir hem de deneyim puanı kazanabilirsiniz.

Malzemeleri topladığınıza göre sıra kitabı üretmeye geldi. Crafting table’ı açın ve soldaki en alt kareye deriyi yerleştirin. Derinin etrafını saracak şekilde derinin üstüne ve yanlarına kağıtları koyun. Bu işlem neticesinde kitabınız hazır olacaktır.

Minecraft’ta kitap ne işe yarar?

Minecraft oynarken birçok noktada kitaba ihtiyaç duyarız. Kitap sayesinde hem bazı eşyaları üretebilir hem de karakterimizin özelliklerini geliştirebiliriz. Kitap ile yapılabilecekler şunlardır:

  • Kitapları kullanarak kitaplık yapabilirsiniz. 6 adet tahta ve 3 adet kitabı yan yana getirdiğinizde kitaplık oluşur.
  • Kitap kullanılarak Book and Quill (Kitap ve tüy) adı verilen eşya yapılabilir. Oluşturulan kitaba yazı yazılabilir.
  • Büyü masası yapabilmek için kitap gerekir. Üç adet obsidyen taşı çalışma masasının en alt kutucuklarına yerleştirilir ve 4. obsidyen taşı tam ortaya konur. İkinci sıradaki sağ ve soldaki yerlere elmas taş koyulduktan sonra ilk sıradaki orta yere kitap yerleştirilerek büyü masası hazırlanmış olur.
  • Eşyaların büyülü hale getirilebilmesi için kitap kullanılabilir. Normalde eşyalara direkt olarak büyü uygulanabiliyor ancak büyülü kitap oluştururken büyünün türü de önceden belirlenebildiği için oyunculara avantaj sağlanmış oluyor. Büyü masasında büyülü hale getirilen kitap, anvil üzerinde diğer eşyaları büyüleyebiliyor ve bu esnada kitabın kendisi yok oluyor.

Minecraft’ın kitabını siz yazmak isterseniz Türkiye’nin en iyi oyun sunucuları Rabisu’da! Buradan Minecraft sayfamıza ulaşarak sunucunuzu hemen açabilir ve eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 3.8]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir