1. Anasayfa
  2. Minecraft

Minecraft Pocket Edition İki Kişi Nasıl Oynanır?

Minecraft Pocket Edition İki Kişi Nasıl Oynanır?

Minecraft Pocket Edition sayesinde Minecraft keyfini her yere taşımak mümkün oluyor. iOS ve Android sürümleri bulunan Minecraft sürümünün iki kişi olarak da oynanabilmesi oyunu daha eğlenceli hale getiriyor. Oyunu telefonlarına yeni indiren oyuncular arkadaşlarıyla nasıl oynayacağını bulmakta zorlanabiliyor. Bu yazımızda telefonda Minecraft Pocket Edition oyununun iki kişi olarak nasıl oynanır sorusuna cevap vereceğiz.

Oyuncuların aynı ağda bulunması şart

Minecraft’ın mobil sürümünü arkadaşlarınızla oynamak için bulunduğunuz ortamın hiçbir önemi yok. Önemli olan aynı Wi-Fi internet ağına bağlı bulunmanız. Bir diğer detay ise oyunların aynı sürüme sahip olmasıdır. Android ve iOS cihazlar arasında oyun oynanabilir ancak sorunsuz bir şekilde oyunu oynayabilmek için güncel sürüme sahip olmak gerekir.

Sunucuyu başlatacak olan oyuncu, oyunu açtıktan sonra “oyna” butonuna basın ve yeni dünya oluşturma seçeneğini seçin. Dünyanın özelliklerinin nasıl olacağını belirledikten sonra yerel oyun başlatma seçeneğiyle oyunu açabilirsiniz.

Oyun açıldıktan sonra sıra geldi oyuna giriş yapmaya. Aynı ağda olan kişilerin oyuna girdikten sonra “oyna” tuşuna basması yeterlidir. Açılan menüde oyuncunun kendi oluşturduğu oyunlar ile birlikte bir de aynı ağda açılan oyunlar listelenir. Açılmış olan sunucuya basarak oyuna dahil olunabilir.

Yakında bağlanabilecek modem yoksa Minecraft Pocket Edition nasıl iki kişi oynanabilir?

Bulunduğunuz yerde bağlanabileceğiniz bir modem yoksa kendi telefonunuzu bir internet bağlantısı noktasında dönüştürerek yine arkadaşlarınızla oyun oynayabilirsiniz.

Hotspot olarak adlandırılan bu özelliği kullanmak için telefonunuzun kablosuz bağlantı ayarlarına girin. Burada internet bağlantısı paylaşımını bulabilirsiniz. Kablosuz bağlantı paylaşımı özelliğini aktif ettiğinizde artık cihazınızdaki internet paylaşıma açık hale gelecektir. Oyuna girmek isteyen oyuncular tıpkı modeme bağlanır gibi sizin telefonunuzun internetine bağlanarak Minecraft sunucusuna giriş yapabilirler.

Minecraft nedir?

Minecraft ilk olarak 2011 yılında piyasaya sürülmüş Sandbox türünde bir oyundur. Hayatta kalma modunda oyuncular açlığa ve zombile karşı mücadele verirken yaratıcı modda ise oyuncular anında erişebildikleri sınırsız eşya ile oyunda istediği her şeyi yapabilir. Çıkışının üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen popülerliğini korumayı başaran Minecraft’ın günümüzde aylık aktif oyuncu sayısı 100 milyonun üzerindedir.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 2]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir