1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Kalkan Yapımı Rehberi

Minecraft Kalkan Yapımı Rehberi

Minecraft oynarken genelde ilk olarak saldırıya yönelik kılıç, yay vb. nesneleri geliştirmeyi düşünsek de saldırılara karşı korunmak da büyük bir önem taşıyor. Bunu sağlayabilmek için güçlü zırhların yanında bir de kalkan kullanmak gerekiyor. Oyuncuların büyük bir bölümü kolayca zırh yapabilirken kalkan yapımı pek bilinmiyor. Yazımızdaki Minecraft kalkan yapımı adımlarını izleyerek siz de kolayca kalkan yapabilir ve gelen saldırıları engelleyebilirsiniz.

Minecraft kalkan yapımı aşamaları

minecraft kalkan yapımı
  • Kalkan yapabilmek için öncelikle çalışma masası (crafting table) yapılması gerekiyor. Bunu yapmak için herhangi bir ağaç türünden 4 adet odun toplayın. Odunları eşyalarınızın olduğu bölümdeki crafting kısmına dizdiğinizde çalışma masanız hazır olacaktır.
kalkan
  • Kalkan yapabilmek için 6 adet odun ve 1 adet gümüşe ihtiyacımız var. eşyaları üstteki resimde gördüğünüz gibi yerleştirirseniz kalkan oluşur. Unutmayın, kalkan yapabilmek için belirli bir odun türüne ihtiyacınız yok. Herhangi bir ağaçtan elde edeceğiniz odun ile kalkan yapabilirsiniz.
minecraft kalkan
  • Kalkan yapımı tamamlandıktan sonra ürettiğiniz kalkanı envanter bölümüne alın. Oyuna geri döndüğünüzde kalkanı seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Desenli Kalkan Yapımı

Oluşturduğunuz kalkanın renksiz ve sıkıcı bir görünüme sahip olması canınızı sıkmasın. Çünkü biraz uğraştırıcı olsa da kalkanı renkli hale getirmeniz mümkün.

Desenli kalkanın yapımına geçmeden önce ilk etapta bayrak yapmak gerekiyor. Bunun için 6 adet yün bloğunu crafting table’ın baştaki iki sırasına dizin. En alttaki kutucukların ortasına ise bir adet çubuk koyun. Böylece bayrağınız hazır hale gelecektir.

minecraft desenli kalkan yapımı

Oluşturduğunuz bayrağın yanına farklı renkteki boyalar ekleyerek desenli kalkan oluşturabilirsiniz. Çalışma masasında boyayı farklı kutucuklara yerleştirdiğinizde kalkanın üzerindeki desenler de değişecektir. Boyayı farklı kutulara alarak ortaya çıkacak sonucu görebilir ve kalkanın istediğiniz görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Kalkan yapımı için gerekli malzemeleri nasıl bulabilirsiniz?

Kalkan yapımı için sadece odun ve gümüş gerekiyor. Odunu bulmak için çok fazla çaba göstermenize gerek yok. Etrafınızda gördüğünüz ağaçların aynı tür olanlarından bulmanız yeterli oluyor.

Kalkanın yapımı için gerekli olan ve bulunması oduna göre daha zor olan demir için biraz daha çaba göstermeniz gerekebilir. Demir bulmak için elinize kazmayı alıp alt katmanlara doğru ilerlemenizi tavsiye ederiz. Eğer bulunduğunuz haritada derinlere doğru ilerleyen mağaralar bulursanız bu mağaralara girmeniz sizin için daha yararlı olur. Böylece uzun süre kazmanıza gerek kalmadan demire ulaşabilirsiniz. Demir blokları kullanabilmek için fırın yardımıyla blokları eritebilir ve demir külçesi elde edebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 15 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir