1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Havai Fişek Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Havai Fişek Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft havai fişek yapımı sayesinde oyuna çok daha fazla keyif ve görsel şölen katabilirsiniz. Minecraft özgür bir dünya sunduğundan hava fişek gibi etkiler sayesinde çok daha keyifli hale gelmektedir.

Minecraft Havai Fişek Yapmak İçin Malzemeler

Minecraft havai fişek yapımı için öncelikle gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz gerekiyor. Oyunu daha eğlenceli ve görsel şov haline getirmek için kullanacağınız havai fişeği yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde;

  • 1 adet barut,
  • 1 adet kağıt,
  • İstediğiniz renkler.

Malzemeleri topladıktan sonra çalışma masasını açmalısınız. Çalışma masasını açtıktan sonra malzemeleri belirli bir sıra kapsamında yerleştirmelisiniz.

Minecraft Havai Fişek Nasıl Yapılır?

Minecraft havai fişek yapmak için malzemeleri topladıktan sonra 3×3 çalışma masasını öncelikli olarak açmalısınız. Çalışma masasını açtıktan sonra dizilimi ortaya barut, onun çevresindeki karelere ise renkleri yerleştirecek şekilde yapmalısınız. Bu durumda öncelikle havi fişek yıldızı elde edersiniz. Renklerinizi tamamen kendi istediğinize göre yerleştirebilirsiniz. Aynı renklerden yerleştirmeniz halinde sadece tek renk havai fişeğe sahip olursunuz. Ancak farklı renklerde yerleşim yaparsanız havai fişeğinizin patlaması halinde çok daha etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Havai fişek yıldızınızı elde ettikten sonra diğer aşamada havai fişek üretimine geçebilirsiniz. Havai fişek yıldızını envanterinize aldıktan sonra tekrar 3×3 çalışma masasını açmalısınız. Çalışma masasının orta kısmının en üstüne yıldızı yerleştirin. Altına barut ve onun altına da kağıdı koyun. Sıralamayı ve malzemeleri doğru şekilde yaptığınızda havai fişek paketiniz üretilmiş olacaktır.

Elde ettiğiniz havai fişek roketini elinize alarak fitilini ateşleyerek göğe yükselip patlamasını seyredebilirsiniz. Havai fişek temelde herhangi bir yarar sağlamaz. Ancak görsel anlamda oyuna çok daha güzellik katarak keyifli vakit geçirmenizi sağlar.

Minecraft Barut Nasıl Yapılır?

minecraft barut nasıl bulunur

Minecraft havai fişek yapmanız için baruta ihtiyacınız olacaktır. Barut oyunda büyük miktarlarda elde edilmesi en güç malzemelerden birisidir. Büyük miktarda barut elde etmek isterseniz çok çaba sarf etmeniz gerektiğini göz önünde tutmalısınız. Bunun yanında barut üretim ile değil toplama ile elde edilmektedir.

Barut bulmanızın oyunda üç temel yolu vardır. Bunlar gezici tüccarlar, sandıklar veya çeteleri yağmalamaktır. Özellikle çeteler yenildiklerinde barut düşürebilir fakat her zaman barut düşürme anlamı taşımadıklarını da göz önünde tutmalısınız.

Creepers 0-2 ölüm üzerine barut, ghosts 0-2 ölüm üzerine barut, cadılar ise 0-6 ölüm üzerine barut vermektedir. Creeper’ları bulmak için haritanın tamamını dolaşmanız gerekebilir ve sadece karanlıkta karşı karşıya gelebilirsiniz. Ghostlar ise sadece Nether’da bulunmaktadır. Cadılara ise bataklık kulübelerinde denk gelebilirsiniz.

Eğer bu kadar riskli işlemler ile uğraşmak istemiyorsanız bu durumda gezgin tüccarlardan zümrüt karşılığında barut alabilirsiniz. Ancak bilinmelidir ki tüccarlara vereceğiniz zümrüt de zor elde edilir ve oyunda oldukça değerli bir maddedir.

Minecraft Boya Nasıl Yapılır?

Minecraft havai fişek yapımı için boyaya da ihtiyacınız bulunuyor. Temel olarak boya yapmak oldukça kolaydır. Boya elde etmek için farklı çiçekleri temin etmelisiniz. Kırmızı renk için gül kullanabilirsiniz. Çalışma masasını açtıktan sonra orta kısma gül eklediğinizde 2 adet kırmızı boyaya sahip olursunuz. Sarı boya elde etmek için ise çalışma masasının orta kısmına sarı çiçek koymanız gerekiyor. Turuncu boya gibi ara renkler için ise öncelikle aslını elde etmelisiniz. Kırmızı ve sarı boyayı elde ettikten sonra çalışma masasına yerleştirdiğiniz renkler doğrudan turuncu rengi size verecektir. Mor elde etmek için kırmızı ve lapis lazulini taşını kullanmalısınız. Bunun yanında gri boya için mürekkep kesesi ile kemik tozunu, açık mavi için lapis lazuli taşı ile kemik tozunu karıştırabilirsiniz.

Ara renkleri elde etmek için kendiniz de deneme yanılma yoluyla işlem yapabilirsiniz. Minecraft özgür bir dünya sunduğundan renk elde etmeniz için de gerekli olan özgürlüğü size tanıyacaktır.

Minecraft Kağıt Nasıl Yapılır?

Minecraft havai fişek yapımı için kağıda da ihtiyacınız bulunuyor. Kağıt yapmak için 3 şeker kamışı elinizde olmalı. Sonrasında çalışma masasını açarak bu üç şeker kamışını ortaya gelecek şekilde yerleştirin. Yerleştirme yanlamasına olacak şekilde yapılmalıdır. Sonrasında ise kağıt ortaya çıkacaktır.

Elde ettiğiniz tüm malzemeler ile bahsedildiği şekilde havai fişek üretimini sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz. Her havai fişek için malzemelere tekrar ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız.

Kağıt yapımı hakkında detaylı bilgi edinebilmek için buraya tıklayarak “Kağıt Nasıl Yapılır?” adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 10 Ortalama: 4.2]

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir