1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Yatak Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Yatak Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft yatak yapımı sayesinde karakterinizin dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Ancak sadece dinlenmeniz için değil farklı dünyalarda yatak yapımı değişken etkilerde de bulunuyor. Minecraft yatak yapımı oldukça kolay olduğu için bu özel eşyayı rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek için Minecraft sunucusu kiralamak istiyorsanız, https://rabisu.com/ adresinden bütçenize uygun Minecraft sunucu kiralama yapabilirsiniz.

Minecraft Yatak Ne İşe Yarar?

Minecraft yatak yapımı öncesinde bu eşyanın ne işe yaradığını bilmeniz yararlı olacaktır. Minecraft yatakları farklı dünyalarda işlevlerine göre kullanılabiliyor. Bu kapsamda Nether’da yatak kötü sonuçlar doğuruyor. Nether’da yatak koyduğunuzda yatmaya çalışmanız halinde yatak bir anda patlıyor ve bu da karakterinizin sonunu getiriyor. Ancak Nether’da patlamanın etkisini azaltmanız da mümkün. Bunun için yatağın arkasına bir blok koyabilirsiniz. Blok koyduğunuzda yatak patladığında patlamanın etkisi azalacak ve ölmenizi de engelleyecektir. Aynı zamanda Netherite taşı ararken de etrafı patlatarak daha kolay şekilde taşı bulma olanağınız olabilir.

Minecraft’ta yatağın bir diğer kullanıldığı evren de End dünyası olarak öne çıkıyor. Genel olarak Speedrun tercih eden oyuncular ejderha ile savaşma yaparken onu bir köşeye sıkıştırarak yatak ile patlama etkisi ile oyunu tamamlamayı hedefliyor. Yatağın patlama etkisi özellikle bu noktada da yardımcı oluyor.

Yatak denildiğinde işlevsel amaçlar için kullanım adına uyumak da akla geliyor. Dünya’da oynadığınız oyunlarda gece olduğunda yatakta uyuyarak gündüz vakti uyanabilirsiniz. Böylece zamanı daha hızlı şekilde geçirmeyi sağlayabilir, karakterinizi dinlendirebilirsiniz.

Minecraft Yatak Yapmak İçin Malzemeler

Minecraft yatak yapmak için malzemeler oldukça kısıtlıdır. Sadece iki malzeme ile yatak yapımını tamamlayabilirsiniz. Bu malzemeler ise tahta ve yündür. Tahta elde etmek için öncelikle ağaç bulmanız gerekiyor. Bunun için bulduğunuz ağacı kırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız ağacı Envanter bölümünde yer alan sağ üst kısmındaki herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Yün elde etmek de oldukça kolaydır. Bunun için koyun kesmeniz yeterli oluyor. Oyunda koyunu öldürdüğünüzde yün düşmüş olacaktır. Bunun dışında makasla kırparak da 1 – 3 arasında yün elde edebilirsiniz.

Minecraft Koyun Yetiştirmek

minecraft koyun

Minecraft yatak üretmek için tahta ve yüne ihtiyacınız bulunuyor. Etraftaki ağaçlardan tahtayı elde etmek kolay olmasına karşılık özellikle oyunun başlarında koyun bulmak açısından zorluk yaşayabilirsiniz. Bu türden bir sorun yaşamamak için koyun üretebilir veya doğal alanlarda bulabilirsiniz. Oyunda çoğu koyun beyaz olarak bulunmaktadır. Bunun yanında gri, koyu gri ve siyah koyunlara da rastlayabilirsiniz. Koyunları doğal ortamlarında bulmak için çimen blok üzerinde bulunan ışık seviyesinin 9 ve üzerinde, üzerinde de en az 2 blok boşluk olan alanlara bakabilirsiniz. Bu koyunları bulduğunuzda sahiplenebilir, sonrasında çitlerden bir alan yaparak içlerinde besleyebilirsiniz. Genelde koyunlar 4’lü şekilde bulunmaktadır.

Koyunlarınızı buğday ile beslediğinizde ve bir arada tuttuğunuzda çiftleşerek bebek koyun verecektir. Eğer anne ve babasının renkleri uyumlu ise doğacak olan kuzu koyu rengin tonlarında olacaktır.

Yatak yapımında özellikle yün gerekli olduğundan koyun beslemeniz yararlı olacaktır. Koyunu öldürdüğünüzde 1 yün, makas ile kırptığınızda 1 – 3 arasında yün elde edebilirsiniz. Elde edilmiş olan yün rengi ise koyun rengi ile aynıdır. Her iki durum kapsamında servet büyüsü ile yün elde etmek isterseniz elde edeceğiniz yün miktarında artış olmayacaktır.

Koyundan aynı zamanda 1,8 güncellemesi sonrasında et almak da mümkün olmuştur. Koyunun yaşına göre 1 – 2 çiğ koyun eti alabilirsiniz. Servet büyüsü et için geçerli olup her sefer 1 fazla et elde etmenizi sağlar. Şayet koyun yanarak ölürse bu durumda et pişmiş olarak düşecektir, doğrudan tüketim yapabilirsiniz. Ancak hem yün hem de et almak için mutlaka koyunun yetişkin olmasına dikkat etmelisiniz, yavru koyundan yün ve et alamazsınız.

Minecraft Yatak Nasıl Yapılır?

minecraft yatak nasıl yapılır
Minecraft Yatak Yapımı

Minecraft yatak nasıl yapılır sorusuna kolay ve hızlı yanıtlar almak mümkündür. Tahta ve yünü elde ettikten sonra çalışma masasını açarak en alt kısma tahta, onun üst kısmında yer alan üç bölmeye ise yün yerleştirmeniz gerekiyor. Bu yerleşimi yaptıktan sonra ise yatak yapımını tamamlayabilirsiniz.

Yatağınız yün hangi renkteyse o renkte olacaktır. Bu yüzden yatağın rengini değiştirmek isterseniz yün rengini değiştirebilirsiniz. Yün rengini ise elde edeceğiz boya ile karıştırarak istediğiniz renk yapabilirsiniz. Boyayı elde etmek için ise çiçek toplamalısınız. Çiçeğin rengine göre boyanız hazır olacaktır.

Oy Verin!
[Toplam: 7 Ortalama: 3.3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir